Det gjøres klart for comeback – Follo
Rekrutt

Det gjøres klart for comeback

Onsdag var en dag for historiebøkene. Endelig foreligger det samarbeidsavtale for håndballklubber i Nordre Follo Kommune.

Kommunen relativt ny, men tanken er gammel

Det unike med denne avtalen er en lik satsing både på gutte og jentesiden. Med Follo HK og Follo HK Damer som prestasjonsklubber så skal bredden ivaretas av Kolbotn, Siggerud, Oppegård, Ski og Langhus. Alt innenfor Nordre Follo Kommune.

FORMÅL:

Overordnet formål med samarbeidsavtalen er at samarbeidet gir vekst og skaper begeistring i alle klubber. Sammen skal klubbene jobbe for et godt tilbud som både favner bredde og topphåndballen i Nordre Follo Kommune. Follo HK og Follo HK Damer defineres som prestasjonsklubber. Kolbotn IL Håndball, Langhus IL Håndball, Oppegård IL Håndball, Siggerud IL Håndball og Ski IL Håndball defineres som partnerklubber.

Det er enighet om at Follo HK og Follo HK Damer skal ha toppsatsningen på senior og eldste juniorklasse. Partnerklubbene skal ha ansvaret for breddetilbudet i egne klubber, men skal søke samarbeid på de årsklasser der rekrutteringen er liten. Ved store årskull kan partnerklubbene, enten alene eller gå sammen om et juniortilbud på Niva 1 og/eller J/G18 Nasjonal serie (Lerøy), for de spillerne som ikke kommer med i troppen til prestasjonsklubbene eller eventuelt de spillerne som selv ikke ønsker å delta i en toppsatsning i prestasjonsklubbene.

Klubbene skal være i dialog i forkant av utarbeidelse i hverandres strategiplan/sportsplan, slik at det sikres en forankring hos alle klubber for et målrettet og positivt samarbeid.

Avtalene kan variere i omfang fra år til år med utgangspunkt i de i ulike klubbenes størrelse og ønske, men skal alle ha konkrete målsettinger for samarbeid på den sportslige, administrative og sosiale arena.

Mads A. Gulbrandsen, Ole Stian Rødal, Kristoffer Jakobsen, Mats Saugen, Lukas Karlsson og Axel Reimblad blir det nye trenerteamet på Follo HK Rekrutt – Foto: Tor Solstad

Det gjøres klart for comeback for Follo HK Rekruttene

Vi skal her se litt nærmere på det som skjer på guttesiden av samarbeidet. Det har som kjent ikke vært rekruttlag i Follo HK de siste årene. Ikke bare blir det comeback for rekruttlag i Follo Håndball. Kristoffer Jakobsen som også var med i trenerteamet til Follo Rekrutt med 97-98 årgangen blir hovedtrener i den nye satsingen. Med på laget finner vi mange solide navn. Lukas Karsson blir med på trenersiden 1 gang pr uke og skal lede en del kamper i 2 divisjon. Axel Reimblad som også er med på a-lagene i Follo HK og Follo HK Damer er ansvarlig for den fysiske biten. Mads A. Gulbrandsen blir målvakstrener, og så topper vi det hele med Mats Saugen og Ole Stian Rødal som vil sørge for solid kompetanse inn i teamet.

Follo HK 2

Klubben skal stille lag i regionsserien på junior i tillegg til Lerøyserien. Som vanlig satses det på NM20. Nytt fra neste sesong blir Follo HK 2 i andre divisjon.

Bredde

Det skal være stort rom for utvikling. Med utallige lag i flere divisjoner så skal det bli plass og spilletid på alle nivåer.

Kolbotn – 2 div Bredde, 3 div
Ski – 3 div, 4 div
Langhus – 5 div
Siggerud – 3 div, 5 div
Oppegård – 5 div
Junior 17-20 – Samarbeid mellom klubbene

Klubbene samlet i Stil Arena for en historisk avtale – Foto: Tor Solstad

Follo HK Rullestolhåndball

Med i avtalen er også Follo HK Rullestolhåndball. Partnerklubbene skal delta på trening til rullestollaget med klubbens J/G15- junior lag. Follo HK arrangerer og deltar, sammen med partnerklubbene på nevnte lagsnivå og Follo HK Damer, på en intern Rullestolcup.

Dette skriver Østlandets Blad om den historiske avtalen