Torbjørn Andersen er med til 2025  – Follo

Torbjørn Andersen er med til 2025 

Follo HKs Sportssjef Torbjørn Andersen forlenger sin avtale til 2025. Torbjørn har vært med lenge i Follo-familien som spiller, trener, sportslig leder og sportssjef. Han er med andre ord et velkjent fjes i Stil Arena. Har du sett han i hallen er det godt mulig at du har sett han snakke i telefonen. Torbjørn har et enormt kontaktnett i Norge, Sverige, Danmark og andre land for den sakens skyld. Torbjørn har en egen evne til å finne talent. 

I sin aktive karriere var Torbjørn Andersen bakspiller og playmaker i Follo i perioden 2004-2009. I løpet av 6 sesonger ble det 118 kamper, 210 mål og mange målgivende i rød drakt. Torbjørn var en kriger og playmaker av rang. Alltid opptatt av å sette laget foran seg selv, en utpreget lagspiller. I tillegg til Follo har Torbjørn spilt for Oppegård, Kolbotn, Ski, Oppsal og Vålerenga. Han har også vært trener i flere av klubbene han har spilt for. 

Torbjørn skal framover jobbe som daglig leder i vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball i kombinasjon med rollen som Sportssjef i Follo HK. Follos Sportssjef er vant med å kombinere ulike jobber fra tidligere. 

I rollen som sportssjef er Torbjørn blant annet ansvarlig for spiller rekruttering til a-laget i nært samarbeid med hovedtrener Lukas Karlsson. Han er sparringspartner for trenerteamet. Torbjørn er også involvert i rekruttmiljøet der man jobber for å få opp fremtidens Follo spillere. Adrian Ark Saastad er hovedtrener for Follos rekruttlag. 

Torbjørn har hatt en signifikant betydning for Follos fremgang og hjulpet klubben til å ta et kvantesprang nærmere et opprykk til Rema 1000 ligaen. Det er en viktig brikke for fortsatt suksess som Follo nå har sikret seg foran neste sesong. 

Torbjørn Andersen

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Jeg er veldig motivert for å fortsette reisen i Follo» 

Hvordan kjennes det ut med kontraktsforlengelse? 

«Det kjennes fint ut det. Vi har gjort en del riktig igjennom flere sesonger og vi er nære på å klare målet vårt. Jeg går nå inn i min tredje sesong ansatt som sportssjef. Tidligere var jeg en del av styret som sportslig leder og jeg har jo også en relativt lang historie med klubben som spiller og trener. Dette er noe jeg vil fortsette med og det er godt å få på plass en avtale ut neste sesong. Ingen hemmelighet at rollen er tidskrevende så med hensyn til familiekabalen og annet er vi enige om at vi tar en sesong om gangen», sier Torbjørn Andersen etter at nyheten ble kjent. 

«Det er mye å glede seg over i Follo. Det er en positiv følelse rundt hele klubben. Mange som bidrar til å trekke Follo i riktig retning. Det gjelder spillere, trenere og alle frivillige rundt. Den positive følelsen rundt klubben er også viktig når vi jobber med rekruttering av spillere» 

Hva er typiske arbeidsoppgaver for en sportssjef?  

«Det er tett oppfølging av det sportslige. Jeg jobber tett med trenerteamet og spillergruppa. Jobber så klart spesielt nære Lukas, men også Adrian etter at han kom inn. Det handler om å være en sparringspartner for trenerne på ulike saker og være tilgjengelig for spillergruppa for samtaler» 

«Vi har en gruppe som vil det samme, spillergruppa vil opp og fram. Vi er avhengige av å trene mye for å lykkes. Som klubb skal vi ikke miste spillere til andre norske klubber. Derfor må vi jobbe for at rammebetingelsene er på plass sånn at vi fortsetter med å være et godt sted å være for de som vil utvikle seg. Mange spillere utenfor Follo har også fått med seg at vi er et godt sted å være for de som vil utvikle seg» 

«Noe jeg er ekstra stolt over er at vi har fått til et veldig fint rekruttmiljø. Her har vi fått med samarbeidsklubbene på et godt samarbeid om å skape en god utviklingsarena for de som vil utvikle seg. Det er et stort hopp å gå fra å være en god gutter 16 spiller til å bli elitespiller. Med rekruttmiljøet kan vi gi ambisiøse gutter muligheten til å gå ‘Follo-skolen’ for å lære hva det kreves for å bli en toppspiller på sikt» 

Hvordan jobber dere med rekruttering av spillere? 

«Vi lager en plan og vi har en plan for hva vi vil. For vår del har det vært en fordel at vi kan være relativt tidlig ute i våre prosesser» 

«Når det gjelder rekruttering av nye spillere inn til oss så ser vi alltid på hva vi har fra før i klubben som sagt tidligere. Det er viktig å gjøre mye research på mulige spillere, ikke minst på den menneskelig biten som er utrolig viktig for oss. Vi må treffe på det som kommer inn og være ordentlig nøye» 

«Det er mange agenter som ringer nesten hver eneste uke. Ofte er det spørsmål om hva vi som klubb er ute etter eller så kan det være at agenter forsøker å spille inn spillere som er tilgjengelige. Men stortsett så har jeg god oversikt selv også på hva som rører seg på spillermarkedet» 

«Mange har hørt og fått med seg at vi gjør mye bra saker i Follo. Det er som sagt en positivitet rundt klubben som er veldig bra med tanke på å få de riktige spillerne inn til oss» 

Hvilke utviklingspunkter ser du for Follo framover med tanke på det sportslige?

«Vi har som mål å bli et stabilt eliteserielag. Skal vi ta nye steg må vi også ta nye steg når det gjelder rammebetingelser. Vi vil jo gjerne holde på de talentfulle spillerne våre over tid og i framtiden må vi nok i større grad frigjøre utøverne mer sånn at de kan trene mer» 

«Jeg mener også at det er viktig at vi rydder opp i den totale kampbelastningen for yngre spillere. Vi vet fra for eksempel Danmark at yngre landslagspillere veier i snitt 10 kilo mer enn våre gutter. Hovedforklaringen bak det er at våre yngre spillere spiller kanskje 20 eller 30 kamper mer i året enn danskene. Danskene får mer tid i styrkerommet og legger på seg mer muskler. Muskler og kilo er viktig i idretten vår» 

Lasse Halaas

Styremedlem Lasse Halaas: «Torbjørn gjør en utrolig bra jobb som sportssjef i Follo» 

Lasse Halaas er den på vegne av styret som har hovedansvar for dialogen med det sportslige i klubben. Lasse er kort og godt linken mellom styret og de som er ansatt i det sportslige apparatet. 

«Styret er veldig fornøyd med den jobben som Torbjørn gjør hos oss. Torbjørn og vi har en god tone og vi samarbeider godt sammen» 

«I arbeidet med spillerlogistikken på a-laget er Torbjørn dyktig på å kartlegge mulige spillere. Han er lidenskapelig opptatt av håndball og den samme lidenskapen gjelder det å ha oversikt over spillermarkedet. Jeg kjenner ingen som ser så mye håndball som Torbjørn» 

Lasse Halaas forteller at styret og det sportslige apparatet har gode prosesser for hvordan de jobber med ulike saker koblet til sport. Sportssjef Torbjørn Andersen, hovedtrener Lukas Karlsson, trener Adrian Ark Saastad og styret har etablert et godt samarbeidsforum. 

Hva kjennetegner Torbjørn i rollen som sportssjef? 

«Torbjørn driver rollen som sportssjef på en veldig proff måte. Som sagt er han lidenskapelig i rollen sin. Med sitt nettverk og innsikt i håndballen er han en viktig person for oss. Han er godt forberedt og han sørger for at vi er tidlig ute i våre prosesser»

«Torbjørn brenner for håndball og han har et stort hjerte for Follo Håndball. Han skal ha en stor del av æren for hva klubben har fått til. Vi er veldig glade for at vi har forlenget med Torbjørn. Vi håper på flere sesonger sammen» 

Marius Borge

Styreleder Marius Borge: «Torbjørn er kjempe viktig for Follo» 

Hvor viktig er det å få på plass en ny avtale for Torbjørn? 

«Det er kjempe viktig for kontinuiteten. Vi har ikke det største budsjettet og vi må bruke pengene smart. Torbjørn får mye ut av ressursene våre. Det er tøft å drive en eliteklubb. Vi har noen fantastiske samarbeidspartnere, men vi må være nøkterne med de pengene vi har» 

«Torbjørn har et stort nettverk og blir kontakt av både agenter og spillere. Han har også god oversikt over hva som rører seg lokalt. Vi skal jo ikke hente hele stallen utenfor Follo» 

«Torbjørn aksepterer utfordringen selvom han helt sikkert gjerne ville ha hatt et større budsjett. Han er dyktig på å bygge stein på stein» 

Hvordan vil du beskrive det han tilfører Follo? 

«Torbjørn er nærmeste sparringspartner til trenere og det sportslige. Han er en fin buffer mellom styret og sport, spillere og agenter. Det er bra at vi har klare skillelinjer. Torbjørn styrer alt koblet til overganger innenfor de rammene som er satt. Alt må ikke tas opp i styret til enhver tid. Torbjørn forholder seg til budsjettet og han styrer det på en ekstremt bra måte»

«Vi er veldig glad for at Torbjørn er med videre»  

Follo Media gratulerer Torbjørn med ny kontakt!