Ivar Lysjø er med til 2026 – Follo

Ivar Lysjø er med til 2026

Follo HKs oppmann og ildsjel Ivar Lysjø er med til 2026. Ivar er mildt sagt en populær mann i Follo miljøet. Han går under kallenavnet «legenden» blant mange spillere. I sin rolle som oppmann gjør han alt for at spillerne skal ha best og mest mulig tilrettelagt om det er på trening eller på kamp. Nå blir Ivar med i Follo til minst 2026. Ivar tok over rollen som oppmann etter Steinar Steinsveen fra sesongen 2021. 

Ivar bruker mange timer i Stil Arena nesten hver eneste dag. Om man legger til kampdager har han nok i overkant av 15 timer i uka i Follos hjemmearena. Han er en humørspreder av rang og har en viktig rolle rundt Follos a-lag. Lysjø har alltid et stort smil på lur og prater med alle han møter på sin vei. 

Legenden Ivar Lysjø er opprinnelig fra Eidsvoll, men kjærligheten skulle føre han til Ski Kommune og Langhus i 1979 et sted han har bodd siden den gangen. Når Ivar skal feriere er det bobil som gjelder for han og kona som Østlandets Blad tidligere har omtalt. 

Ivar er genuint opptatt av å hjelpe mennesker og gi noe tilbake til samfunnet. Til tross for at han er pensjonist jobber han både morgen og ettermiddag med å kjøre buss for skolebarn. I tillegg er han å se i en håndballhall nesten hver eneste ettermiddag og kveld. Med andre ord Ivar liker å være i aktivitet og hjelpe andre. 

Ivar Lysjø

Ivar Lysjø: «Follo betyr mye for meg og denne reisen skal jeg være med på»

Follo Media tok en prat med Ivar om kontraktsforlengelsen. 

Hvordan kjennes det med kontraktsforlengelse, Ivar? 

«Jeg gleder meg til å fortsette reisen med Follo. Dette skal jeg være med på videre. Jeg har jo sagt tidligere at jeg nesten har en livstidskontrakt», sier en humrende Ivar Lysjø. 

«Men det er godt å få det litt i ordnede former. Dette er moro å holde på med» 

Når kom du til Follo? 

«Oi, det var vel midt i 2020 sesongen mener jeg. Det ble lagt ut noe Facebook om at klubben trengte litt hjelp i hallen. Så begynte jeg med det. Plutselig ringte Steinar meg og ville at jeg skulle hjelpe til litt mer. Deretter ble det mer og mer. Tilslutt tok jeg over rollen i 2021. Jeg går nå inn i min fjerde sesong» 

Hva betyr Follo for deg? 

«Jeg blir jo bare mer og mer glad i klubben. Akkurat som at klubben kommer mer og mer innunder huden på meg. Det var egentlig fotballen som var mitt hjerte nærmest tidligere. Men håndball og Follo vokste på meg og idag er det Follo som betyr aller mest» 

Hva synes du om sesongen så langt? 

«Hva skal jeg si? Inntil nå perfekt og heldigvis lite skader. Vi har fått et veldig bra samhold i hele klubben fra styret, ledere, trenere, spillere og alle frivillig rundt» 

Hva skiller årets Follo utgave fra andre utgaver? 

«Alt rundt klubben kjennes utrolig positivt. Vi har som sagt fått en stor gruppe som samarbeider. Det kom også noen nye spillere inn til oss som passa veldig fint inn i spillergruppa vår» 

«Jeg tror også at det er bra at Lukas (Karlsson, hovedtrener) har hovedansvaret og sammen med øvrige trenere og ledere har det blitt et veldig bra team rundt det sportslige. Ingen spillere eller trenere prater om opprykk i garderoben. Alle prater bare om neste kamp eller neste trening. Det tror jeg er viktig og bra for oss»

«Resten av kampene i sesongen må vi nesten se på som cupkamper og gi alt i hver eneste kamp» 

Hva tror du om framtiden og neste sesong? 

«Vårt mål er å etablere oss i divisjonen over. Vi må se på et eventuelt opprykk som et steg i vår utvikling. Til neste sesong får vi noen nye spillere og vi har flinke folk som håndterer dette med overganger. Jeg tror også at det er bra med kontinuitet i klubben» 

«Lukas er en veldig bra trener som gutta er fornøyd med. Han er flink til å se mennesker og han er et godt menneske» 

«Vi har også et godt trenerteam med Adrian (Ark Saastad), Mads (Gulbrandsen), Axel (Reimblad) og Lukas i spissen» 

Lukas Karlsson

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Ivar er gull verdt i vårt team» 

«Spillerne kaller han legenden eller sjefen. Ivar er veldig populær blant alle i klubben og a-laget. Han tar et stort ansvar utover sin egen rolle. Ivar er god på å ta et sosialt ansvar og fange opp signaler fra spillerne om det er noen som har behov for noe eller behov ekstra spillersamtaler. For en trener er det gull verdt å ha Ivar i teamet»

Torbjørn Andersen

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Ivar er super viktig for oss» 

«Ivar er en super viktig mann for oss. I tillegg til den gode jobben han gjør er han en stor humørspreder og han har et brennende ønske om at klubben skal ta nye steg. Han er rett og slett en klippe. Det er utrolig viktig for oss å beholde de flinke menneskene rundt klubben og Ivar er definitivt en av dem» 

Follo Media gratulerer Ivar med en ny avtale! 

Ler mer om Ivar Lysjø i Østlandets Blad

Se video – https://www.facebook.com/fabelaktiv/videos/1169652687039369/