Johannes Gurrich klar for Follo – Follo

Johannes Gurrich klar for Follo

Framgangen fortsetter for Follo både på banen og på bakrommet. Stallen fram mot neste sesong begynner å ta form med både re-signeringer og nysigneringer. Neste signering inn er Johannes Gurrich fra Sandefjord Håndball. Gurrich er en av første divisjons absolutt beste venstre backer og han har holdt et meget høyt nivå over flere sesonger.

Johannes har erfaring fra yngre landslag og han har 27 kamper med flagget på brystet. Holmestrand-gutten har tidligere spilt for Holmestrand fram til han var 15 år, deretter spilte han 5 sesonger i Falk Horten før han tok turen videre til Sandefjord.

Familien Gurrich har rikelig med håndballgener i familien. Onkel Stig Gurrich var viktig for Kragerø i glansdagene og fetter Lars Eivind Gurrich er en del av satsningen til Runar.

Johannes Gurrich er en toveis spiller som har et meget godt skudd, han har duell kraft og han er en tempo sterk spillertype som kan spille begge veier. Med andre ord Follo HK har sikret seg en meget god forsterkning foran neste sesong.

Johannes Gurrich har signert en avtale til 2026.

Johannes Gurrich: «Jeg ser fram til å komme til Follo»

Hvor har du spilt så langt i karrieren?

«Jeg begynte i Holmestrand og der var jeg til jeg var 15 år. Så gikk ferden videre til Falk Horten noe som var et naturlig steg ettersom Falk er Holmestrands samarbeidsklubb. Jeg var i Falk i 5 år før jeg gikk til Sandefjord»

Hva kjennetegner deg som spiller?

«Jeg føler at jeg har duellkraft og jeg klarer å spille opp andre. Samtidig er jeg en toveisspiller»

Hva synes du om Follo?

«Jeg synes at Follo drives i en bra retning. De driver godt og er gjennomført som klubb. Follo har jobbet lenge for å få til et opprykk. Tidligere har jeg bare sett på Follo som en konkurrent til Sandefjord»

«Fra før av kjenner jeg Morten (Oldertrøen) fra tiden i Falk. Så har jeg spilt med Sivert (Tryggestad) på ’02 landslaget. Der har også (Nicolai) Falao vært med på samlinger»

Hva tenker du om neste sesong?

«Jeg tror at det kan bli spennende. Håper på at det blir Rema 1000 ligaen og jeg håper at vi kan vise oss fra en god side»

Hva er målene med håndballen?

«Jeg har lyst til å spille i Rema 1000 ligaen og vise at jeg holder det nivået. Det er et mål for meg»

Hva gjør du utenom håndballen?

«Jeg fullfører nå bacheloren i skipsfartlogistikk på Bakkenteigen (Universitet i Sørøst-Norge). Så får jeg se hva det blir neste år kanskje en jobb eller så får jeg se hva som skjer»

Les mer i Østlandets Blad

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Johannes er en spiller vi har fulgt med på i flere sesonger»

Hva slags spillertype er Johannes Gurrich?

«Johannes kommer til å passe bra inn hos oss. Han er en duellspiller og har et godt overblikk. En ung spiller som vi kan utvikle enda mer her hos oss. Vi har sett på han i mange år og vi har hatt han på ønskelisten»

«Han er en litt annen type enn de vi har fra før så det blir bra med Johannes sin profil inn hos oss»

Hvem er personen Johannes Gurrich?

«Vi har snakket en del. Jeg synes at han er en reflektert og moden person. Han er virkelig motivert for å se hvor langt han kan gå innen håndballen. Vi vil ha spillere som vil framover og vi vil få nytte av hans egenskaper det er jeg helt sikker på»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Johannes er en allroundspiller med store ambisjoner»

Hva slags kvaliteter ser du i Johannes Gurrich?

«Johannes er en meget god allroundspiller. En duellspiller med et fint skudd. Han er i en spillerkategori med en fin alder og han vil opp og fram. Vi har fått mange gode referanser på han»

«Johannes er en rolig, lugn og fin fyr. Jeg har hatt mange gode samtaler med far og sønn Gurrich. Johannes sine store ambisjoner vil passe bra inn hos oss. Som sagt har vi fått mange gode referanser og han har gjort mange gode kamper for 02 landslaget»

Hvordan har du jobbet i prosessen med å finne en venstreback?

«Vi har sett etter venstrebacker lenge og valget falt på Johannes. Det var en veldig god match og dette blir bra»

«Når vi skal ha inn forsterkninger kartlegger vi mange spillere. Vi har en god oversikt over hva som rører i seg i Norge i 1 divisjon og eliteserien. Vi ser også etter spennende kandidater i Danmark og Sverige. Vi er opptatt av å få inn riktige typer til Follo og vi er grundige i arbeidet vi gjør»

«Follo som klubb har fått et meget godt rykte og det er utrolig gledelig at mange spillere har lyst til å komme til oss. Flere har hørt at Follo er godt sted å være for den som vil utvikle seg som håndballspiller»

Follo Media ønsker Johannes Gurrich velkommen til klubben vår!