Even Jacob Ungersness er med til 2025 – Follo

Even Jacob Ungersness er med til 2025

Strekspiller Even Jacob Ungersness forlenger sin avtale med Follo HK er nå med til minst 2025. Even Jacob kom til Follo fra samarbeidsklubben Ski IL Håndball. Reisen i Follo startet med Follo Rekrutt og under tiden på Follo Rekrutt fikk han med seg både gull og bronse fra Lerøyserien kjent som NM for gutter 18.

I forkant av inneværende sesong ble Even Jacob med i a-lagstroppen. Enebakk-gutten har hatt en fortsatt fin utvikling i Follo og har tatt nye steg som håndballspiller. Even Jacob har gjort flere gode opptredener i rød drakt i 1 divisjon.

Even Jacobs håndballkarriere startet hjemme i Enebakk i Driv Idrettslag. I slutten av 7 klasse flyttet han på seg til Ski IL Håndball der han spilte sammen med blant annet Martin Søbye Fjelstad og Tobias Rostad Hansen.

Enebakk-gutten har tidligere drevet med fotball i tillegg til et kort karriere med turn. Utenom håndball er Even Jacob en ivrig golfspiller på fritiden.

Idag jobber Even Jacob som lærervikar på Mjær ungdomskole i tillegg til satsning på Follo Håndball.

Even Jacob Ungersness har brukt Balkan Follo Summercamp for å nå sine mål som håndballspiller. Arkivbilde fra 2016. Eirik Brøste Fossnes, Thomas Alfred Solstad og Kjell Andre Hardy avbildet sammen med Even Jacob Ungersness.

Even Jacob: «Jeg gleder meg masse til neste år og sesong med Follo»

Hva synes du så langt om sesongen i Follo?

«Vi har prestert godt under sesongen som har vært så langt. Jeg er veldig fornøyd med gutta og jeg har blitt tatt godt imot. Vi har et veldig godt nivå på treninger og bra matching på trening hjelper på utviklingen»

«For egen del har det vært et lite hopp i treningshverdagen med bedre matching mot eldre spillere. Jeg kjemper om spilletid mot andre i 1. divisjon og har fått noen innhopp. Men jeg har jo også en veldig fin utviklingsarena i 2. divisjon der jeg får mer spilletid og sjansen til å jobbe med ting jeg kan utvikle meg på»

«Jeg gleder meg masse til neste år og neste sesong»

Hva er målene for framtiden?

«Personlig mål er å bli så god som mulig og kanskje leve av håndballen. Jeg fokuserer kun på å utvikle meg videre så vil alt annet følge etter. Blant annet jobber jeg en del med det fysiske sammen med Axel (Reimblad)»

Hva skal du gjøre utenom håndballen?

«Til høsten har jeg en plan om å studere på Oslo Met. Akkurat nå lener jeg mot siviløkonom og masterstudiet. Det virker veldig interessant. Jeg har flere kompiser som går på eller vurderer Oslo Met og jeg har hørt mye positivt om studiestedet. Det er mulig å kombinere studier og håndballsatsning»

Even Jacob er andre generasjon Follospiller fra familien Ungersness. Pappa Eivind Ungersness spilte for Follo tidigere. Derfor må vi spørre: hvem er den beste håndballspilleren i familien?

«Jeg må nesten svare at pappa er best, han spilte et år i eliteserien», sier Even Jacob.

Du mener vel at Ungerness senior er foreløpig best?

«Ja, jeg mener foreløpig best», sier Even Jacob med et smil.

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Han er en fighter og en tøffing»

Hva kjennetegner Even Jacob som spiller?

«Han er en fighter og en tøffing. Fra dag 1 på a-laget viste han at han ikke bare var på besøk. Han tørr å ‘smelle på’ de gamle guttene og tok for seg fra dag 1. Even Jacob vil slåss om en plass. Han er ivrig og vil utvikles. Strekposisjonen er tøff og det kreves mye av unge spillere. Han jobber hardt og riktig»

«Even Jacob er en all-in type. Han jubler som han har vunnet VM og det er gøy å se følelser. Det er nesten som han har noen sugekopper til hender og han vinner nesten alltid ballen»

Hvordan vil du beskrive Even Jacob som person?

«Even Jacob er en type som alltid vil vinne. Det ser vi også bare vi skal spille fotball som oppvarming. Som person er han en god gutt utenfor banen og han vil bidra for å hjelpe andre. Han er en ledertype og han tar ansvar»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Even Jacob har høye ambisjoner og han vil opp og fram»

Hva slags type og spiller er Even Jacob?

«Han har høye ambisjoner som håndballspiller. Even er en type som er ‘fram med kassa’ og han tar plass. Han er god offensivt. Som mange andre unge spillere må han jobbe videre med det fysiske. Noe han også gjør»

«Fortsetter han å gjøre jobben som han gjør i dag kan han bli en klasse linje i fremtiden»

Hvor viktig er det med litt ulik kompetanse på de ulike spillerplassene?

«Det er viktig med ulike kompetanse og det er også viktig med konkurranse om plassene. Konkurranse om plassene er med på å utvikle spillerne også. Even Jacob puster de andre i nakken og er nok nære på å få mer spilletid framover»

Follo Media gratulerer Even Jacob med ny kontrakt og vi han ønsker han lykke til med resten av sesongen!