Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK! – Follo
Anders Gåsemyr

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Backspiller Anders Gåsemyr spilte 110 kamper og scoret 212 mål for Follo HK i løpet av sine syv sesonger (2001 – 2007) i klubben.

Anders hadde få problemer på å svare utfyllende på spørsmålene fra Follo Media.

Gratulerer med 20-års jubileet! Veldig hyggelig å være med på dette, og samtidig litt skremmende hvor fort tiden flyr, er jo ikke så lenge siden man kastet ball med gutta. Det alltid hyggelig å mimre litt om håndball, selv om det har blitt noen år siden jeg var med, er jeg stolt over de sesongene jeg fikk, og Follo HK vil alltid ha en stor plass i mitt håndball hjerte 😊

Anders Gåsemyr

Anders, for de som ikke kjenner deg så godt, kan du si litt om din håndballbakgrunn?

Min historie startet med barnehåndball i Vestby, hvor turen etter hvert gikk til Ski sitt G16 lag, og deretter tilbake til gamle Follo HK, samarbeidsklubben mellom Vestby og Ås. Der ble det noen sesonger med både junior og herrehåndball, før man ble en del av dagens Follo HK. Jeg stiller meg også bak all takknemlighet i forhold til Jan Magnor og Ole-Jan Johansen som bidro sterkt til dette. 

Jan Magnor – Ole-Jan Johansen – Foto: Østlandets Blad

Alltid farlig å nevne navn, for jeg vet det var veldig mange flinke mennesker som jobbet mye for at vi lokale unggutta skulle få et bra håndballmiljø i Follo. Alle som en fortjener ros for det arbeidet.

Har ikke de største meritter akkurat, men har veldig gode minner året med Ski, hvor vi vant alt, men tapte Narvesenserien omtrent i siste sekund, en liten tur innom juniorlandslaget, NM gullet G19 med Vestbygutta i en stappfull Vestbyhall og opprykkene med Follo. Reisen med Vålerenga som endte i eliteserien og millimeter unna Spektrum, var også stort å være med på. 

Nå er jeg trener for Bækkelaget G10 og G7, og ser frem til mange morsomme og tøffe dueller med alle Follolagene i årene som kommer! Og ikke minst spillende oppmann for Follo HK G40 under Veteran-NM.

Anders med fokus i blikket og kraft i skuddet. – Foto: Østlandets Blad

Follo HK er 20 år i juni, hva mener du kjennetegner Follo HK som klubb?

Min kjennskap til Follo HK som klubb er først og fremst fra de første årene hvor jeg selv var en del av laget, men jeg har fulgt med klubben gjennom Østlandets Blad og sosiale medier og ser at klubben har utviklet mye siden min tid der. 

Med en flott hall, og et større og mer profesjonelt apparat rundt klubben. Men dette med lokale gutter virker som fortsatt står sterkt, og det tror jeg er helt avgjørende for å være et topplag over tid. Vi var kun lokale gutter, etter hvert har det kommet flere meget gode spille utenfra som har løftet klubben til et høyere nivå. 

Det er vel balansen mellom lokale talenter og litt erfaring utenfra som er den store utfordringen for en klubb om Follo HK. Man ser hvor mange strålende håndballspillere som kommer fra lokalmiljøet rundt Follo, skulle gjerne sett at flere var litt mer tålmodige noen ganger. Klubben har alltid blitt drevet fornuftig, og det jeg i dag ser utenfra virker veldig solid med både kompetanse og hjerte for Follo HK.

Hva er dine beste minner fra tiden i Follo HK?

Må trekke frem kameratskapet og treningsmiljøet, vi reiste tross alt hver ettermiddag til Ski- og Langshushallen fra byen for å trene. Det var alltid god stemning, god humor og mye fleip, både på og utenfor banen. Vi spilte mange kule kamper, og vant flere av de … men når jeg tenker tilbake så er det vennskapet og nettverket jeg sitter igjen med som alltid vil være de beste minnene. Hjemmekampene med masse publikum, tøffe bortekamper i Nord-Norge, treningsleirer i Danmark, avansement i cupen, smeller i cupen, opprykk og nedrykk, alt sammen med en veldig bra gjeng. Og det at omtrent halve laget endte opp på Jordal sier mye om gleden vi hadde med håndballen. Og det er mye på grunn av dette jeg bidrar så godt jeg kan for unggutta i BSK.

Hvem var din(e) beste medspiller(e) på den tiden?

Veldig vanskelig spørsmål, spilte sammen med mange gode spillere, og man hadde jo forskjellige roller og kvaliteter. Men jeg trekker frem Audun Moen Stuland (tidligere Johansen) og Lars Ivar Vedvik. Spilte mange år med Audun, helt tilbake i tiden fra Ski G-16, han var alltid på, styrte spillet, kunne score fra alle posisjoner, og skapte alltid rom for sine medspillere. Lars Ivar hadde en vanvittig skuddarm, en ro og «smartness» i spillet, og både sterk og lur som forsvarspiller.

Om du fikk velge ditt Follo HK All Star lag, hvordan ville det sett ut?

Mitt All STAR lag blir basert på spillere jeg har spilt sammen med, har ikke fulgt med nok til å vurdere årene etter godt nok.

MV: Erik Horgen, var legende før Follo HK, og har ikke blitt noe mindre nå!

Erik Horgen – Foto: Tor Solstad

VK: Daniel Helland Anderson. Hadde temperament, sikker som banken på avslutninger, og man kunne kaste rushpasninger i blinde opp til hans lange høyre arm. Umulig å ikke nevne Magnus Jøndal. Man så tidlig at der var det noe spesielt. Også storebroren Henrik Jøndal var utrolig talentfull. 

Magnus Jøndal – Daniel Helland Anderson

VB: Lars Ivar Vedvik, skuddet er nevnt, spillforståelsen, alltid mye trygghet med han på banen. Tellef Dannevig. Var en vill målscorer på venstrebacken, sluttet aldri å skyte!

Lars Ivar Vedvik – Tellef Dannevig

MB: Audun Moen Stuland. Kunne bidra med alt, spilte aldri en dårlig kamp. Sørget alltid for 100% innsats på trening!

Audun Moen Stutland

HB: Erik Strøm. Skudd, finter, innsats, og alltid i godt humør utenfor banen. Lyst til å trekke frem Fredrik Berle også. De matchene han slapp seg løs på høyrebacken var det ingen som kunne stoppe han.

Erik Strøm – Fredrik Berle

HK: Uten tvil Aksel Aas. Scoret alltid mange mål, løp opp og ned i 60 minutter hver eneste match. Gunnar Pettersen snuste på Aksel i en lang periode der.

Aksel Aas – Foto: Østlandets Blad

LS: Nordby x 2: Torodd Weydahl og Morten Hansen. Krigere, begge var solide makkere i forsvar, og alltid klare for innspill, lojale som få. 

Morten Hansen – Torodd Weydahl (for anledningen i Ski IL Håndball-drakt)

Trener: Må bli Lars Abelsen, spilte sammen i gamle Follo HK, tok over unggutta etter Vidar Bauer på en glimrende måte, med kreative øvelser, alltid godt forberedt, og kjente oss såpass godt at han alltid visste hvilke knapper han skulle trykke på for å få full tenning. Var også veldig gøy med mitt lille comeback i Follo under Dusan Poloz, makan til energi og kampledelse har jeg ikke vært borti siden.

Lars Abelsen – Vidar Bauer – Dusan Poloz

Oppmann: Knut Hansen. Stilte alltid opp, passet på alle, og var veldig tydelig om ikke innsatsen var 100%

Materialforvalter: JAN MAGNOR! Ingen over, ingen ved siden. Jobbet tett med Jan i mange år, både på og utenfor banen, han lærte meg masse om hvordan det var å drive håndballklubb. Gjennom de vi årene vi jobbet med klubbens samarbeidspartnere, ble det mange hyggelige lunsjer og møter med Jan. Reise til Hummel og ta ut utstyr var alltid et like stort høydepunkt. Og han hadde steinkontroll når dette skulle leveres ut til gutta, da gjaldt det å høre etter.

Jan Magnor – Foto: Østlandets Blad

Medisinsk/fysio: Det løftet klubben når Ingvild Helland Anderson kom inn, mer fokus på forebyggende trening og kosthold, og vi fikk en super oppfølgning hver eneste gang vi var uheldige med skader.

Ingvill Helland Anderson, Her sammen med Axel Reimblad og Thomas Egeland

Follo HK rykket som kjent ned forrige sesong, hva tenker du blir viktig for Follo kommende sesong i 1.divisjon? 

Det er bare hardt arbeid som gjelder, jeg ønsker de alle lykke til med alle rundene de skal rundt i idrettsparken denne sommeren. Det har kommet noen spennende nye spillere i troppen, spesielt med Lukas Karlsson har Follo publikummet noe å glede seg til, viktig å bli godt samspilt, og vær lojal mot det spillet de ønsker å spille. Det blir en flott miks mellom ungt talent og masse erfaring, hvor det blir viktig å holde hodet kaldt de i avgjørende minuttene kampene skal avgjøres. Klarer de dette og har tro på det de driver med er jeg sikker på at det blir rett tilbake til eliten, hvor Follo HK hører hjemme.

Med Lukas Karlsson har Follo publikummet noe å glede seg til.

Til slutt, har du en jubileumshilsen til Follo HK? Og dagens Follo spillere?

Gratulerer så mye med 20 år! En fantastisk klubb for hele regionen, og tusen takk til alle dere som stiller opp og bidrar for Follo HK.  Det er bare å kline til på trening og i kamp, stå sammen som et lag, og dere vil oppleve veldig mye moro sammen som vil glede dere resten av livet.

Gleder meg til sesongen starter, lykke til!

JUBILEUM

Magnus Jøndal kommer på veggen

Ser vi Daniel i rødt igjen?

Ole Martin Viken er på jubileumsveggen!

Lars Abelsen – Mann med et stort Hjerte for Follo HK!

Sixten Kjernlie – Jernmann med varmt hjerte for Follo HK!

Tom-Eirik Skarpsno – Egentlig alltid hatt et bra forhold til Follo!

Zeljko Martincevic – Ambisjoner, og sette høyt mål blir mest viktig

Dusan Poloz – Ta vare på patriotisme og identiteten fra Jan Magnor sin tid.

Tobben Evjen – Det var artig å «fyre opp» Jan-Ivar litt ekstra!

Jan-Ivar Lorentzen – De beste minnene må være garderoben

Petter Gjermstad – Støttespiller og altmuligmann for Follo HK!

Valter Perisa – Follo HK er gode på spillerutvikling av egne talenter

Philip Åkesson – From Sweden with Love!

Tomsen Helland Markegård – her har Jan Magnor sittet der oppe og regissert hele greia!

Knut Stenseth – Selvutnevnt håndballprofessor med meninger om Follo HK!

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Martin Lysdal Hansen – Vi må finde tilbake til det vi var gode på!

Kjell André Hardy – Follo skal og bør rett opp igjen!

Erik Horgen – En målvaktlegende i Follo HK!

Frode Nordli – Ingenting ville vært mulig å få til uten alle de fantastiske frivillige som stiller opp både tidlig og sent for klubben!

Henrik Flack – Rollemodell på alle måter i Follo HK!

Anders Fältnäs – Fortsett fostre spillere og ta dere opp til Eliten igjen!

Oskar Olafsson – Overrasker med All Star!

Endre Vindheim – dro i gang supportklubb, var oppmann, dugnadsansvarlig, daglig leder og styreleder for Follo HK!

Erlend Fjeldheim – I et langvarig forhold med Follo HK!

Martin Juul – En play-makers drøm!

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Benjamin Nordby – Gleder seg til å følge med Follo HK de neste 20 årene!

Vasja Furlan – Love and Cheers from the Slovenian Magician!

Frank Westby – Toppidrettskultur – i alle ledd – blir en suksessfaktor for Follo HK!

Stian Gabrielsen – Hardtskytende målgarantist for Follo HK!

Plexusklinikken – Solid og viktig støttespiller for å utdanne «hele spilleren» i Follo HK!

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Ønskereprise

Laila Horgen – Ildsjel i ord og handling for håndball i Follo!

Hein Barthold – Gratulerer med 20 år – håper vi snart ser dere i Rema 1000-ligaen!

«Sjefen`s ønsker»

Benjamin Hallgren– Oppfordrer Follo-gutta: Ta ansvar og kjør på, ikke tenk så mye konsekvenser!

Jan «Proppen» Karlsson – Kommer med en interessant oppfordring til Follo HK!

Aksel Horgen – Follo HKs superkant fortsatte utviklingen i Haslum og Drammen!

Alexander Westby – Follo HKs supertalent som blomstret i Bodø!

Audun Moen Stuland (Johansen) – glitrende play-maker for Follo HK!

Steffen Berg Løkkebø – Brilliant kantspiller og storscorer for Follo HK!

Bjørn Olav Raasok – Til de unge spillerne vil jeg si … jobb hardt, ta sjansene som byr seg … så er Follo med i toppen om ikke lenge!

Joachim Østerås – kanskje verdens beste venstrehendte forsvarsspiller!

Thomas Solstad – Omskolert backspiller fant lykken på strek!

Espen Røhmer – Er ikke i tvil om at Follo er tilbake igjen i REMA-1000 ligaen etter neste sesong!

Lene Lothe – Overalt Alltid, for Ski og Follo HK!

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

Aksel Aas – En av Follo HKs beste høyrekanter gjennom tidene!

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

Torodd Weydahl – Full av guts og første Follo spiller med egen fanklubb!

Kyrre Johannesen – En hærfører av rang for Follo HK!

Knut Ragnar Hansen – Med den driven det er i laget nå er jeg sikker på at framtida er lys!

Vidar Nordby – Visjonen «Stabil blant de beste med egne krefter» er fortsatt riktig!

Mats Julius Haakenstad – Engasjement er det som kjennetegner Follo HK!

Halvard Martin Lunde – ForsvarsEss og solid høyrekant for Follo HK!

Ole-Stian Rødal – En viktig ressursperson for Follo HK – både på og utenfor banen!

Eivind Ungersness – De beste medspillerne var definitivt støttespillerne rundt laget!

Henrik Bielenberg – Storskytter som fikk muligheten i Follo HK!

Torbjørn Andersen – 100 % innsats, utpreget lagspiller, kriger og play-maker i ett!

Erik Strøm – Skadeplaget venstreslegge med over 700 mål for Follo HK!

Historien om klubben i vårt hjerte