Bjørnar Pedersen forlenger til 2025 – Follo

Bjørnar Pedersen forlenger til 2025

Kontinuitetsbærer – lagkaptein – styremedlem

Follos lagkaptein og kontinuitetsbærer Bjørnar Pedersen er med videre. Skigutten har signert en ny avtale som strekker seg ut sesongen 2024/2025. Bjørnar har vært med i hele 8 sesonger i Follo og går neste sesong inn i sin niende sesong som Follo spiller. Linjespilleren kom til Follo fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball. Pedersen bekler mange viktige roller i Follos a-lag som lagkaptein, kontinuitetsbærer og ikke minst styremedlem. Sistnevnte rolle har vært særlig viktig i årets sesong med tanke på bygge et tettere samarbeid mellom styret og a-laget i Follo HK. Også denne rollen har Bjørnar løst på en meget god måte.

Pedersen har mange aldersbestemte landskamper for Norge, hele 38 ganger har han spilt med flagget på brystet. Bjørnar er en robust linjespiller og han har opparbeidet seg en enorm rutine som er viktig i dagens Follo mannskap. Han har mange gode egenskaper som er gull verdt for Follo i kampen om opprykk og forhåpentligvis spill i Rema 1000 ligaen neste sesong.

Follos lagkaptein har vært med i mange sesonger og står virkelig for kontinuiteten i laget. Han går foran på trening og setter en standard i styrkerommet. Det er ikke uvanlig at Pedersen er blant de absolutt beste når det skal kåres den best trente spilleren i Follo HK.

Utenfor parketten er Bjørnar også en meget aktiv mann. Han har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI og han har en bachelor grad fra NMBU i økonomi. Idag jobber han i RSM Norge som revisor. Han jobber fulltid utenom håndballen og får kabalen til å gå opp takket være god dialog på både jobben og på håndballen.

Les mer i Østlandets Blad

Bjørnar Pedersen: «Jeg gleder meg til å være en del av prosjektet videre»

Hva tenker du om kontraktsforlengelsen?

«Jeg går inn i min niende sesong og det ser jeg virkelig fram til. Dette var riktig for begge parter. Jeg trives utrolig godt i Follo Håndball og jeg er helt klart motivert for å fortsette i Follo. Jeg liker rollen jeg har på laget og ikke minst liker jeg rollen som styremedlem der jeg er en link mellom spillergruppa og styret»

Hva tenker om årets Follo utgave?

«Det som skiller oss mest sammenlignet med de andre årene jeg har vært med er at vi har blitt utrolig sammensveiset både på banen og utenfor»

«Jeg synes også at vi har fått et utrolig godt trenerteam med Lukas, Adrian, Mads, Ivar og Axel. Vi har fått til et godt samarbeid mellom a-laget og rekruttlaget. Også der har vi blitt mye mer sammensveiset som klubb. I år har det blitt et tettere samarbeid mellom a-laget og rekruttlaget sammenlignet med tidligere år. Det er veldig bra synes jeg. Vi (a-laget) prater med rekruttgutta når vi treffes og vi ser hverandres kamper når vi har muligheten. Moro når de yngre spillerne kommer opp i klubben. Lokale unge spillere er viktig for Follo»

«Det er mange i klubben som trekker i samme retning som styret, sportslig, trenere, spillere og frivillige. Det er mange som bryr seg om Follo Håndball. Det er en fin GO i hele klubben»

Hvordan er det å være blant de eldre spillerne i stallen?

«Jeg er jo ikke så gammel, men jeg har jo vært her lengst det er riktig. Største forskjellen er nok at jeg må ta et større ansvar. Jeg har en del erfaring og forsøker å dele den kunnskapen med de yngre. Vi skal få opp unge spillere. Det er jo morgendagens spillere. Da er det bra å bidra med erfaring og kunnskap til de yngre»

«For egen del har jeg fått tidligere sesonger ødelagt med skade. Skulderen virker bra nå og jeg har med erfaring blitt både litt sterke og smartere med tanke på egen spillestil sånn at jeg skal unngå skader»

Hva forventer du av årets sesong?

«Vårt motto er som kjent en kamp om gangen og det er riktig fokus. Det skal vi klare å holde på framover og da blir det veldig bra til slutt. Vi har så klart ambisjoner som klubb, men vi tar en kamp om gangen»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «viktig å få med vår lagkaptein videre»

Hvor viktig er det å få med vår lagkaptein videre?

«Bjørnar er vår kaptein. Han har vært en bærebjelke i mange år og han er nok blant de som har vært absolutt flest sesonger i Follo igjennom historien»

«Han har også tatt steg som spiller og utviklet seg. Det ser definitivt bra ut og han har fått kontroll på sin egen belastning. Skulderen responderer bra og det ser bra ut for Bjørnar»

Hva slags type er Bjørnar?

«Han går alltid foran på trening og kamp. Det viser han med tilstedeværelse og trøkk. Påvirker omgivelsene rundt seg når han går foran. Han er en rollemodell og han er supermotivert for å fortsette»

«Som person er Bjørnar en snill fyr som vil de andre rundt seg alt godt. Han er en type som viser vei for de andre. Han er en god ledestjerne»

Hvor viktig er det med en kontinuitetsbærer i klubben?

«Det er viktig. Så lenge nivået er der og det er det definitivt med Bjørnar. Nå holder også kroppen bra og han har som sagt tatt steg som spiller»

«Han jobber bra med å bidra til å skape et godt lagsmiljø. Viktig med typer som Bjørnar, Jostein (Epland) og (Andreas) Pihl de har en rutine og trøkk inn mot kampdag og trening som er viktig i spillergruppa vår»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Vi er veldig fornøyd med at Bjørnar er med videre»

Hvor viktig er vår lagkaptein i spillertroppen?

«Han har vært med i mange år og han kommer med kontinuitet. Bjørnar er så klart vår kaptein og han er profesjonell. Han er den typen spiller som man merker godt når han ikke er der i den mening at han alltid setter en standard på trening og kamp. Bjørnar er en av de mest dedikerte vi har. Han får kanskje ikke så mange overskrifter, men han er utrolig viktig i vår tropp. Viktig for vår stabilitet»

Hvordan vil du beskrive Bjørnar som spiller?

«Han har alltid hatt en veldig god innstilling. Jeg synes at han har tatt nye steg og han har blitt en enda mer smartere spiller. God til å plassere seg og som (Mikkel) Vestli er det vanskelig for forsvarende lag å holde på han»

Hva slags person er Bjørnar?

«Bjørnar er en lagspiller type. Han sutrer aldri. Om han har fått litt lite spilletid viser han det på trening uka etter med ennå mer trøkk og innsats. Han har nok blitt en enda sterkere type etter all motgang med skader. En robust person. Nå har han fått en lengre periode med trening uten skader og han har tatt steg»

«Han er en spiller som bryr seg om sine medspillere, som en medspiller er det en type man gjerne vil ha i sitt lag. Viktig for en trener å ha den typen profil. Bjørnar støtter sine egne lagkamerater på en meget god måte. Vi er glade for at Bjørnar er med videre»

Follo Media gratulerer Bjørnar med ny kontrakt. Vi gleder oss til fortsettelsen!