Lukas Karlsson: «Jeg liker at vi er et lag som alle vil prøve å slå»  – Follo

Lukas Karlsson: «Jeg liker at vi er et lag som alle vil prøve å slå» 

Fra onsdag 28. februar til onsdag 6. mars spiller Follo 3 kamper. Først ut var Randesund hjemme i Stil Arena onsdag 28. februar. Søndag 3. mars venter Fyllingen borte i Bergen. Så avsluttes det tette kampprogrammet med den nybakte NM-Vinneren for Gutter 20 Charlottenlund på hjemmebane i Stil Arena onsdag den 6. mars. 

Follo er i fin form og laget fra Nordre-Follo kommune har tatt hele 39 poeng på de 20 første kampene av årets første divisjon. 

Follos 3 siste kamper i første divisjon: 

Onsdag 28. februar: Follo – Randesund 36-18

Søndag 18. februar: Grenland – Follo 24-32

Søndag 11. februar: Follo – Bergsøy 30-19

Fyllingen – en talentfull tropp med et stort potensial

Fyllingen er en del av samarbeidet rundt Rema 1000 klubben Bergen Håndball. Flere av spillerne i kjernetroppen til Fyllingen har derfor spilt i Rema 1000 ligaen tidligere i år. Treneren til Fyllingen er svenske Andreas Ungesson. I sin tid var han en dyktig strekspiller som har blant annet spilt mot Follos hovedtrener Lukas Karlsson i svensk eliteserie. Troppen til Fyllingen er relativt ung, men det er mange talenter blant de gulkledde fra Bergen. 

Fyllingens 3 siste kamper i første divisjon: 

Søndag 18. februar: Falk – Fyllingen 33-26

Søndag 11. februar februar: Bodø – Fyllingen 32-28  

Lørdag 3. februar: Fyllingen – Charlottenlund 26-35 

Fyllingen har som nevnt flere talentfulle spillere. Vingen Daniel Dimitrijevic er mest scorende spiller og ligger som nummer 5 i hele første divisjon så langt i år. Videre skal vi merke oss playmaker Marius Haugstvedt. Navnet Haugstvedt forbinder mange med Fyllingens storhetstid. Både Marius sine to onkler og far har hatt sentrale roller i Fyllingen Håndball. Marius på sin side er en bakspiller av høy klasse og han har et godt håndballhode. 

Andreas Holm og Andreas Lervik er to spillere som produserer mange muligheter. Begge har vært innom Rema 1000 laget Bergen Håndball tidligere i sesongen.  

2005 modellene Kasper Dalland og Karl Edvard Wallevik er ytterligere to talentfulle spillere som har satt sitt preg årets Fyllingen utgave fra henholdsvis bakspiller og strek posisjonen. 

Tobias Skonnord Hansen med ny kontrakt 

Skonnord Hansen er Follos klart mest effektive spiller så langt i sesongen. Derfor er det svært gledelig for klubben at han tidligere i uka har forlenget sin avtale til 2026. Skonnord Hansen har fortsatt flest målgivende pasninger for Follo. 

Kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen er Follos toppscorer med 95 fulltreffer. 37 av disse har kommet fra 7-meters merket. 

Kantspiller Andreas Tveit ble kåret til Follos beste i sist seriekamp mot Randesund. 

Lukas Karlsson: «Jeg liker at vi er et lag som alle vil prøve å slå» 

Lukas om siste seriekamp mot Randesund 

«Det var en lang kamp og stor forskjell mellom topp og bunn på tabellen. Vi skal absolutt ikke klage og vi gjorde det som skulle til for å vinne kampen. Veldig positivt med (Tobias) Rostad (Hansen), (Andreas) Tveit og Even (Jacob Ungersness) som kommer inn i kampen og tar sjansen når de får den» 

Lukas om et tett kampprogram i månedsskifte februar til mars 

«Når vi ikke har skader liker jeg et tett kampprogram veldig godt. Det blir en del taktiske treninger med video og fokus på en kamp om gangen. Vi har i de siste dagene kjørt litt sirkeltrening med styrketrening. På fredag blir det en ordentlig håndballøkt og så har vi kamp mot Fyllingen på søndag» 

Lukas om å være et lag «alle» vil slå 

«Jeg liker at vi er et lag som alle vil prøve å slå. Når man har havnet i den posisjonen har man enten ikke oppført seg ordentlig eller så er man et lag som spiller bra. Jeg ville tro det siste og det er et kvalitetsstempel på at vi har gjort det bra som lag og klubb» 

«Jo, nærmere vi kommer en eliteserieplass litt mer press blir det. Samtidig må vi nyte situasjonen og vise glede over at vi vinner kamper. Uansett hvem vi møter og vinner mot skal vi alltid smile og være glade. I de årene jeg spilte selv på gode lag som hadde et favorittstempel i kampene var det viktig for oss å vise glede over å vinne enkelt kamper. Vi skal feire seiere og beholde idrettsgleden» 

Lukas om kampen mot Fyllingen

«Jeg tror at det blir tøft faktisk. Det er et veldig godt lag, som burde ha tatt flere poeng. Fyllingen har stortsett bare unge spillere og mangler kanskje noe rutine. Men de har mange talentfulle spillere. Bakspillerne har bra med fart og skaper mye. Fyllingen er kanskje litt lette i forsvaret og mangler også her litt rutine» 

«De har flere spillere som kan være farlige. Om jeg skal trekke fram noen vil jeg si Andreas Holm og nummer 15 Andreas Lervik. De har også vært med Bergen Håndball tidligere. Disse skal vi følge ekstra med på i matchen» 

«Treneren til Fyllingen (Andreas Ungesson) har jeg spilt mot tidligere mange ganger. Han var en del Sävehof (toppklubb fra Gøteborg) og vi spilte mot hverandre i svensk eliteserie. Han var virkelig tøff mot seg selv i satsningene i sin spillerkarriere» 

«Vi skal gå for to poeng mot Fyllingen» 

Follo Media ønsker våre gutter god tur til Bergen og lykke til i kampen mot Fyllingen!