Sander Lothe er med til 2025 – Follo

Sander Lothe er med til 2025

Skigutten Sander Lothe forlenger sin avtale med Follo Håndball til 2025. Sander kom til Follo HK fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball. 

Playmaker Sander Lothe har vært med i flere sesonger i Follo og han går nå inn i sin sjette sesong. Sander var en del av Ski IL Håndballs talentfulle 2000-årgang sammen med blant annet Tobias Skonnord Hansen. Og nettopp duoen Sander Lothe og Tobias Skonnord-Hansen har fulgt hverandre tett helt fra de var små. Sander og Tobias er i tillegg til viktige brikker i Follo HK samboere og trenere for Ski Gutter 2007. 

Den sympatiske Skigutten er fra en håndballfamilie med storebror Kasper Lothe som spiller idag i Nærbø etter tidligere opphold i Ski IL Håndball og Follo HK. Mamma Lene og pappa Geir er også involvert rundt Follo HK. 

Sander Lothe er en dyktig playmaker og bakspiller. Han har tatt store steg som håndballspiller etter at han kom inn i Follo og han er blant de med lengst fartstid på a-laget. Sander kom inn i Follo sist klubben rykket opp til eliteserien. 

Sander skadet seg i NM kampen mot Runar. Etter en operasjon har Sander vært i opptrening sammen med Follos fysiske trener Axel Reimblad. Axel gjør en god jobb med Follos spillere som fysisk trener og lagets fysio. Reimblad får velfortjent skryt fra både spillere og trenere for jobben han gjør. 

Sander Lothe: «Jeg gleder meg til neste sesong» 

Hva tenker du om kontraktsforlengelsen? 

«Jeg tror at det blir bra. Det er et år forlengelse. Litt for å se hvordan det går med kneet. Jeg har tro på at det skal bli bra» 

Hvordan har sesongen vært for din del? 

«Sesongen har definitivt vært annerledes for min del. Mye kjedelig trening for å komme tilbake etter skaden» 

«Heldigvis har laget og gutta prestert godt. Det har vært gøy å følge med på» 

Hvor viktig har Axel Reimblad vært for deg i opptreningen? 

«Axel har vært den aller viktigste for min del ihvertfall. Han tar avgjørelser om opptreningsopplegget for min del og setter opp opplegget jeg skal bruke. Jeg møter han på treninga nesten hver eneste dag og vi har en veldig god dialog» 

Hva tenker om du om årets Follo utgave? 

«Det er bra at vi har klart å beholde en stamme over lengre tid. Vi har fått inn noen spillere som passer veldig bra inn. Vi får til gode avtaler i spillet vårt og vi videreutvikler laget» 

Hva tenker du om neste sesong? 

«Det blir en kul sesong. Mest sannsynlig blir det eliteserien. Spennende å se hvordan vi vil hevde oss mot de beste i Norge. Mot lagene utenfor topp 6 skal vi klare å ta poeng» 

Hva gjør du utenom håndballen i år og neste år? 

«Jeg studerer til å bli grunnskolelærer og er på tredje året der. Det er en 5 års utdannelse som jeg skal fortsette med. I tillegg er jeg vikar på Siggerud Skole» 

«Tobbe (Tobias Skonnord Hansen) og jeg er fortsatt samboere. Vi skal flytte til Ski sentrum så snart som mulig. Vi har en leilighet i gågata» 

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Sander med sitt kloke håndballhode bidrar til lagets utvikling» 

Hvilken rolle har Sander i spillergruppa? 

«Sander er en av de som kan bidra med sitt skarpe håndballhode. Han har alltid gode ideer først og fremst i det offensive spillet. Han er en del av et veldig bra playmaker team som vi har i våre rekker sammen med Tobias (Skonnord Hansen) og (Mikkel) Solheim» 

«Det er viktig at Sander ikke stresser på vei tilbake fra skade, men at han gjør opptreningen riktig. Noe han også gjør. Sist han var skadet kom han tilbake i en utrolig god form både fysisk og håndballmessig. Sander var veldig god i flere kamper for oss før han dessverre ble skadet. Sammen med Axel (Reimblad) gjør han en veldig god jobb og er nøye med opptreningen»

Hvordan vil du beskrive Sander som spiller? 

«Sander er først og fremst en taktisk klok spiller. Viktig og god i vårt 7 mot 6 spill. Ofte har han den nest siste pasningen. Han er dyktig på å se muligheter og bidra til utviklingen av vårt angrepsspill. Han er også taktisk interessert og Sander har sett mye håndball» 

Hvor viktig er rollen til Axel Reimblad for opptreningen til spillerne på vei tilbake fra skade? 

«Axel er helt uvurderlig. I tillegg til at han er en god fysio er han dyktig på å støtte spillerne og han er en god motivator. Han bryr seg på ordentlig om spillerne våre» 

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Sander er en vinnerskalle» 

Hvordan vil du beskrive Sander som person?

«Sander er en mann av få ord, som sin bror» 

«Det er mammaen (Lene Lothe) som har stått for pratinga i den familien i alle år. Det kan du sitere meg på», sier Torbjørn med en rungende latter og en god porsjon glimt i øyet. For ordens skyld; Lene Lothe og Torbjørn Andersen kjenner hverandre svært godt igjennom mange år i håndballen.

Torbjørn fortsetter: 

«Når det er sagt har Sander som person også tatt store steg og han har tatt en enda større rolle inn mot spillergruppa. Han har blitt en mer voksen og tryggere person» 

«Selvom Sander er en lugn person er han en vinnerskalle av rang» 

Hvordan vil beskrive idrettsutøveren Sander Lothe? 

«Sander er en ekte playmaker. Han er dyktige på å sette opp andre. Samtidig må han bli bedre på å gå for egne sjanser. Noe han også har blitt. Han har blitt mye farligere på mål. Sander har fått til en god kombo av å være playmaker og gå for egne sjanser i spillet. Det må han fortsette med å utvikle» 

Hvordan vil beskrive Sanders reise i Follo HK?  

«Sander har gått den tunge veien som alle andre. Han kom til oss som en stjerne på et veldig godt Ski lag som vant omtrent alt de var med på. Sander har vært tålmodig og gjort den tunge jobben med det fysiske som alltid er viktig i håndballen. Her har han tatt store steg. Rett før han ble skadet var han kanskje på sitt aller beste»

Med 3 litt ulike profiler på bakspillerplassen hvordan vil du beskrive «verktøykassa» på playmakerplassen? 

«Vi har et elitenivå på playmaker plassen med Sander, Tobias (Skonnord Hansen) og Mikkel (Solheim). Det er en plass med tøff konkurranse om spilletid. De har noen likheter som spillertyper, men også forskjeller. De har sine spiss ferdigheter alle sammen. Vi har en bra «verktøykasse» på den posisjonen og i den posisjonen holder vi et utrolig godt nivå» 

Follo Media gratulerer Sander Lothe med kontraktsforlengelsen og vi håper på å se han på håndballbanen snart!