Tobias Skonnord Hansen er med til 2026 – Follo

Tobias Skonnord Hansen er med til 2026

En av Follos mest sentrale spillere så langt i denne sesongen Tobias Skonnord Hansen forlenger sin avtale med Follo HK til 2026. Bakspilleren er Follos mest effektive spiller og han har ofte regien i Follo angrepet. Så langt i sesongen er han involvert i 32% av Follos mål i seriespillet. Det er kanskje ikke uvanlig at en playmaker er involvert i mye, men hvis man i tillegg ser det i relasjon til at Tobias deler spilletid med andre playmakere er tallene imponerende. 

Tobias kom til Follo fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball der han var en del av Skis gode 2000 generasjon og han var med på å vinne mange turneringer i aldersbestemte klasser. 

Skonnord Hansen kom til Follo i sesongen 2018/2019. Det betyr at han sammen med Sander Lothe, Sander Smestad og kaptein Bjørnar Pedersen er blant de med aller lengst fartstid på Follos a-lag. 

I tillegg til spill for Follo er Tobias Skonnord Hansen trener sammen med Sander Lothe for Skis gode gutter 2007 lag. 

Tobias Skonnord Hansen: «Jeg er veldig glad for å få dette på plass nå» 

Follo Media tok en prat med Tobias etter at nyheten ble kjent. 

Hvordan kjennes det ut med kontraktsforlengelse? 

«Det er bra å få landet hva som skal skje neste sesong og få på plass en to års avtale. Det kjennes bra og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg kjenner gutta på laget godt og det er en fin gjeng rundt klubben» 

Hva synes du om sesongen så langt for Follo? 

«Vi kan ikke klage på sesongen så langt. Jeg er ikke overrasket over at vi har vært så gode så langt i sesongen, men jeg er veldig fornøyd. Vi er et litt mer modent lag. Litt eldre personer i laget. Vi som var unggutta for fire år siden har fått en del erfaring også» 

Hva skiller årets Follo utgave fra tidligere år? 

«Vi har fått mer erfaring og vi har beholdt stammen. I laget har vi også et godt samhold. Vi har tatt steg på mange områder. Trenerne har også utviklet seg. Vi har videreutviklet måten vi spiller håndball på. Lukas (Karlsson, hovedtrener) og trenerne er pirkete på detaljer og hvordan vi plasserer oss på banen. Noe som er veldig bra. Det er generelt et tøffere og høyere nivå på treningene våre» 

Hva tenker du om neste sesong i rød drakt? 

«Det blir fett å spille i Rema 1000 ligaen. Vi tar en kamp om gangen såklart i resten av denne sesongen, men det er Rema 1000 ligaen som står i våre øyne. Det er målet. Jeg mener at vi har vist at vi er litt forbi 1. divisjonsnivå og vi er helt klart klare for neste steg. Vi har vist at vi har klarer oss veldig bra mot de lagene vi har møtt fra Rema 1000 ligaen» 

Har du satt deg noen nye utviklingsmål? 

«I år har jeg jobbet masse på det tekniske og spille med lavere risiko. Og ikke minst gjøre mindre tekniske feil, noe jeg også har gjort» 

«Framover inn mot neste sesong og neste år skal jeg jobbe med skuddet mitt. I tillegg skal jeg jobbe med forsvarsspillet. Det er tyngre spillere og tøffere duellspillere i Rema 1000 ligaen. Det gjelder å få på seg mer muskler framover» 

Hva gjør du utenom håndballen? 

«Jeg snart ferdig med en bachelor i pedagogikk etter 3 år på Blinderen. Fra høsten skal jeg begynne med økonomi og administrasjon som jeg gjør nettbasert tenker jeg. Det blir en hverdag og en treningshverdag som fungere sammen med mye trening, studier og jobb» 

Vinkl inn som ny samarbeidspartner for Follo HK – Tobias blir Vinkl ambassadør 

Vinkl er en eiendomsutvikler med et stort hjerte for håndballen og idretten i Follo regionen. Vinkl er en viktig sponsor og støttespiller for lokale klubber. Follo HK får nå inn Vinkl som en ny samarbeidspartner og Tobias Skonnord Hansen blir Vinkl ambassadør. 

Hvordan er det å bli Vinkl Ambassadør, Tobias? 

«Jeg kjenner Espen (Pettersen Roald, daglig leder i Vinkl) godt fra før av. Det blir en kul form for samarbeid som jeg gleder meg til. Ekstra gøy med med Vinkl som er veldig opptatt av kultur og idrett. Og ikke minst opptatt av å bidra til utvikling i mitt hjemsted Ski» 

Daglig leder i Vinkl Espen Pettersen Roald har et stort engasjement for idrett lokalt og han forteller følgende : 

Hvordan ser dere på å få Tobias inn som Vinkl ambassadør? 

«Jeg har kjent Tobias siden han var 6 eller 7 år gammel. Han har gode verdier som vi kan kjenne oss igjen i og han er en moden type. Tobias har en lojalitet til klubben og  han har hatt stor framgang på banen. Han bidrar også i andre lag, blant annet som trener for gutter 2007 i Ski»

«Tobias kan hjelpe oss med ting vi skal kommunisere og vi er glade for å identifisere oss med han som spiller. I Vinkl er vi flere ‘håndballnerds’ og mange av oss som jobber i Vinkl har vært med som trenere innen håndballen. Selv har jeg vært med som fotball eller håndballtrener siden 2010. På kontoret henger vi opp drakter fra klubbene vi sponser og nå skal vi henge opp Follo drakta. Vi i Vinkl engasjerer oss i lokalmiljøet» 

Hvordan ser dere på det å få Follo HK som samarbeidspartner? 

«Follo er familie og vi ser fram til å bli en del av den familien. Det er jo en perfekt timing å komme inn nå når det ser ut til at det blir Rema 1000 ligaen neste, når det er sagt så skal jo jobben fullføres først. For oss som er lokale er det helt naturlig å gå inn i klubben. Vi mener at det er viktig med en lokalt forankret prestasjonsklubb og med en sånn modell er det mulig for lokale gutter å ende opp i eliteserien. Det skal være muligheter for alle innen idretten»

Hvordan vil du beskrive Vinkl som selskap?

«Vi er utbyggere som også er innbyggere. Det er viktig for oss. Alt vi gjør må være 100%. De som leier av oss eller kjøper av oss er folk som vi møter på butikken, i idrettshallen eller andre steder i hverdagen. Vi i Vinkl har også et stort hjerte for samfunnsengasjement, det er viktig for oss. Vi vil bidra i lokalmiljøet til både idrett og kultur der vi jobber og bor. Blant annet har vi Vinkl potten som mange kjenner til» 

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Veldig bra for oss at Tobias er med videre, han tar et stort ansvar» 

Hvordan vil du beskrive Tobias sin utvikling? 

«Tobias har vært med hele tiden siden jeg kom til klubben og han er nok den som har hatt best utvikling så lenge jeg har vært her. Han har vokst som spiller og han er en veldig sentral spiller hos oss nå»

«Tobias er med på å drive treningene våre. Han har mange gode ideer og er med på å drive utviklingen i vårt angrepsspill»  

Hva kjennetegner Tobias som spiller? 

«Han har alltid vært en intelligent spiller. Han er den som har flest assist og er viktig i angrepet. Tobias er veldig seriøs med idretten og han tar et stort ansvar for vår spillutvikling» 

«Tobias er langt framme på det taktiske spillet. Han er en veldig smart playmaker og han gjør få tekniske feil til å være en playmaker» 

«Han spiller kanskje den beste håndballen han har gjort akkurat nå og han kommer til å ta nye steg framover»

Hva slags type er Tobias i garderoben til Follo? 

«Tobias har en spesiell rolle i den mening at han har flere roller. Han er humørsprederen som kommer med mange morsomme kommentarer og finner på mye gøy. Samtidig er han typen som tar et stort ansvar i kampene våre på banen, men ikke minst tar han ansvar i pausepraten i kampene. Han kommer med gode forslag til hva vi kan forbedre og gjøre annerledes underveis i kampene» 

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Tobias har uten tvil et elitenivå inne» 

Hvordan vil beskrive reisen Tobias Skonnord Hansen har gjort i Follo HK? 

«Jeg kjenner Tobias veldig godt både som spiller og type. Tidligere var jeg også trener for han. Han kom opp som et stort talent og har spesielt de 2 siste sesongene blitt en veldig god seniorspiller. De siste to årene har han omtrent tatt steg og blitt bedre hver eneste uke. Han spiller på lavere risiko og gjør mindre tekniske feil» 

«Tobias har blitt en gjennomtrent utøver og han har gjort en bra jobb på det fysiske. Han er nesten ikke skadet lenger. Tobias er viktig for oss det er det ingen tvil om. Han er spesielt viktig i vårt 7 mot 6 spill og i ankomstspillet. Framover må han ta nye steg blant annet i forsvarsspillet. I rollen hans er han viktig i vårt ankomstspill og da må han stå som 2er i forsvarsspillet» 

«Han er på sitt beste akkurat nå, men jeg er helt sikker på at han tar nye utviklingssteg framover»

Hva betyr det å få med en type som Tobias Skonnord Hansen med videre? 

«Det er viktig med kontinuitet. Bra at vi får med han videre til neste sesong. Tobias har uten tvil et elitenivå inne og han er en viktig mann utad for klubben» 

Follo Media gratulerer Tobias med ny kontrakt! 

Les hva Østlandets Blad skriver