Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til toppkamp mot Sandefjord» – Follo

Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til toppkamp mot Sandefjord»

Follo HK tar turen til Sandefjord og Jotunhallen for å spille den nest siste kampen i årets seriespill. Utfallet av de to øverste plassene på tabellen er gitt uavhengig av resultatet i søndagens oppgjør. Follo er vinner av årets første divisjon og er sikret direkte opprykk til eliteserien. Sandefjord på sin side blir nummer 2 i divisjonen og skal spille kvalifisering der de skal kjempe om en plass i neste års Rema 1000 serie. Selvom utfallet av tabellen er gitt før kampen kommer det til å bli en tøff kamp om poengene. 

Kampen på søndag er en gratis kamp og det er forventet mange tilskuere i hallen. Avkast er søndag klokken 17:00 i Jotunhallen.

Sandefjord klar for revansj? 

I motsatt oppgjør på Follos hjemmebane Stil Arena vant rødtrøyene 30-23. Sandefjord kommer inn i oppgjøret med Follo med seier mot Ryger 34-31 og en knepen 1 måls seier i bortekampen mot Falk.

Så langt i sesongen er det de dyktige bakspillere Johannes Gurrich og Sander Linderud som i særklasse er Sandefjords farligste spillere. Høyreback Linderud har både flest mål og flest målgivende pasninger for Sandefjord. I de siste kampene har han vært i meget god form. 

Venstreback Johannes Gurrich har også levert varene i årets sesong for Sandefjord. Neste sesong flytter han på seg til Follo og han har signert en avtale som strekker seg frem til 2026.

I sist kamp mot Ryger var Espen Tokerud Røhmer tilbake på banen etter å ha pådratt seg en skade mot Follo i oppgjøret i desember. Røhmer har tidligere vært innom Follo der han var kaptein som han nå også er i Sandefjord.

Follo med sterk seier mot Falk Horten 

I sist seriekamp hjemme mot Falk vant Follo hele 35-22. Til tross for at opprykket var sikret og seieren i 1 divisjon avklart var det et tent lag som kom ut i hundre på hjemmebane. Enkelte av de faste spillerne fikk litt hvile og noen av Follos rekrutter fikk sin debut. 

Banens beste ble Sander Smestad med 6 mål og 5 assist. Tobias Skonnord Hansen hadde i samme kamp hele 10 assist og har med det fortsatt suverent flest målgivende med 141 stykk. Kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen har scoret flest mål tett fulgt av Mikkel Vestli. Vestli og Mikkel Solheim ble forøvrig begge to kåret til månedens spiller i mars.

Lukas Karlsson: «Vi gleder oss til toppkamp mot Sandefjord»

Lukas om første kamp etter at opprykket ble sikret

«Selvom vi har sikret oss opprykket er det fortsatt bra fokus og trykk på våre treninger. Vi hadde en god kamp mot Falk nå sist der flere fikk godt med spilletid også noen debutanter. Gøy å se at de som kommer inn i kampene ikke er redde for å mislykkes»

«Alle sikter seg inn på eliteserien neste sesong og vi vil gjerne ha god kvalitet på alle våre treninger inn mot oppkjøringen til en ny og spennende sesong»

Lukas om planene fram mot neste sesong 

«Etter at seriespillet er ferdig skal vi på våre treninger fram mot sommeren fokusere først og fremst på det fysiske. Så klart blir det etterhvert helt sikkert noen treningskamper og ikke minst Follo Cup som vi ser fram til oppkjøringen»

«Et viktig element i forkant av neste sesong er å spille inn de nye spillerne inn i laget og klubben når de kommer»

Lukas om Sandefjord 

«Sandefjord har et veldig fint lag med flere gode spillere. Hele sesongen har de vært gode i forsvar og gode i kontra. I 6 mot 6 har de hatt litt utfordringer. Vi skal ha fokus på å løpe hjem og ikke slippe til for mange kontringssjanser»

«Av Sandefjords spillere skal vi legge merke til Johannes Gurrich og Sander Linderud på høyreback. Mange mål og assist på de to. Jeg gleder meg til å jobbe med Johannes når han kommer til oss. Vi synes at han har vært spennende helt siden han var i Falk. Han har mange gode kvaliteter som vi får gleden av neste sesong» 

Lukas om forventninger til kampen 

«Vi håper på at vi får til et godt kontra spill. Ingen av lagene har noe å spille for med tanke på tabellsituasjonen. Men jeg er helt sikker på at det blir en skikkelig god fight og toppkamp mot Sandefjord i Jotunhallen. Vi gleder oss og vi satser på 2 poeng» 

Follo Media ønsker våre gutter lykke til!

Mads Gulbrandsen, Adrian Ark Saastad, Lukas Karlsson, Axel Reimblad, Ivar Lysjø