Jostein Epland er med til 2026 – Follo

Jostein Epland er med til 2026

Follos eminente høyreback Jostein Epland forlenger sin avtale med Follo Håndball frem til 2026. Epland kom til Follo foran årets sesong etter å ha spilt i fransk og svensk håndball i tillegg eliteseriespill i Norge.

Epland har satt sitt preg på Follo denne sesongen i jakten på opprykk til Rema 1000 ligaen. Den driftige Stordgutten kombinerer håndballsatsning med fulltidsjobb i HRP som prosjektleder. Jostein har tatt to bachelorgrader både innen økonomi og som ingeniør. På toppen av det hele har han en mastergrad fra Oslo Met. Jostein er åpenbart en mann med ambisjoner og gjennomføringskraft både på banen og utenfor banen.

Jostein tar med seg en enorm rutine, lederskap, engasjement, vinnervilje og klokskap inn i Follo troppen. Med en rutinert herre på laget har Follo utviklet en evne til å avgjøre jevne håndballkamper til sin favør. Med andre ord det er en viktig signatur som Follo nå har sikret seg for de neste sesongene. 

«Det er veldig godt å få dette på plass. Jeg er topp motivert for å hjelpe Follo med fortsatt fremgang. Jeg trives godt i klubben med spillere, trenere og alle frivillige. En ambisiøs klubb som vil opp og fram», sier Jostein Epland etter at kontraktsforlengelsen ble kjent. 

En innholdsrik håndball CV 

Jostein Epland har som nevnt spilt elite håndball i tre ulike land. Han har spilt for Stord, Haugaland, Fyllingen og Haslum i tillegg til Follo i Norge. I Sverige spilte han for eliteklubben Ystad lokalisert helt syd i Sverige. Fransk håndball har han også fått oppleve etter spill for klubben Billere i byen Pau på grensen mot Spania.

I tillegg har Epland flere aldersbestemte landskamper for Norge. 

Jostein Epland: «Jeg gleder meg til fortsettelsen med Follo» 

Hva synes du om det første halvåret i Follo? 

«En fantastisk høst. Etter tre år utenlands har dette halvåret i Follo har svart til forventningene og hva jeg håpet på når jeg kom hjem til Norge igjen»

«Jeg synes at Follo er et veldig spennende prosjekt. Mange deler i klubben drar i samme i retning. Alle vil få til det siste kneppet for å lykkes som klubb og lag. Det trigger meg å være med på denne reisen. Når jeg kom til Follo skrev vi en et års kontrakt, som vi nå har utvidet til 2026»

«Vårt sterke ønske som lag er å komme opp i Rema 1000 ligaen. Vi må tørre å si det. Men det krever et ekstremt fokus på hver eneste kamp. Vi tar en kamp om gangen, det er en god filosofi»

Du har jo erfaringer fra klubber i inn- og utland. Hva synes du om Follo årets Follo tropp?

«Årets Follo tropp er veldig rettet mot våre felles ambisjoner og troppen er forenlig med det vi ønsker å oppnå. Det er sterke ambisjoner i gruppa og det er en treningsvillig gjeng. Vi har en fin harmoni i gruppa der alle unner hverandre suksess»

«Jeg håper jeg kan bidra med ro og rutine inn i Follo troppen. Dette er en rolle jeg vil utvikle videre»

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Jostein er en viktig brikke i laget vårt og vi er veldig fornøyd med å få han med videre»

«Han har kommet inn med mange gode egenskaper. Vi har fått inn en hel proff fyr i Jostein, det viste vi når han kom inn. Han har vist at han bidrar på banen både offensivt og defensivt. En veldig god toer i forsvar. Igjen er det viktig med kontinuitet på både spiller og trenersiden. Vi trenger voksne og erfarne folk med erfaring fra andre arenaer og klubber. Jostein synes Follo klubb som er spennende og vi er en god match»

«Vi planlegger som at vi skal komme opp i Rema 1000 ligaen, det er ingen hemmelighet. Det er vårt fokus framover, men vi skal fullføre jobben i andre halvdel av sesongen»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Jostein er en viktig stemme i vår spillergruppe»

«Jostein har kommet til oss med en proff innstilling. Han vet hva som kreves. Jostein har en topp fysikk og han har vært med å bidra til ennå bedre treningskultur. Jostein er veldig seriøs. Han jobber hardt hver eneste dag og i de siste månedene har det virkelig løsnet for han offensivt også» 

«Noen av styrkene til Jostein er at han alltid er godt forberedt. Han gjør alltid en 100% innsats selvom han har en fulltids jobb ved siden av. Han viser på en god måte at det er hard jobbing som må til for å lykkes. Vi merker i garderoben at han er en voksen spiller og det er viktig for oss med en relativt ung og talentfull spillertropp»

Follo Media gratulerer Jostein med ny kontrakt. Heia Follo!