Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League! – Follo
Lene Lothe, Tor Solstad, Laila Horgen

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Mange som følger håndballen i Follo har sett en god voksen mann med et fancy kamera vandre hvileløst rundt i Follo Trykk / Stil Arena på jakt etter blinkskudd. Det være seg trening, kamp eller camp med Follo-gutta. 

Vi snakker om Tor Solstad, Mister Follo Media. Mannen som bringer Follo HK ut på nett og inn i håndballfolks bevissthet. En fantastisk ressurs for Follo HK!

Her på «jobb» for Follo Media og Follo HK på klubbseminar og årsmøte i regi av Norsk Topphåndball i 2019.Styreleder Laila Horgen og klubbkoordinator Lene Lothe stilte også for Follo HK.

Lene Lothe, Tor Solstad, Laila Horgen

Hvorfor og hvordan ble du engasjert i Follo HK, og hvilke roller har du ha? 

Jeg ble med som oppmann for Follo HK Rekrutt i 2014/15 sesongen. En fantastisk fin tid med Ken Marius Krabbe som trener og en sabla flott gjeng som ga alt på parketten. Knut Wefring rekrutterte meg til web og foto. Jeg kom rett fra begge roller i Ski Håndball så helt nytt ble det ikke. Det har blitt en del roller etter hvert. Oppmann, Materialforvalter, «læregutt» hos Jan, organisering av reiser, kampoppsett, sportslig utvalg, alt av bilder for klubben, grafisk design, Follo Media og Balkan Follo Summercamp / Balkan Follo Wintercamp. For tiden er det Follo Media som er hovedfokus. 

Follo Media har gravd i arkivene og funnet et sjeldent bilde av Tor, det er som regel han som tar bilder av andre. Her sammen med Magnus Gulliksen, ex. Follo Media.

Tor Solstad – Magnus Gulliksen

Hvordan er det å ha lederansvar i en ambisiøs håndballklubb basert talent og på mye frivillighet?

Det har blitt en del timer. Heldigvis har jeg en kone som deler mange av disse timene sammen med meg. Har stor respekt for alle som legger til rette for at gutta skal på kaste ball. Men alle timene blir fort glemt når kamp-adrenalinet begynner å pumpe. Er det bare meg som har sportsabstinenser disse dager? Teamfølelsen er viktig uansett hvilken del man jobber med i klubben. Follo Media vokser hvert år og det er flott å få med John A. Jakobsen som jeg har jobbet sammen med siden håndballskolen i Ski og ikke minst Eirik Brøste Fossnes, som sikkert snart blir oppgradert til Østlandets Blad.

Tor Solstad – Foto: Knut A. Stenseth

Follo HK er 20 år i juni, hva mener du kjennetegner Follo HK som klubb? 

Ski G97 hadde vunnet Oslo Cup og Jan-Ivar Lorentzen og Follo HK kom innom treningen vår for å gratulere oss med seieren. Ut fra uttrykket til spillerne våre så tror jeg det må ha vært like stort som å vinne cupen. Dette kjennetegner Follo HK som klubb. Lokal tilhørighet. Stort å være med på.

Ski G97 vant Oslo Cup i håndball. Foran fra venstre: Christian Ø. Westby, Christian H. Jakobsen, Marcus Rønningen, Martin F. Smogeli. Bak fra venstre: John A. Jakobsen, Polar Bjørn, Andreas Ermesjø, Thomas Solstad, Knut B. Bakken, Arne Iver Rustad, Kristoffer Isak Johannessen og Jonas Strøm Tjernshaugen. Foto: Tor Solstad

Hva er dine beste minner fra tiden i Follo HK? 

Lagfølelsen. Fra dag en. 

De gamle supportergenserne som fungerte som sesongkort og hele store deler av Langhushallen satt i like gensere. Det var stas å dra på seg genseren for å reise på kamp. I dag fungerer de aldeles utmerket som malergenser.

Erlend Fjeldheim viser frem en klassisk Follo HK supportergenser fra 2007.

Foto: Christian Clausen, Østlandets Blad.

Men sportslig topper kvartfinale mot ØIF Arendal med seier på bortebane og semi mot Bodø HK med ekstra omganger i Stil Arena.

Valter Perisa hadde tro på seier i forkant av ØIF Arendalskampen
NM – ØIF ARENDAL – FOLLO HK – 23.11.2015

I dag er Follo HK 20 år. Vi har gjennom noen uker gitt dere mange tilbakeblikk i historien til Follo Håndball. Vi har fått gjensyn med tidligere spillere, gamle helter, trenere, frivillige og ansatte.Men det stopper ikke her. Det er mange flere minner som skal deles. Og vi deler gjerne. Det har vært så utrolig hyggelig å lese alle historiene og vi håper våre følgere har kost seg like mye som oss.Vi har hørt om garderoben, samhold, lagånd, opprykk og nedrykk. Skader, talenter, enda større talenter og til og med legender. Vi har hørt om de som var de største, de som er de største og de som kan bli de største. Og det beste av alt. Det kommer mer.Et minne som går igjen er cupkampen mot ØIF Arendal i Sør Amfi. Hva er vel bedre enn å se den sammen en gang til?https://follohk.no/2020/06/04/onskereprise/

Posted by Follo Håndball on Sunday, 7 June 2020
Seier mot ØIF Arendal i cupen

Om du kunne ta ut et Follo HK All Star lag, hvem ville du tatt ut?

Jeg har sett svært mange mimrer tilbake til «storhetstiden» til Follo HK, og det er mange spillere som i løpet av 20 år fortjener å havne på et «all star» team. Jeg velger en liten vri. Follo HK All Star for aktive spillere i dag.

MV: Kristian Sæverås. Selvsagt kunne både Håvard Åsheim og Andreas Björkman Myhr meldt seg på her, men Kristian har gjort det svært bra i Aalborg og på landslag. Er på vei til Tyskland. (Og om Erik Horgen snart gjør comeback så må vi vel rydde plass til han igjen)

Kristian Sæverås – Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

VK: Magnus Jøndal. Et soleklart valg her. Konge på landslaget. Alexander Westby må også med – Levert jevnt over flere år og kommet på månedens lag to ganger i Champions League.

Magnus Jøndal. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Alexander Westby – Foto: Knut A. Stenseth

VB: Henrik Bielenberg. Henrik hadde nok kommet på mitt All-Star lag uansett tidsepoke. Håper å kunne plassere Sander Smestad der om litt.

Henrik Bielenberg – Foto: Atle Larsson

MB: Vasja Furlan. Magiker som spiller i Fransk Eliteserie. Fremtiden ser svært lys ut med tanke på spillerne som finnes i Follo HK i dag. Og det kommer forhåpentligvis et par store talenter fra Ski også etterhvert. Snart har vi en lokal Vasja. 

Vasja Furlan

HB: Benjamin Hallgren. Målmaskin som kommer til å gjøre det bra i Haslum neste sesong.

Benjamin Hallgren

HK: Aksel Horgen. Årets spiller i Eliteserien i 2018/19. Debutert på landslaget og er på vei til Dansk liga. Ser vi Dag Olsen også på denne listen snart?

Aksel Horgen

LS: Thomas Solstad. Denne er ikke vanskelig. Den mest seriøse utøveren jeg kjenner.

Thomas Solstad – Foto: Atle Larsson

Forsvarsspiller: Oskar Olofsson. Er jo toveisspiller, men kommer med som forsvarsspiller på min liste. Igjen en spiller som hadde kommet med uansett tidsepoke. 

Oskar Olafsson – Foto: Atle Larsson

Med denne vrien så er det noen som hadde fortjent å nevnes som ikke fikk plass. 

Valter Perisa fortjener honnør. Jeg anser meg heldig som kunne være en del av teamet til Valter, Ole Martin Viken og Thomas Egeland.

Valter Perisa
Ole Martin Viken og Rocky
Thomas Egeland

Valter var også sterkt medvirkende til at vi fikk Balkan Follo Summercamp og Balkan Follo Wintercamp til det konseptet det er i dag. På det meste hadde vi 70 stk på venteliste og måtte sette opp ekstra camp. 

Fullt hus og mye moro på Follo-campene

Daniel Helland Anderson og Nicklas Knudsen for å være de forbildene de har vært for mange av dagens spillere. Det er og har vært mange forbilder i Follo HK, og det er derfor det er så viktig at Follo HK fortsetter jakten på å etablere en toppklubb i Norge. Spør Follo HK 30/31 og de vil nevne dagens spillere som viktige for at de satset håndball.

Daniel Helland Anderson – Foto: Østlandets Blad
Nicklas Knudsen her sammen med keeperne Sebastian Bentzen og Jonas Svith Fløttum. Foto: Christian Clausen.

Follo HK rykket som kjent ned forrige sesong, hva tenker du blir viktig for Follo kommende sesong i 1.divisjon? 

Fortsette å drifte klubben som om vi spiller i Rema 1000-ligaen. Fortsette å trene som om det er topplagene i Eliten vi skal møte. Plutselig er vi der igjen. Jeg har troa!

Til slutt, har du en jubileumshilsen til Follo HK? 

Gratulerer med 20 år som Follo HK! Det er vært en flott reise, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

JUBILEUM

Magnus Jøndal kommer på veggen

Ser vi Daniel i rødt igjen?

Ole Martin Viken er på jubileumsveggen!

Lars Abelsen – Mann med et stort Hjerte for Follo HK!

Sixten Kjernlie – Jernmann med varmt hjerte for Follo HK!

Tom-Eirik Skarpsno – Egentlig alltid hatt et bra forhold til Follo!

Zeljko Martincevic – Ambisjoner, og sette høyt mål blir mest viktig

Dusan Poloz – Ta vare på patriotisme og identiteten fra Jan Magnor sin tid.

Tobben Evjen – Det var artig å «fyre opp» Jan-Ivar litt ekstra!

Jan-Ivar Lorentzen – De beste minnene må være garderoben

Petter Gjermstad – Støttespiller og altmuligmann for Follo HK!

Valter Perisa – Follo HK er gode på spillerutvikling av egne talenter

Philip Åkesson – From Sweden with Love!

Tomsen Helland Markegård – her har Jan Magnor sittet der oppe og regissert hele greia!

Knut Stenseth – Selvutnevnt håndballprofessor med meninger om Follo HK!

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Martin Lysdal Hansen – Vi må finde tilbake til det vi var gode på!

Kjell André Hardy – Follo skal og bør rett opp igjen!

Erik Horgen – En målvaktlegende i Follo HK!

Frode Nordli – Ingenting ville vært mulig å få til uten alle de fantastiske frivillige som stiller opp både tidlig og sent for klubben!

Henrik Flack – Rollemodell på alle måter i Follo HK!

Anders Fältnäs – Fortsett fostre spillere og ta dere opp til Eliten igjen!

Oskar Olafsson – Overrasker med All Star!

Endre Vindheim – dro i gang supportklubb, var oppmann, dugnadsansvarlig, daglig leder og styreleder for Follo HK!

Erlend Fjeldheim – I et langvarig forhold med Follo HK!

Martin Juul – En play-makers drøm!

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Benjamin Nordby – Gleder seg til å følge med Follo HK de neste 20 årene!

Vasja Furlan – Love and Cheers from the Slovenian Magician!

Frank Westby – Toppidrettskultur – i alle ledd – blir en suksessfaktor for Follo HK!

Stian Gabrielsen – Hardtskytende målgarantist for Follo HK!

Plexusklinikken – Solid og viktig støttespiller for å utdanne «hele spilleren» i Follo HK!

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Ønskereprise

Laila Horgen – Ildsjel i ord og handling for håndball i Follo!

Hein Barthold – Gratulerer med 20 år – håper vi snart ser dere i Rema 1000-ligaen!

«Sjefen`s ønsker»

Benjamin Hallgren– Oppfordrer Follo-gutta: Ta ansvar og kjør på, ikke tenk så mye konsekvenser!

Jan «Proppen» Karlsson – Kommer med en interessant oppfordring til Follo HK!

Aksel Horgen – Follo HKs superkant fortsatte utviklingen i Haslum og Drammen!

Alexander Westby – Follo HKs supertalent som blomstret i Bodø!

Audun Moen Stuland (Johansen) – glitrende play-maker for Follo HK!

Steffen Berg Løkkebø – Brilliant kantspiller og storscorer for Follo HK!

Bjørn Olav Raasok – Til de unge spillerne vil jeg si … jobb hardt, ta sjansene som byr seg … så er Follo med i toppen om ikke lenge!

Joachim Østerås – kanskje verdens beste venstrehendte forsvarsspiller!

Thomas Solstad – Omskolert backspiller fant lykken på strek!

Espen Røhmer – Er ikke i tvil om at Follo er tilbake igjen i REMA-1000 ligaen etter neste sesong!

Lene Lothe – Overalt Alltid, for Ski og Follo HK!

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

Aksel Aas – En av Follo HKs beste høyrekanter gjennom tidene!

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

Torodd Weydahl – Full av guts og første Follo spiller med egen fanklubb!

Kyrre Johannesen – En hærfører av rang for Follo HK!

Knut Ragnar Hansen – Med den driven det er i laget nå er jeg sikker på at framtida er lys!

Vidar Nordby – Visjonen «Stabil blant de beste med egne krefter» er fortsatt riktig!

Mats Julius Haakenstad – Engasjement er det som kjennetegner Follo HK!

Halvard Martin Lunde – ForsvarsEss og solid høyrekant for Follo HK!

Ole-Stian Rødal – En viktig ressursperson for Follo HK – både på og utenfor banen!

Eivind Ungersness – De beste medspillerne var definitivt støttespillerne rundt laget!

Henrik Bielenberg – Storskytter som fikk muligheten i Follo HK!

Torbjørn Andersen – 100 % innsats, utpreget lagspiller, kriger og play-maker i ett!

Erik Strøm – Skadeplaget venstreslegge med over 700 mål for Follo HK!

Historien om klubben i vårt hjerte