Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star! – Follo
Magnus Gulliksen - Foto: Tor Solstad

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

I forbindelse med Follo HKs 20 års jubileum gjennomfører Follo Media noen intervjuer med trenere, spillere og støttespillere som er eller har vært en del av klubbens historie.

Det kan derfor være interessant å få noen blikk utenfra. Et slikt blikk kommer fra Magnus Gulliksen.

Magnus er en uredd Tungvekter – her i mål under Follo HKs Sponsorcup 2019.

Magnus Gulliksen – Foto: Tor Solstad.

Magnus, du har jo en lang og broket karriere i håndballen, fortell …

Jeg begynte å spille håndball da jeg var 12-13 år på det svært suksessfulle 1966/67-laget til Siggerud. Den gang var det ikke noe som het Siggerudhallen.

To ganger i uka fylte Ole Jan Johansen opp den oransje folkevognbussen sin med det flotteste Siggerud hadde å by på av ungdom, og dro til Skihallen på trening. 

Jeg var en ganske brukbar, men lat fotballkeeper på den tiden, og Ole Jan så vel fort at jeg ville volde håndballaget minst skade om han putta meg i mål. Jeg spilte i Siggerud i 15-20 sammenhengende sesonger, bortsett fra det året jeg var i militæret. Det året klarte jeg å snike meg med på det militærlaget til Gardermoen som vant sølv i militær-NM (min største triumf på håndballbanen ved siden av bronse i Veteran-NM for Follo i 2005).  Etter suksessen i kongens klær fikk jeg være med på Siggerudhåndballens store gullalder. Vi spilte herrelaget gjennom hele seriesystemet, fra 5. eller 6. divisjon, og opp til 2. divisjon. Da ble vi til Skeidar HK, og jeg måtte skrive min første kontrakt som håndballspiller. I en sesong eller to spilte jeg i Skeidar før jeg flytta til Oslo og la opp. 

Erik Horgen og jeg dannet et fryktet keeperpar i Siggerud og Skeidar. Vi fordelte spilletiden mellom oss. Erik spilte så lenge han ikke hadde mer enn 40 i feber eller brukket noe, og så spilte jeg resten. En fordeling som passet min spillestil godt. Etter at jeg la opp som spiller trente jeg Siggerud Old Girls noen år og fulgte med på håndballen litt halv-ivrig fra sidelinja. 

Follo Media kom over dette arkivklippet fra 1996

Hvordan kom du i inngrep med Follo HK?

I 2013-14 fikk jeg via min gode venn Ricardo Dominguez spørsmål om jeg ville være speaker på hjemmekampene til Follo HK, han skulle stå for det tekniske og musikken. Det takket jeg ja til, og siden den gang har jeg brukt en god del tid, på og med klubben. Speakerjobben var morsom, og ikke minst var tiden i Follo Media, sammen med Tor Solstad, utrolig artig og lærerik. 

Magnus og Ricardo

På grunn av Follo Media jobber jeg i dag som freelance-journalist i Østlandets Blad og Norsk Topphåndball. Dessverre kan ikke disse jobbene kombineres med aktiv jobbing i Follo HK, men jeg følger klubben tett.

Her er Magnus avbildet med primus motor for Follo Media, Tor Solstad.

Tor Solstad – Magnus Gulliksen

Magnus utgjør sammen med Knut Andreas Stenseth Tungvekterne som har en egen «rett fra levra» podcast om sport & sånt i regi av Østlandets Blad. Ofte er det også interessant håndballstoff, blant annet om Follo HK. Les mer om Tungvekterne her: https://www.oblad.no/ny-podkast-fra-ob-sporten-vi-blir-jo-lett-bade-glade-engasjerte-og-noen-ganger-fryktelig-forbanna/s/5-68-596742

Tungvekterne – Magnus Gulliksen og Knut Stenseth

Hvor viktig vil du si Follo HK er for barne- og ungdomshåndballen i regionen?

Follo HK er avgjørende for barne- og ungdomshåndballen i distriktet. Det er viktig å ha et flaggskip og forbilder å se opp til. Jeg husker selv hvor stas det var å møte Ronald JohnsenHjallisTor Edvin HellandGunnar Pettersen og de andre FSB/Ski-stjernene i hallen da jeg var ung håndballspiller, og ikke minst kan jeg huske hvor stolt jeg var da de samme gutta hilste på meg om jeg møtte de i gågata i Ski. Vi var liksom på lag, og de var stjernespillere. -Det kan jeg bli også, tenkte jeg den gangen. Jeg ble aldri det, men Roger JohansenErik Horgen og noen av de andre jeg spilte sammen med ble det. Kanskje litt fordi de også tenkte som meg. Jeg håper Follo HK er, for dagens unge spillere, det samme som FSB/Ski var for meg og mine lagkamerater.

Follo HK har snart 20 års jubileum, hvordan ser du på klubbens utvikling fra utsiden?

Follo HK er som de fleste andre 20-åringer i ferd med å bli voksne. Men klubben har hatt utfordringer de fleste andre på samme alder har sluppet. Det har klubben vokst på og lært av. I dag ser vi konturene av noe som kan bli veldig bra, både på og utenfor banen, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Når de får det til på Elverum og i Arendal er det mulig å få det til i Nordre Follo også. Det vil ta tid, men vi må ha trua. Jeg har trua på klubben, og jeg føler meg ganske sikkert på at oppholdet i 1. divisjon blir av det korte slaget. Når vi er tilbake på det aller øverste nivået er vi enda bedre rustet til å bli værende der.

Du har jo litt peiling på håndball, om du kunne velge, hvordan ville ditt Follo HK All Star lag se ut?

All-star laget mitt er kanskje ikke det beste rent sportslig, men det består av spillere som har gjort meg stolt når jeg har sett de i Follo-drakta, og en drøm ville det vært å se hele gjengen på banen samtidig. Her blir det en del spillere som må spille på uvante plasser, men det får gå.

MV: Jonas Stenersen. En gutt som fra han er 13-14 år gammel reiser 7-8 mil, for å trene med de beste, har ambisjoner og vil kunne nå langt. Jonas kommer til å bli veldig god. Jeg ønsker han alt godt og lykke til i Halden Topphåndball.

Jonas Stenersen – Foto: Tor Solstad

VK: –

VB: Mathias Bergane Johansen. Jeg trodde ikke han skulle bli så god, men plutselig ble han den «biffen» med et monster av et skudd. Marius Bergseng Gulbrandsen. Jeg har kjent han siden pappa Mads Gulbrandsen og mamma Åse Bergseng kom bærende med han hjem fra fødestua i 2001. Marius viste seg skikkelig frem som forsvarsspilleri REMA 1000-ligaen denne sesongen, men han kommer til å bli en herlig angrepsspiller også. Han har et voldsomt trykk i skudd og finter, noe som er litt rart egentlig. Jeg kjenner som nevnt foreldrene, og her har eplet ramlet ned et godt stykke unna stammen.

Mathias Bergane Johansen, Marius Bergseng Gulbrandsen

MB: Thomas Bergane Johansen. Kanskje det beste håndballhodet jeg har sett. Hadde han hatt pappa Rogers tilnærming til sporten ville han vært landslagsspiller og utenlandsproff.

Tomas Bergane Johansen

HB: –

HK: Halvard Martin Lunde. Kaptein. En klubblegende og en utrolig fin fyr. Aksel Horgen. Han hadde plass ved siden av meg i Siggerudgarderoben på slutten av 90-tallet. Han hadde like tjukt og mørkt hår da, som nå, og viste allerede fra 2-3 måneders alderen at han kom til å bli veldig god. I denne lagoppstillingen kan han brukes på høyreback. Dag Hafsengen Olsen. Selve beviset på at du kan nå langt uten å ha vært barnestjerne. I denne lagoppstillingen kan han brukes på venstrevingen, selv om det blir feil side for Dag. Jeg har lagt merke til at han beholder den enorme spensten selv når han satser på gal fot, så det kommer til å gå fint. Dag kommer til å bli veldig god. Sander Thorbjørnsen. Undervurdert spiller da han var i Halden Topphåndball, og kanskje den kantspilleren i landet som har vært nærmest Magnus Jøndal i kvalitet på forsvarsspillet. I denne lagoppstillingen kan han bekle linjenposisjonen, det løser han fint.

Halvard Martin Lunde, Aksel Horgen, Dag Olsen, Sander Thorbjørnsen

LS: –

Forsvarskjempe: – Magnus Rein Schønfeldt. -Sannsynligvis landets hyggeligste håndballspiller, og når han i tillegg har et helt ok fornavn er plassen på laget selvskreven. Visekaptein!

Magnus Rein Schønfeldt – Foto: Tor Solstad

Trenere: Ole Jan og Roger Johansen. De har vel aldri vært Follo-trenere, men ingen ville styrt dette All-star-laget bedre enn far og sønn Johansen. Begge kan mye håndball, og alle hører etter når Roger har noe på hjertet. Ole Jan er kanskje det første mennesket jeg ville tatt med meg i krigen, for da ville det ikke blitt noen krig. Med mindre det dukker opp et årsmøte da.

Dusan Poloz, Tomsen Helland Markegård og Ole Jan Johansen
Siggerud G96 og Roger Johansen

Oppmann: Tor Solstad. Jeg kjenner ingen som kommer med flere og bedre ideer enn Tor. Han har blitt en god venn og en jeg ofte spør om råd. Tor er nok det mennesket jeg har sendt flest sms-, messenger- og snapmeldinger til de siste 2-3 årene. Dessuten er han en strålende fotograf, og dette all-star laget skulle jeg gjerne hatt i glass og ramme på veggen.

Tor Solstad – Foto: Knut A. Stenseth

Til slutt, har du en jubileumshilsen til Follo HK?

Gratulerer med 20 år, Follo HK. Det er nå moroa begynner, og det vil jeg gjerne være med på.


JUBILEUM

Magnus Jøndal kommer på veggen

Ser vi Daniel i rødt igjen?

Ole Martin Viken er på jubileumsveggen!

Lars Abelsen – Mann med et stort Hjerte for Follo HK!

Sixten Kjernlie – Jernmann med varmt hjerte for Follo HK!

Tom-Eirik Skarpsno – Egentlig alltid hatt et bra forhold til Follo!

Zeljko Martincevic – Ambisjoner, og sette høyt mål blir mest viktig

Dusan Poloz – Ta vare på patriotisme og identiteten fra Jan Magnor sin tid.

Tobben Evjen – Det var artig å «fyre opp» Jan-Ivar litt ekstra!

Jan-Ivar Lorentzen – De beste minnene må være garderoben

Petter Gjermstad – Støttespiller og altmuligmann for Follo HK!

Valter Perisa – Follo HK er gode på spillerutvikling av egne talenter

Philip Åkesson – From Sweden with Love!

Tomsen Helland Markegård – her har Jan Magnor sittet der oppe og regissert hele greia!

Knut Stenseth – Selvutnevnt håndballprofessor med meninger om Follo HK!

Nicklas Knudsen – Ballkunstner og energibunt for Follo HK!

Martin Lysdal Hansen – Vi må finde tilbake til det vi var gode på!

Kjell André Hardy – Follo skal og bør rett opp igjen!

Erik Horgen – En målvaktlegende i Follo HK!

Frode Nordli – Ingenting ville vært mulig å få til uten alle de fantastiske frivillige som stiller opp både tidlig og sent for klubben!

Henrik Flack – Rollemodell på alle måter i Follo HK!

Anders Fältnäs – Fortsett fostre spillere og ta dere opp til Eliten igjen!

Oskar Olafsson – Overrasker med All Star!

Endre Vindheim – dro i gang supportklubb, var oppmann, dugnadsansvarlig, daglig leder og styreleder for Follo HK!

Erlend Fjeldheim – I et langvarig forhold med Follo HK!

Martin Juul – En play-makers drøm!

Tor Solstad – Mister Follo Media – tar ut et Follo lag for Champions League!

Benjamin Nordby – Gleder seg til å følge med Follo HK de neste 20 årene!

Vasja Furlan – Love and Cheers from the Slovenian Magician!

Frank Westby – Toppidrettskultur – i alle ledd – blir en suksessfaktor for Follo HK!

Stian Gabrielsen – Hardtskytende målgarantist for Follo HK!

Plexusklinikken – Solid og viktig støttespiller for å utdanne «hele spilleren» i Follo HK!

Anders Gåsemyr – Kameratskapet og treningsmiljøet er de beste minnene fra Follo HK!

Ønskereprise

Laila Horgen – Ildsjel i ord og handling for håndball i Follo!

Hein Barthold – Gratulerer med 20 år – håper vi snart ser dere i Rema 1000-ligaen!

«Sjefen`s ønsker»

Benjamin Hallgren– Oppfordrer Follo-gutta: Ta ansvar og kjør på, ikke tenk så mye konsekvenser!

Jan «Proppen» Karlsson – Kommer med en interessant oppfordring til Follo HK!

Aksel Horgen – Follo HKs superkant fortsatte utviklingen i Haslum og Drammen!

Alexander Westby – Follo HKs supertalent som blomstret i Bodø!

Audun Moen Stuland (Johansen) – glitrende play-maker for Follo HK!

Steffen Berg Løkkebø – Brilliant kantspiller og storscorer for Follo HK!

Bjørn Olav Raasok – Til de unge spillerne vil jeg si … jobb hardt, ta sjansene som byr seg … så er Follo med i toppen om ikke lenge!

Joachim Østerås – kanskje verdens beste venstrehendte forsvarsspiller!

Thomas Solstad – Omskolert backspiller fant lykken på strek!

Espen Røhmer – Er ikke i tvil om at Follo er tilbake igjen i REMA-1000 ligaen etter neste sesong!

Lene Lothe – Overalt Alltid, for Ski og Follo HK!

Jonas Wille – Tidligere Follo spiller tar ut fire linjer på All Star!

Aksel Aas – En av Follo HKs beste høyrekanter gjennom tidene!

Magnus Gulliksen – Lokalpatriot med lokal vri på Follo All Star!

Torodd Weydahl – Full av guts og første Follo spiller med egen fanklubb!

Kyrre Johannesen – En hærfører av rang for Follo HK!

Knut Ragnar Hansen – Med den driven det er i laget nå er jeg sikker på at framtida er lys!

Vidar Nordby – Visjonen «Stabil blant de beste med egne krefter» er fortsatt riktig!

Mats Julius Haakenstad – Engasjement er det som kjennetegner Follo HK!

Halvard Martin Lunde – ForsvarsEss og solid høyrekant for Follo HK!

Ole-Stian Rødal – En viktig ressursperson for Follo HK – både på og utenfor banen!

Eivind Ungersness – De beste medspillerne var definitivt støttespillerne rundt laget!

Henrik Bielenberg – Storskytter som fikk muligheten i Follo HK!

Torbjørn Andersen – 100 % innsats, utpreget lagspiller, kriger og play-maker i ett!

Erik Strøm – Skadeplaget venstreslegge med over 700 mål for Follo HK!

Historien om klubben i vårt hjerte