Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK! – Follo
Nicklas Knudsen Foto: Bernt Olsen, Østlandets Blad.

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Midtback Nicklas Kongsness Knudsen var en spiller som likte seg best med ballen – i angrep. Det var alltid spennende å se han i aksjon. Noe uforutsigbart ville skje …  

Nicklas var en både ypperlig play-maker, assist-konge og målscorer med en fryktet underarm. Spillere som Martin Juul (eminent linjespiller med unike sugekopper) og Magnus Jøndal ble ikke akkurat sulteforet som ungdoms- og juniorspillere i Ski IL Håndball, og det fortsatte i Follo HK. 

Nicklas var i Follo HK i seks sesonger før han spilte to sesonger i Herulf for deretter å trappe ned på Skis 3.divisjonslag sammen med mange gamle Follo-stjerner. 

Nicklas spilte 100 kamper og scoret 199 mål (15 straffer) for Follo HK. Han var kaptein på Follo HK G20 som tok NM gull i 2008, og han fikk med seg noen håndfuller med ungdoms- og juniorlandskamper for Norge. Deriblant VM for junior i Egypt. 

Nicklas, 19 år gammel energibunt, i skuddet for Follo HK!

Nicklas Knudsen Foto: Bernt Olsen, Østlandets Blad.

Nicklas, Follo HK er 20 år i juni, hva mener du kjennetegner Follo HK som klubb? 

Follo kjennetegnes som en dyktig klubb på å utvikle egne talenter, men håper de kan bli enda bedre på det i tiden som kommer. 

Nicklas Knudsen – Elvijs Borodovskis

Hva er dine beste minner fra tiden i Follo HK? 

Veldig mange goder minner fra tiden i Follo. Men mest av alt, må vel være NM Gull G20, og når vi sikret opprykk. Ellers vil jeg si at det å være en del av klubben, møtte mange fantastiske mennesker i tiden i Follo.

Dette er helt utrolig, sa Nicklas Knudsen etter seieren i NM- finalen. Stavanger gjorde det de kunne for å stoppe Follo-kapteinen, men greide det ikke. Jeg har vært med på å bli utslått i to semifinaler. Nå greide jeg det endelig – på mitt tredje forsøk, jublet Nicklas Knudsen etter at Follo HK hadde blitt norgesmester.

Dette har Nicklas Knudsen drømt om lenge. Sammen med keeperne Sebastian Bentzen og Jonas Svith Fløttum kunne han juble etter at NM-gullet var sikret. – Foto: Christian Clausen.

Hvem var din(e) beste medspiller(e) på den tiden? 

De jeg hadde best relasjon til på banen, var Magnus Jøndal og Martin Juul. Vi hadde spilt lenge sammen og kjente hverandre veldig godt. Daniel Anderson og Erik Strøm var bra. Men isolert sett var vel Magnus og Vasja de beste jeg spilte sammen med. 

Sander Lothe – Nicklas Knudsen

Om du fikk velge ditt Follo HK All Star lag, hvordan ville det sett ut?

MV: Erik Horgen/Andreas Björkman Myhr. Erik er den målvakten som har mest å si historisk sett. Andreas var veldig god i år, gledelig for Follo å beholde han. Jevnt om siste plassen. 

Andreas Björkman Myhr – Erik Horgen

VK: Magnus Jøndal/ Daniel Helland Andersson. Ingen av disse trengs vel mer beskrivelse. Jøndal bommet aldri og Daniel pøsa innpå mål. 

Magnus Jøndal – Daniel Helland Anderson

VB: Kyrre Vegard Johannesen/Henrik Flack. 2 maskiner, var veldig gode på alt og gikk foran på trening. 

Kyrre V. Johannesen – Henrik Flack

MB: Vasja Furlan/Nicklas Knudsen. Her velger jeg Vasja og meg selv! Haha! Vasja var helt enorm, hvis han var i humør, så kunne han vinne kamper alene. Han er nok den beste enkeltspilleren som har vært i Follo. Jeg spiller bare undertall, skyter straffer selvsagt. 

Vasja Furlan – Nicklas Knudsen

HB: Erik Strøm/ Benjamin Hallgren. Erik var dessverre veldig skadeutsatt, enormt toppnivå. Benjamin er med basert på denne sesongen, også har jeg trent han, så det blir noen plusspoeng for det. 

Erik Strøm – Benjamin Hallgren

HK: Steffen Berg Løkkebø/Eldin Hajdarevic. Disse gutta hadde en ting til felles, det var som å være på Tusenfryd å ha de på laget. Fra de høyeste topper til de dypeste daler på 3 sekunder. 

Steffen Berg Løkkebø – Eldin Hajdarevic

LS: Morten Hansen/ Martin Juul. Morten var kaptein når jeg kom inn i Follo. Var en ledertype og en kriger. Martin Juul er inne som god venn, og fordi jeg kunne spille inn til han i søvne. 

Morten Hansen – Martin Juul

Forsvar: Joachim Østerås Har tatt med en forsvarsspiller, og her var det ingen tvil. Ingen ville møte han hvis man trente 1 mot 1 på trening. Dessverre veldig mye skadet, som ødela litt for hva han kunne bidra med fremover. Men jeg tror at det gjorde han til den forsvarsspilleren han ble. 

Joachim Østerås – Foto: Østlandets Blad

Trener: Dusan Poloz/Jan-Ivar Lorentzen. Hadde 2 hovedtrenere i min tid i Follo. Begge måtte med. Dusan og jeg hadde nok mer lik tilnærming på håndball. Mens Jan-Ivar var en jeg lærte veldig masse av, og som jeg kom veldig godt overens med som person. Veldig takknemlig for å ha fått jobbet med begge to. 

Dusan Poloz
Jan-Ivar Lorentzen

Osteopat: Ingvill Helland Anderson Det enkleste valget til slutt. Jeg er evig takknemlig for alle timene hun har lagt ned for Follo, og meg selv. Jeg tror jeg en periode var mer på Plexusklinikken med dårlige knær enn jeg var hjemme. God samtalepartner.

Christin Torp, Ingvill Helland Anderson, Mats Finsen og Axel Reimblad

Nicklas, du ga deg i Follo HK 23 år ung. Follo HKs trener Dusan Poloz mener du ikke utnyttet ditt fulle potensial – at du kunne nådd helt opp til øverste hylle, der Magnus Jøndal er nå … Hvorfor ga du deg så tidlig?

Hehe, det er hyggelig at han sier det. Men jeg tror nok ikke jeg var helt der. Men at jeg kunne spilt på høyt nivå i Norge noen år til, det er jeg overbevist om. Jeg valgte å gå to år til Herulf etter seks fantastiske år i Follo, med en tanke om at jeg skulle komme tilbake som en bedre spiller. Og etter to år der, så var jeg i dialog med Follo om å komme tilbake. Men tok en vurdering på at med små barn og at jeg hadde noen knær som trengte litt fri. Det ble rett og slett en vurdering på at, uansett hvor mye jeg elsket å dra å trene og spille håndball, så var det viktigere for meg å kunne komme meg ut av senga om morgenen.

Hva tenker du om at Solstad (og Karabatic i PSG) har tatt over arven i #44?

Det er jo klart at det er stort. Når det er sagt har jeg alltid hatt en tanke om at #44 burde vært fredet i Follo. Så Thomas burde i utgangspunktet aldri fått den.

#44 Karabatic – #44 Solstad

Follo HK rykket som kjent ned forrige sesong, hva tenker du blir viktig for Follo kommende sesong i 1.divisjon?

Jeg tror det blir viktig for Follo å rykke direkte opp igjen og etablere seg der. De har så bra rekruttering fra yngres. Men det er ikke bare å rykke opp, man har knapt råd til en dårlig periode. Og det er vel noen andre lag som også har sagt at de skal opp. Så tror det blir jevnt. Men det er viktig å tenke på at det ikke går av seg selv. 

Nicklas – du har 6 sesonger, 100 kamper og 199 mål for Follo HK, hvor ergerlig er det å ikke nå 200?

Hehe, ja det der har irritert meg over siden jeg fikk det tilsendt av Jan (Magnor) når jeg ga meg i Follo. Jeg satser på jeg får mulighet til å gjøre noe med det når opprykket er sikret. Så jeg får skutt en straffe, bare for å gjøre noe med det.

Du har blitt trener på dine «gamle» dager, hvordan trives du i den rollen?Jeg har vært med i trenerteamet til Ski G2008 siden håndballskolen. G2008 består av flinke og treningsvillige gutter, jeg trives veldig godt som trener for disse gutta. 

Ski G08

Til slutt, har du en jubileumshilsen til Follo HK? Og en liten sommerhilsen til Follo fansen der ute?

Gratulerer med 20 år. Jeg er evig takknemlig for mine år i klubben. Glad for at jeg fortsatt får følge klubben såpass tett som jeg gjør. God sommer, vi ses i hallen. 

JUBILEUM

Magnus Jøndal kommer på veggen

Ser vi Daniel i rødt igjen?

Ole Martin Viken er på jubileumsveggen!

Lars Abelsen – Mann med et stort Hjerte for Follo HK!

Sixten Kjernlie – Jernmann med varmt hjerte for Follo HK!

Tom-Eirik Skarpsno – Egentlig alltid hatt et bra forhold til Follo!

Zeljko Martincevic – Ambisjoner, og sette høyt mål blir mest viktig

Dusan Poloz – Ta vare på patriotisme og identiteten fra Jan Magnor sin tid.

Tobben Evjen – Det var artig å «fyre opp» Jan-Ivar litt ekstra!

Jan-Ivar Lorentzen – De beste minnene må være garderoben

Petter Gjermstad – Støttespiller og altmuligmann for Follo HK!

Valter Perisa – Follo HK er gode på spillerutvikling av egne talenter

Philip Åkesson – From Sweden with Love!

Tomsen Helland Markegård – her har Jan Magnor sittet der oppe og regissert hele greia!

Knut Stenseth – Selvutnevnt håndballprofessor med meninger om Follo HK!

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Martin Lysdal Hansen – Vi må finde tilbake til det vi var gode på!

Kjell André Hardy – Follo skal og bør rett opp igjen!

Erik Horgen – En målvaktlegende i Follo HK!

Frode Nordli – Ingenting ville vært mulig å få til uten alle de fantastiske frivillige som stiller opp både tidlig og sent for klubben!

Henrik Flack – Rollemodell på alle måter i Follo HK!

Anders Fältnäs – Fortsett fostre spillere og ta dere opp til Eliten igjen!

Oskar Olafsson – Overrasker med All Star!

Endre Vindheim – dro i gang supportklubb, var oppmann, dugnadsansvarlig, daglig leder og styreleder for Follo HK!

Erlend Fjeldheim – I et langvarig forhold med Follo HK!

Martin Juul – En play-makers drøm!

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Benjamin Nordby – Gleder seg til å følge med Follo HK de neste 20 årene!

Vasja Furlan – Love and Cheers from the Slovenian Magician!

Frank Westby – Toppidrettskultur – i alle ledd – blir en suksessfaktor for Follo HK!

Stian Gabrielsen – Hardtskytende målgarantist for Follo HK!

Plexusklinikken – Solid og viktig støttespiller for å utdanne «hele spilleren» i Follo HK!

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Ønskereprise

Laila Horgen – Ildsjel i ord og handling for håndball i Follo!

Hein Barthold – Gratulerer med 20 år – håper vi snart ser dere i Rema 1000-ligaen!

«Sjefen`s ønsker»

Benjamin Hallgren– Oppfordrer Follo-gutta: Ta ansvar og kjør på, ikke tenk så mye konsekvenser!

Jan «Proppen» Karlsson – Kommer med en interessant oppfordring til Follo HK!

Aksel Horgen – Follo HKs superkant fortsatte utviklingen i Haslum og Drammen!

Alexander Westby – Follo HKs supertalent som blomstret i Bodø!

Audun Moen Stuland (Johansen) – glitrende play-maker for Follo HK!

Steffen Berg Løkkebø – Brilliant kantspiller og storscorer for Follo HK!

Bjørn Olav Raasok – Til de unge spillerne vil jeg si … jobb hardt, ta sjansene som byr seg … så er Follo med i toppen om ikke lenge!

Joachim Østerås – kanskje verdens beste venstrehendte forsvarsspiller!

Thomas Solstad – Omskolert backspiller fant lykken på strek!

Espen Røhmer – Er ikke i tvil om at Follo er tilbake igjen i REMA-1000 ligaen etter neste sesong!

Lene Lothe – Overalt Alltid, for Ski og Follo HK!

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

Aksel Aas – En av Follo HKs beste høyrekanter gjennom tidene!

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

Torodd Weydahl – Full av guts og første Follo spiller med egen fanklubb!

Kyrre Johannesen – En hærfører av rang for Follo HK!

Knut Ragnar Hansen – Med den driven det er i laget nå er jeg sikker på at framtida er lys!

Vidar Nordby – Visjonen «Stabil blant de beste med egne krefter» er fortsatt riktig!

Mats Julius Haakenstad – Engasjement er det som kjennetegner Follo HK!

Halvard Martin Lunde – ForsvarsEss og solid høyrekant for Follo HK!

Ole-Stian Rødal – En viktig ressursperson for Follo HK – både på og utenfor banen!

Eivind Ungersness – De beste medspillerne var definitivt støttespillerne rundt laget!

Henrik Bielenberg – Storskytter som fikk muligheten i Follo HK!

Torbjørn Andersen – 100 % innsats, utpreget lagspiller, kriger og play-maker i ett!

Erik Strøm – Skadeplaget venstreslegge med over 700 mål for Follo HK!

Historien om klubben i vårt hjerte

JUBILEUM