Oskar Kvernes kommer til Follo – Follo

Oskar Kvernes kommer til Follo

Det jobbes godt i den sportslig ledelsen i Follo HK og neste mann inn døra i Stil Arena er høyreving Oskar Kvernes. Kvernes kommer nå sist fra Falk Horten der han har gjort sine saker meget godt. 2001 modellen har en fortid i Elverum Håndball som han spilte for før han kom til Falk Horten. I sine barne og ungdomsår spilte Kvernes også for Brandval og Kongsvinger før han sluttet seg til Elverums rekruttlag. Oskar er født og oppvokst på Brandval i Hedmark rett utenfor Kongsvinger.

Oskar er en rask og teknisk god kantspiller. Han har markert seg i første divisjon som en av de absolutt beste kantspillerne over flere sesonger. Dette er en spiller som kommer til å ta nye utviklingsteg i Follo og han vil bidra til økt kompetanse og konkurranse på Follos høyreside.

Oskar Kvernes har signert en avtale som strekker seg til 2026.

Oskar Kvernes: «Follo har en ung og sulten spillertropp som passer meg bra»

Hva vil du si at kjennetegner deg som spiller?

«Jeg er en teknisk spiller som er bra i kontra. Og så vil jeg si en hardtarbeidende spiller. Jeg kan også kanskje være litt kynisk på banen»

Hva synes du om Follo?

«Jeg kjenner Morten (Oldertrøen) fra før, vi spilte sammen i Falk. Og jeg har spilt mot ’00 og ’01 gutta i Follo flere ganger i Lerøy. Så jeg har møtt Tobias (Skonnord Hansen), Sander (Lothe) og Marius (Gulbrandsen) som motstander tidligere»

«Jeg har et veldig bra inntrykk av Follo som klubb. Hele opplegget i Follo virker veldig bra. Follo er suveren i første divisjon, nå skal jeg ikke ‘jinxe’ noe men det ser bra ut. Follo mannskapet er en ung og sulten spillertropp som passer meg veldig bra»

«Det virker som at hele apparatet rundt klubben som styret og organiseringen er veldig bra. Det at klubben tar kontakt med spillere før jul foran neste sesong viser at det er ordning på det sportslige»

Hva er målene med håndballen?

«Mine personlige mål er å ta små steg hele tiden. Nå tar jeg et stort steg med overgangen til Follo. Det har vært en målsetning å få spille i eliteserien. I Follo får jeg nok en enda bedre treningshverdag som skal bidra til fortsatt framgang»

«Jeg skal utvikle enda mer på spenst, styrke og teknikk. Skal ta litt større plass som kantspiller»

Hva gjør du utenom håndballen?

«Jobber på et dagsenter i Horten. I tillegg studerer jeg organisasjon og idrett på NIH over nett. Jeg vurderer å søke politihøyskolen fra og med neste år»

Hva tror du om neste sesong?

«Jeg gleder meg til å komme til Follo. Sammen med laget skal jeg ta nye utviklingsteg. Forhåpentligvis kan vi bli et stabilt eliteserielag med en sulten spillergruppe»

Les mer i Østlandets Blad

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Oskar er dyktig kantspiller som vil opp og fram»

Hva slags spillertype er Oskar?

«Oskar er en typisk kant. Han er rask, han har god teknikk og han gjør det bra i forsvar. Oskar er en smart forsvarsspiller og en god kontringsspiller. Som spiller er han en som vi kan videreutvikle i Follo. Og vi får et sterkt kantpar neste sesong»

Hva slags person er Oskar?

«Han har en fin innstilling og han er ganske tøff. Vi har hørt fra mange at han er en veldig fin lagspiller. I Follo vil vi ha spillere som vil fortsatt utvikles uavhengig om spillerne er 17 eller 30 år. Oskar passer veldig godt i den beskrivelsen»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Oskar er en smart håndballspiller og giftig i kontraspillet»

Hva har du sett etter på høyrekanten?

«Vi har ønsket å forsterke oss på høyrekant. Der ønsker vi mer konkurranse. Vi har ønsket oss en litt eldre spiller. Og vi vil som alltid ha dedikerte spillere i Follo. Vi var i tett dialog med 4 stykker og vi synes at Oskar helt klart var best match med det vi ønsket oss»

Hva er dine inntrykk av Oskar som spiller og person?

«Han er en smart håndspiller. En liten frekkas på banen vil jeg si. Han har markert seg som en av de absolutt beste i første divisjon. Utrolig giftig i kontra. Med Oskar på laget får vi enda mer kompetanse og konkurranse på høyrekanten»

«Som person er han en veldig ‘lugn’ type og han er forsiktig utenfor banen. Men på banen kommer han med en punch og utstråling»

«Utrolig gøy at spillere har lyst til å komme til oss. Vi hadde som sagt 4 spillere i prosessen, men Oskar var det beste alternative for oss»

Follo Media ønsker Oskar Kvernes velkommen til klubben fra neste sesong!