Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star! – Follo
Jonas Wille - Jan Thomas Lauritzen - Foto: Hans Petter Wille

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

I forbindelse med Follo HKs 20 års jubileum har Follo Media hatt gleden av å mimre litt med mange spillere, trenere, ressurspersoner og støttespillere med nær tilknytning til klubben. Vi har også fått ta del i minner fra noen utenforstående håndballpersonligheter. Jonas Wille er femtemann ut.

Her avbildet sammen med nåværende Halden Topphåndball trener Jan Thomas Lauritzen.

Jonas Wille – Jan Thomas Lauritzen – Foto: Hans Petter Wille

Jonas er påtroppende trener for Mors-Thy Håndbold i den danske eliteserien. 

Fra 2009 til 2017 var han trener for Halden Topphåndball som han tok opp fra 1.divisjon til eliteserien i håndball for menn. Deretter trente han HC Midtjylland en sesong til klubben gikk konkurs. I februar 2018 skrev Wille en treårskontrakt med IFK Skövde. I 2019 ble han kåret til årets trener i Sverige. 

Her er Jonas i aksjon for IFK Skövde

Jonas Wille IFK Skövde – Foto: Hans Petter Wille

Jonas har også trent Fjellhammer og Stabæk i kvinnenes eliteserie. I denne perioden var han også sportssjef for håndball på WANG Toppidrettsgymnas i Oslo. I Norges Håndballforbund har han trent U20- og U21-landslaget for menn – og U16- og U17-landslag for kvinner. Han har også bakgrunn som fysisk trener for hockey og fotball på eliteserienivå, bl.a. med to sesonger for Sarpsborg 08.

(kilde: Jonas Wille og Wikipedia)

Follo HK fyller 20 år i juni – hva og hvordan er ditt forhold til klubben?

Dagens Follo-lag og klubb kjenner jeg ikke så godt til, men det første jeg tenker på når jeg tenker på Follo HK er Jan MagnorSixten Kjernlie og Ole Jan Johansen. Tre hedersmenn som har jobbet hardt og lenge for klubben og lagt grunnlag for en fin kultur. Alltid hyggelige å møte på og med sterkt klubbhjerte.

Jeg har faktisk også hatt en meget kort og ekstremt lite vellykket spillerkarriere i Follo for ganske mange år siden. Jeg tilbrakte mesteparten av tiden på sidelinjen med skade, men fikk oppleve mange fine personligheter i et Follo-lag som den sesongen rykket ned fra eliteserien. 

Som trener har jeg faktisk aldri møtt Follo i en obligatorisk kamp. Med Halden Topphåndball (eller Tistedal TIF) møtte vi dem kun i treningskamper mens vi lå i første divisjon. Og da vi rykket opp, så rykket dessverre Follo ned …

Men jeg husker spesielt at vi i en treningskamp rett etter at Vasja Furlan var kommet til Follo, tydelig fikk kjenne på hans ekstreme kvaliteter. Helt konkret husker jeg godt at han flere ganger «krysset opp» Henrik Flack bredt i venstreback-sone hvor Flack gikk opp på ett steg og banket den i krysset. Da fikk vi kjenne på et nivå som var noe utenom det «vanlige» på norsk elitenivå. 

Hvis du skulle ta ut et Follo HK All Star lag – «de du helst ikke ville møte i en avgjørende kamp» hvem ville du hatt med der?

MV: Her blir det tre stykk. Erik Horgen tar selvfølgelig førsteplassen her. Han har stått i det målet ekstremt lenge – og var til og med i den perioden jeg var der. Nå har han fyllt 87 år og kan fortsatt brukes! Imponerende. I tillegg er han en rolig og sympatisk fyr med godt håndballhode. Som Haldenser så må jeg selvfølgelig ta med Dag Rogstad. Gutten som var et allsidig idrettstalent i Halden, men som først ble god i håndball etter at han flyttet fra verdens flotteste grenseby. God fysikk, seriøs til beinet og på sine beste stunder en habil elitemålvakt. Det går vel ikke an å komme utenom Kristian Sæverås, som har en lysende internasjonal karriere foran seg. Men han spiller kun når Horgen trenger hvile. Med andre ord; hele tiden.

Dag Rogstad, Kristian Sæverås, Erik Horgen

VK: Som nesten alle andre velger jeg Magnus Jøndal og Daniel Helland Anderson. Jøndal en av verdens beste og Daniel touchet i en periode landslagsklasse. 

Magnus Jøndal – Daniel Helland Anderson

VB: Fredrik Berle må med. Mye på grunn av den absurde latteren og sitt gode humør. Men også fordi han nylig posta en video på Facebook hvor han presterte forlengs salto på sin egen 42-års dag.

Men førstevalget blir Henrik Flack. Solid og fin ledertype med gode skytteregenskaper og bra forsvarsarbeid. Gjennomsympatisk som alle andre fra Nordby. Jeg hadde gleden av å bli kjent med Henrik på WANG Toppidrett.

Fredrik Berle – Henrik Flack

MB: Vasja Furlan. Holdt veldig høyt nivå – spesielt det første året han var i Norge.

Vasja Furlan

HB: Her faller valget på Erik Strøm. Sterk skuddarm og akkurat passe vimsete. 

Erik Strøm – Foto: Knut Stenseth

HK: Sander Thorbjørnsen skal med! Siggeruds største stolthet. Jeg hentet han fra Bodø til Halden og hadde gleden av å trene han i 2-3 sesonger der. En undervurdert spiller. Smart og rolig. Solid i forsvar og god skudduttelling. Gjør lite vesen ut av seg og er en fantastisk fin person å ha i en gruppe. Men skinnet bedrar; han er mer røver og snik han ser ut til å være … Måtte dessverre legge opp i fjor pga lyskeproblemer. Aksel Horgen skal også være med. Internasjonalt potensial og supre holdninger. Flott gutt. Blir spennende å se han i den danske ligaen. En mester i kortspillet Yaniv.

Sander Thorbjørnsen – Aksel Horgen

LS: Her er det mange artige typer å velge mellom. Da jeg selv var i Follo som spiller, så var det Morten Hansen ogTorodd Weydahl som spilte der. Solide kjernekarer som sloss som gærninger hver dag. Morten var talentet som etter hvert ble god og som også hadde bohem-genet og de sosiale antennene. Han må med på laget. Torodd skal også med. Han hadde verdens mest gedigne lår og blir med som skremselspropaganda på benken. I tillegg må selvfølgelig Benjamin Nordby få være med. Han spilte én sesong med oss i Halden (TTIF) og han løp gjennom veggen for laget sitt. Ultra-populær i garderoben og en treners drøm. Den som likevel blir førstevalget er Thomas Alfred Solstad. Vi (Halden) kjøpte han ut av Follo-kontrakten midt i en sesong for ca 3-4 millioner euro – og det var verdt hver eneste krone (euro). Dette var før korona-tiden hvor alle klubber hadde ekstremt god økonomi og hvor alle Haldens innbyggere var søkkrike av pengene fra Allsang På Grensen. 

I mine øyne er Alfred en kommende internasjonal strekspiller – en ny Marcus Ahlm (for dere som husker den svenske stjerna i Kiel). Jeg tror at vi på et eller annet tidspunkt får se han i mesterskap for Norge. En spiller med bra teknikk, fin forståelse og en unik drive og motivasjon. 

Morten Hansen – Torodd Weidahl
Benjamin Nordby – Thomas Solstad

Trenere: Jan-Ivar Lorentzen er vel den som har fått det beste resultatet med cupfinale (så vidt jeg vet iallfall …) Han skal få danne par med Lars Abelsen som var trener den tiden jeg var der. Lars har vært en solid klubbmann i flere år og fortjener å være med på et allstar-team.

Jan-Ivar Lorentzen – Lars Abelsen

Fys.trener: Der König Ole Martin Viken god kunnskap og mange fine historier. Sørger også for tysk disiplin.

Ole Martin Viken

Osteopat: Ingvill Helland Anderson Trygg og god. Bra kompetanse. Ekstra viktig for å holde temperamentet til Daniel Helland Anderson i sjakk da Magnus Jøndal fikk mye spilletid.

Ingvill Helland Anderson

Manager: Jan MagnorSixten Kjernlie og Ole-Jan Johansen – hedersgjengen!

Jan Magnor – Ole Jan Johansen – Foto: Østlandets Blad
Sixten Kjernlie, æresmedlem Follo HK

Til slutt, har du en liten jubileumshilsen til Follo HK?  

Gratulerer med dagen – håper å se klubben raskt tilbake til eliten!

JUBILEUM

Magnus Jøndal kommer på veggen

Ser vi Daniel i rødt igjen?

Ole Martin Viken er på jubileumsveggen!

Lars Abelsen – Mann med et stort Hjerte for Follo HK!

Sixten Kjernlie – Jernmann med varmt hjerte for Follo HK!

Tom-Eirik Skarpsno – Egentlig alltid hatt et bra forhold til Follo!

Zeljko Martincevic – Ambisjoner, og sette høyt mål blir mest viktig

Dusan Poloz – Ta vare på patriotisme og identiteten fra Jan Magnor sin tid.

Tobben Evjen – Det var artig å «fyre opp» Jan-Ivar litt ekstra!

Jan-Ivar Lorentzen – De beste minnene må være garderoben

Petter Gjermstad – Støttespiller og altmuligmann for Follo HK!

Valter Perisa – Follo HK er gode på spillerutvikling av egne talenter

Philip Åkesson – From Sweden with Love!

Tomsen Helland Markegård – her har Jan Magnor sittet der oppe og regissert hele greia!

Knut Stenseth – Selvutnevnt håndballprofessor med meninger om Follo HK!

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Martin Lysdal Hansen – Vi må finde tilbake til det vi var gode på!

Kjell André Hardy – Follo skal og bør rett opp igjen!

Erik Horgen – En målvaktlegende i Follo HK!

Frode Nordli – Ingenting ville vært mulig å få til uten alle de fantastiske frivillige som stiller opp både tidlig og sent for klubben!

Henrik Flack – Rollemodell på alle måter i Follo HK!

Anders Fältnäs – Fortsett fostre spillere og ta dere opp til Eliten igjen!

Oskar Olafsson – Overrasker med All Star!

Endre Vindheim – dro i gang supportklubb, var oppmann, dugnadsansvarlig, daglig leder og styreleder for Follo HK!

Erlend Fjeldheim – I et langvarig forhold med Follo HK!

Martin Juul – En play-makers drøm!

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Benjamin Nordby – Gleder seg til å følge med Follo HK de neste 20 årene!

Vasja Furlan – Love and Cheers from the Slovenian Magician!

Frank Westby – Toppidrettskultur – i alle ledd – blir en suksessfaktor for Follo HK!

Stian Gabrielsen – Hardtskytende målgarantist for Follo HK!

Plexusklinikken – Solid og viktig støttespiller for å utdanne «hele spilleren» i Follo HK!

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Ønskereprise

Laila Horgen – Ildsjel i ord og handling for håndball i Follo!

Hein Barthold – Gratulerer med 20 år – håper vi snart ser dere i Rema 1000-ligaen!

«Sjefen`s ønsker»

Benjamin Hallgren– Oppfordrer Follo-gutta: Ta ansvar og kjør på, ikke tenk så mye konsekvenser!

Jan «Proppen» Karlsson – Kommer med en interessant oppfordring til Follo HK!

Aksel Horgen – Follo HKs superkant fortsatte utviklingen i Haslum og Drammen!

Alexander Westby – Follo HKs supertalent som blomstret i Bodø!

Audun Moen Stuland (Johansen) – glitrende play-maker for Follo HK!

Steffen Berg Løkkebø – Brilliant kantspiller og storscorer for Follo HK!

Bjørn Olav Raasok – Til de unge spillerne vil jeg si … jobb hardt, ta sjansene som byr seg … så er Follo med i toppen om ikke lenge!

Joachim Østerås – kanskje verdens beste venstrehendte forsvarsspiller!

Thomas Solstad – Omskolert backspiller fant lykken på strek!

Espen Røhmer – Er ikke i tvil om at Follo er tilbake igjen i REMA-1000 ligaen etter neste sesong!

Lene Lothe – Overalt Alltid, for Ski og Follo HK!

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

Aksel Aas – En av Follo HKs beste høyrekanter gjennom tidene!

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

Torodd Weydahl – Full av guts og første Follo spiller med egen fanklubb!

Kyrre Johannesen – En hærfører av rang for Follo HK!

Knut Ragnar Hansen – Med den driven det er i laget nå er jeg sikker på at framtida er lys!

Vidar Nordby – Visjonen «Stabil blant de beste med egne krefter» er fortsatt riktig!

Mats Julius Haakenstad – Engasjement er det som kjennetegner Follo HK!

Halvard Martin Lunde – ForsvarsEss og solid høyrekant for Follo HK!

Ole-Stian Rødal – En viktig ressursperson for Follo HK – både på og utenfor banen!

Eivind Ungersness – De beste medspillerne var definitivt støttespillerne rundt laget!

Henrik Bielenberg – Storskytter som fikk muligheten i Follo HK!

Torbjørn Andersen – 100 % innsats, utpreget lagspiller, kriger og play-maker i ett!

Erik Strøm – Skadeplaget venstreslegge med over 700 mål for Follo HK!

Historien om klubben i vårt hjerte