Martin Søbye Fjelstad forlenger til 2025 – Follo

Martin Søbye Fjelstad forlenger til 2025

Keeper Martin Søbye Fjelstad kjent som «SF» i Follo miljøet forlenger sin avtale til 2025. Keeperen har denne sesongen utgjort en god keepertrio sammen med Viktor Warrer og Sivert Tryggestad. Underveis i sesongen har Martin gjort sine saker meget godt og han har levert flere gode kamper mellom stengene. Denne sesongen er den første sesongen der SF er en del av a-lagsstallen.

Søbye Fjelstad har tidligere spilt for Follos rekruttlag, Ski IL Håndball og et par år med håndball i Driv i Enebakk. Martin fikk med seg både gull og bronse fra Lerøyserien kjent som NM for gutter 18 under årene på Follo Rekrutt.

Martin er opprinnelig fra Ytre Enebakk men har bodd i Ski i flere år. I tillegg til håndball har han tidligere drevet med fotball. Martin flyttet til Ski i 6. klasse og begynte da i Ski IL Håndball.

Idag jobber Martin som tilkallingsvikar på Hebekk barneskole i Ski.

Martin Søbye Fjelstad: «Jeg gleder meg til fortsettelsen»

Hvordan har den første sesongen med a-laget vært så langt?

«Det har vært en fin sesong. Jeg synes at vi funker bra som gruppe. Vi er en sammensveiset gjeng. Jeg er positivt overrasket over den flyten vi har hatt både på og utenfor banen. Jeg er utrolig fornøyd»

«Jeg gikk inn i sesongen med en positiv innstilling og er veldig fornøyd med sesongen så langt. Når jeg kom inn var jeg en av de yngste, men jeg har blitt tatt veldig godt imot»

«Fra starten så visste jeg at vi var 3 keepere og 3 litt ulike keepere. Det er jo alltid en kamp om spilletid som det skal være på et håndball lag, men jeg føler at jeg har fått muligheter og jeg har hatt en fin utvikling. Det er gøy å ha fått muligheten»

«På trening jobber vi bra sammen i keeperteamet sammen med Mads Gulbrandsen (keepertrener). Det føles ikke som noen konkurranse på trening mellom oss keeperne. Vi kommer med tips og råd til hverandre og kommer med konstruktiv kritikk sånn at keeperteamet blir enda bedre»

Hva tror du om neste sesong?

«Jeg tenker at det blir samme som i år. Jeg skal gå inn inn med et helt åpent mindset med tanke på kamper. (Simon Åkesson) Ypma som kommer inn virker som en fin fyr og en god målvakt. Målet er å ta nye utviklingssteg og gripe de sjansene man får»

Har du noen langsiktig planer eller drømmer med håndballen?

«Jeg spiller håndball fordi det er gøy. Det er jeg ærlig med til alle. Den dagen det eventuelt ikke er gøy så gir jeg meg. Bare så det er sagt så synes jeg at det er veldig morsomt med håndball og jeg er super motivert for å fortsette. Håndballen har første prio framover»

«Jeg begynte med håndball i Ski når jeg flyttet dit fra Enebakk. Før det drev jeg med fotball. I 6. klasse ble jeg med på håndball laget i Ski først og fremst for å bli kjent med gutta på stedet der jeg flyttet til. Og det var utrolig morsomt med håndball. Jeg stilte meg i mål på den første treninga og jeg gikk aldri ut igjen av målet»

Hva er dine planer utenom håndballen?

«Det blir studier fra neste år. Jeg har lagt inn en søknad på bachelor i økonomi og administrasjon på Oslo Met. Mange jeg kjenner går der eller vurderer å gå der. Jeg har vært fornøyd med å jobbe, men nå gleder jeg meg til å studere neste år»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Større lagspiller enn Martin kan man ikke få»

Hva kjennetegner Martin som keeper?

«Han har tatt store skritt i år. Martin har nok en fordel av å komme opp til et seniorlag med rutinerte spillere. Med det så mener jeg at Martin er utrolig god til å lese forsvarsspillet og han står veldig riktig i forhold til hvordan forsvaret står»

«Martin står alltid oppreist. Mange keepere har problemer med nærskudd, men det har ikke Martin. SF har jobbet bra sammen med Mads Gulbrandsen igjennom flere sesonger og det har gitt resultater»

Hvordan vil du beskrive Martin som person?

«Større lagspiller enn Martin kan man ikke få. Han jubler helt vilt når lagkameratene lykkes. Han er mentalt sterk og han gir alt på trening alltid»

«Martin og Sivert (Tryggestad) tok ansvar og gjorde jobben når Viktor (Warrer) var skadet i starten av sesongen. Det løste de bra. Martin stod mange kamper med bravur. Han kan bli utrolig god om han fortsetter sin utvikling»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Martin har virkelig levert i årets sesong»

Hvordan vurderer du Martin som spiller og type?

«Jeg sa faktisk til Martin her om dagen at han er den keeperen jeg kjenner som er minst rar», sier Torbjørn med glimt i øyet. SF bekrefter samtalen som ga en god latter for de begge.

«Martin er hel ved. Vi satset på han ifjor og vi var litt spente på nivået. Men han har virkelig levert. Han stod mange gode kamper når Viktor var ute med skade. Martin har karakter og han har definitivt nivået inne. Han kommer til å bli enda bedre framover», fortsetter Torbjørn.

Hvor viktig er det med en keepertrio?

«Det er fint med 3 målvakter på a-laget. Det er viktig med konkurranse. Vi har en prestasjonsgruppe som konkurrerer om plassene. Skal vi ha sjans i eliteserien er vi avhengige av tre keepere og skarpere konkurranse om plassene. Så har vi jo også gjennom årene hatt litt skader på keeperne og da er vi helt avhengige av de vi har»

Follo Media gratulerer Martin med ny kontrakt og ønsker lykke til med sesonginnspurten!