Sixten Kjernlie har i en årrekke bidratt med sin toppidrettserfaring, genuine håndballinteresse og finansielle muskler via Armeringsservice AS. Han har hatt ENORM betydning for utviklingen av Follo HK og muligheten til å bygge opp en toppklubb i regionen.

Les mer om Armeringsservice AS her: https://armeringsservice.com/

Her er Sixten avbildet sammen med Follo HKs spillende trener Martin Lysdal Hansen og en annen svært viktig støttespiller for Follo HK gjennom mange år, Terje Hagen og Stil Tekstilservice AS. Østlandets Blad sa det godt med: Disse to lokale bidragsyterne er helt uvurderlige for Follo HK.

https://www.oblad.no/hverken-follo-hk-eller-idretten-i-ski-kan-leve-uten-millionstotten-fra-sixten-og-terje/s/5-68-747970

Visste du forresten at Sixten var en ursterk linjespiller og knalltøff 3er i forsvaret i sin tid – har selv opplevd Sixten mange ganger i Bækkelagshallen – ingen motstandere likte å ta duellen med Sixten. Sixten kan skilte med:

  • To kamper for Elverum før han flyttet til Oslo.
  • Ca 100 kamper for Bækkelagets SK i toppdivisjonen – til sammen hele 12 sesonger for BSK (seks i toppserien og seks i 1.divisjon).
  • Seriemesterskap med Kolbotn (spilte der i sesongene 82/83 og 83/84)

Follo Media spurte Sixten om noen bevingede ord i forbindelse med det kommende 20-års jubileet. Sixten responderte som alltid positivt: Det var hyggelig å bli stilt noen spørsmål om klubben. Da får jeg svare etter beste evne og hva man husker.

Sixten, du vært med i Follo HK systemet en årrekke. Hvilke roller har du egentlig hatt alle disse årene?
Jeg kom vel inn i Follo HK 2004/2005, så jeg har ikke vært med så lenge (Follo Media anm. Jo det er lenge Sixten, ca 15 år). Trente et gutter 18 lag som bestod av Oppegård og Ski spillere. Disse gled jeg inn sammen med i Follo HK etter hvert.

Jeg har gått gradene fra oppmann, medlem av sportslig utvalg, sportslig leder og etter hvert ble man automatisk medlem av styret. Så var jeg så heldig å få være høyre hånd til Jan Magnor i mange år.

Mr. Follo – Jan Magnor – Foto: Østlandets Blad

Du og Armeringsservice AS har vært en trofast og viktig økonomisk støttespiller for Follo HK i mange år, hvorfor?

Det er vel flere årsaker til det. Først er man over middels interessert i håndball og har et sterkt ønske om å bidra til noe som fører mye positivt med seg. Når man da har et lag lokalt som er i norgestoppen, blir det helt naturlig å bidra økonomisk så lenge det er rom for det.

Follo HK er 20 år i juni, hva mener du kjennetegner Follo HK som klubb?

Follo HK er en klubb som får til mye med relativt små ressurser. Det gjør de med et godt miljø og mye dugnadsarbeid.

Hvis du kunne sette sammen et Follo HK All Star lag, hvem ville du hatt med der?

MV: Philip Åkesson. Energibunt som smittet over på hele klubben. Reddet også mange baller etter hvert!

Philip Åkesson – Foto: Østlandets Blad

VK: Daniel Anderson og Magnus Jøndal. Her må jeg ha med 2 mann. Daniel som mestscorende og legende i klubben, Magnus for enestående lojalitet og tålmodighet som til slutt gjorde han til spiller i verdensklasse.

Magnus Jøndal – Daniel Helland Anderson

VB: Vasja Furlan. Hadde det meste. Komplett håndballspiller når han ble brukt riktig begge veier.

Vasja Furlan

MB: Kyrre Vegard Johannesen. Meget god toveisspiller. Gikk alltid foran i krigen med tæl og innsats

Kyrre Vegard Johannesen

HB: Steffen Berg Løkkebø. Elegant målmaskin som lot andre ta den tyngste jobben bakover.

Steffen Berg Løkkebø

HK: Magnus Søndenå. Også målgarantist og elegant spiller. Kunne brukes som 2er og 3er begge veier. Var venstrehendt som også scoret med høyre fra bakspillerposisjon.

Magnus Søndenå – Foto: Svein André Svendsen/NHF

LS: Morten Hansen. Meget lojal og god toveisspiller.

Morten Hansen – Foto: Østlandets Blad

Trenere og lagledere: Jan-Ivar Lorentzen og Erik Andersen. Sindige og faglig dyktige som utfylte hverandre godt.

Jan-Ivar Lorentzen og Erik Andersen, her sammen med Kristoffer Dekke (f.v.) (jr.-trener) og Odd Egil Lien (A/rekr. og jr. trener) Foto: Ole Kr. Trana.

 Kunne tatt med flere, men dette er de jeg husker best og fortjener en plass på mitt lag.

Til slutt, har du en jubileumshilsen til Follo HK?

Gratulerer med 20 års jubileum. Håper klubben greier å etablere seg på øverste nivå så fort som mulig.

Hadde vært fint om hele regionen kunne samlet seg om en prestasjonsklubb. Det kryr jo av talenter og etablerte spillere som herjer rundt i både Norge og resten av håndballverden som opprinnelig kommer fra Follo distriktet.

Her har klubb, samarbeidsklubber og Nordre Follo kommune en jobb å gjøre. Hvis ikke blir avstand til de beste bare større og større. Lykke til!