Lukas Karlsson forlenger til 2027: «Vi har en bra grunn å stå på og vi har en spennende framtid» – Follo

Lukas Karlsson forlenger til 2027: «Vi har en bra grunn å stå på og vi har en spennende framtid»

Lukas Karlsson har forlenget sin kontrakt med Follo Håndball og er nå hovedtrener minst ut sesongen 2026/2027. Follo Håndball lykkes både på og utenfor banen om dagen. Nå er en sentral brikke sikret for de påfølgende 3 sesongene.

«Jeg er glad for å få dette på plass nå. Vi har noe spennende på gang i Follo og dette vil jeg være med på. Kult at klubben vil satse videre på meg. Godt å vite at nå har vi en langsiktig horisont og vi kan jobbe videre med våre mål. Det er godt å vite for både meg selv og spillerne at vi skal jobbe sammen videre med prosjektet vårt og jobbe videre med å utvikle spillerne og laget. I klubben har vi et solid trenerteam og vi har en spillertropp med et stort potensial. Jeg er helt sikker på at vi kan lykkes sammen både nå og i framtiden. Vi har klart å skape et godt utviklingsmiljø der mange trives. Samtidig er det et profesjonelt miljø med fokus på prestasjoner», sier Lukas Karlsson.  

«Jeg gleder meg stort til fortsettelsen. Vi tar en kamp av gangen, vi skal til eliteserien så fort som mulig. Men det vet vi først i mai. Det er mange saker som skal falle på plass først», fortsetter Lukas Karlsson. 

Lukas Karlsson har en stor spillerkarriere bak seg som inneholder eliteserie spill i 3 ulike land og han 93 landskamper for Sverige med deltakelse i 5 seniormesterskap på sin håndball CV. Lukas er også et stort trenertalent og han har alle muligheter til å skape en innholdsrik trenerkarriere. Follos svenske hovedtrener har allerede skapt gode resultater for Follos herrelag. Follo har så langt i inneværende sesong noe som må betegnes som en «flying start» med tabelltopp i 1 divisjon med 7 av 7 mulige seiere. Laget fremstår sterkere og mer modent enn noen gang.

Lukas kom til Follo Håndball fra Bækkelaget foran sesongen 2020 / 2021. I starten var han både spiller og en del av trenerteamet før han foran sesongen 2022/2023 fikk eneansvaret som hovedtrener. Samtidig valgte han å legge sin spillerkarriere til side for å fokusere fullt og helt på rollen som hovedtrener.

Framgangen fortsetter for Follo Håndball så langt i sesongen og klubben har siktet innstilt på opprykk til Rema 1000 ligaen. Follo tenker langsiktig i sitt arbeid og nå er kanskje den viktigste signaturen på plass i Follos langsiktige plan med å skape en toppklubb.

«Vi er veldig fornøyde med Lukas og Lukas trives godt hos oss. Som trener er han i en veldig fin utvikling og det er vi også som klubb. Lukas og Follo Håndball er en god match. I vår klubb ønsker vi å bygge langsiktig og da er det viktig at trenerne har en langsiktig horisont også. Vi har et bra spillermaterial med flere spennende spillere i klubben. Lukas er god til å utvikle spillere og han er et ekstra trekkplaster med tanke på spillerrekruttering. Det er også viktig å lande en langsiktig plan på trenersiden med tanke på fremtidig spillerlogistikk. Som sportslig leder er det viktig å planlegge framover, det vil si planlegge lenger enn inneværende sesong. Vi tar steg framover. Klubben vår har et godt omdømme og vi er kjent som en veldrevet klubb. Når vi i tillegg får på plass en lengre avtale med Lukas er det positivt med tanke på fremtidig spillerlogistikk», sier Torbjørn Andersen.

Det er mange som jobber hardt for at Follo Håndball skal lykkes og sikre klubben best mulige rammebetingelser. Styret i klubben er definitivt blant de hardtarbeidende og jobber svært aktivt for å sikre klubben langsiktig suksess. Styreleder Marius Borge er i likhet med klubbens sportssjef meget fornøyd etter at Lukas har signert for nye 3 nye sesonger

«Dette er viktig for oss alle. Vi har noe spennende på gang i klubben vår. Torbjørn og sportslig skal ha stor skryt for å lande dette. For vår del er det viktig å tenke langsiktig og sørge for at det sportslige apparatet er på plass. Lukas har sammen med trenerteamet og sportslig ledelse gjort en strålende jobb for oss og vi glade for at han fortsatt vil satse sammen med resten av klubben. Alle er positive til Lukas. Spillere, sponsorer, samarbeidsklubber og ikke minst Wang Ung som vi samarbeider med liker Lukas. Lukas er også viktig i spillerrekruttering. Mange vil gjerne jobbe med han og vi merker at han er attraktiv for mange spillere. Lukas har ikke manglet andre muligheter så det gjør oss ekstra stolt at han fortsatt vil satse sammen med oss», sier en stolt og glad styreleder.

«Vi har et Rema 1000 liga prosjekt i klubben vår og sammen med Lukas så skal vi klare det så snart som mulig. Med en langsiktig avtale skal vi jobbe for å nå det målet», avslutter Marius Borge.

Dette er en stor dag for Follo Håndball og for alle som er involvert i og rundt klubben. Vi gleder oss til fortsettelsen. Heia Follo!

Dette skriver Østlandets Blad https://www.oblad.no/nokkelduo-signerte-malet-er-a-bli-elitetrener/s/5-68-1408818