PÅ «SYKEBESØK» – Follo

PÅ «SYKEBESØK»

Skader er en del av idretten og håndballen er dessverre ikke noe unntak. Mens de fleste av våre gutter har nå vært på treningsleir i Danmark, spilt treningskamper og gjennomført lystbetonte og morsomme treninger, så har situasjonen vært litt annerledes for tre av spillerne. De har drevet alternativ trening for å bygge seg opp etter skader.

Bakspillerne Erik Brøste Fossnes og Magnus Rein Schønfeldt samt keeper Erlend Tytingvåg er alle satt ut av spill med skader det tar, og har tatt lang tid å lege. Vi i Follo Media har vært på «sykebesøk» for å få en statusoppdatering.

Eirik Brøste Fossnes

Korsbånd – det store håndballmarerittet 

Den av gutta som er lengst unna håndballbanen for øyeblikket er bakspiller Eirik Brøste Fossnes. Og her er Eiriks egne ord på situasjonen.

-Det er nå gått to måneder siden jeg opererte kneet. På den andre treningen vår i mai røyk korsbåndet, og det vil i praksis si at denne sesongen allerede er over. Det blir mye styrketrening på meg i tiden fremover. Axel Reimblad har laget et opplegg for opptrening av kne og styrking overkropp.

Korsbåndskader er dessverre en skade mange håndballspillere har fått kjenne på. Det er en skade som vanligvis tar 9-12 måneder å lege, men heldigvis har svært mange spillere hatt sine beste håndballår etter en slik skade. Og når vi spør Eirik om skaden har gått utover motivasjonen er han glassklar.

-For min del så er jeg enda mer gira på å komme tilbake. Men det er klart jeg i perioder synes det er litt demotiverende å sette seg på sykkelen når jeg vet at alle gutta løper rundt og kaster ball. Men mange spillere har kommet styrket ut av en sånn skade. Det skal jeg også, avslutter en optimistisk og revansjesugen Eirik Brøste Fossnes.

En som helt sikkert kan gi Eirik noen gode råd om hvordan motivasjonen holdes oppe gjennom en rehabiliteringsperiode er bakspillerkollega Magnus Rein Schønfeldt. Magnus har også røket korsbåndet, men har kommet litt lenger i opptreningen.

-Det er 6 måneder siden jeg opererte kneet nå. Planen fremover er å stole mer på beinet, og da må det trenes hopp, styrke og løp. Jeg skal også begynne å være mere med på håndballtreninger, forteller Magnus.

Vi ønsker korsbåndgutta lykke til med opptreningen. Magnus håper vi å se på banen i andre del av sesongen, mens vi gleder oss også til å se en styrket Erik på parketten i neste sesong.

Magnus Rein Schønfeldt

Tretthetsbrudd ble ordentlig brudd 

Keeper Erlend Tytingvåg har korsbåndet på plass, men et brudd inne i foten gjør at han ikke kan trene annet enn alternativt. Historien rundt Erlends skade er litt spesiell.

-Jeg har operert et brudd inne i foten. Skaden begynte i fjorårets sesong og holdt meg utenfor banen i to perioder. Det startet som et tretthetsbrudd, men plutselig knakk det til og ble et ordinært brudd, forklarer Erlend og fortsetter. Den første legen jeg var hos sa at det ville lege seg selv, og det stolte vi naturligvis på. Så etter seks uker med gips og krykker var jeg tilbake og begynte sakte og forsiktig med trening igjen. Men på en av de siste treningene før ferien smalt det igjen, og bruddet brakk opp igjen. Denne gangen ble det operert inn en 5 cm. skrue inne i foten for å hindre nye brudd. Gips og sting skal fjernes 22. august, og deretter må jeg gå med en «walker skinne» i 6-8 uker. Mens gutta har vært i Danmark har vi på skadelista kjørt styrke og fysiske øvelser to ganger om dagen. Det skal bli godt å komme tilbake til StilArena igjen, og heldigvis er det ikke så lenge til, avslutter en kamplysten og optimistisk keeper Erlend Tytingvåg 

Erlend Tytingvåg

Vi i Follo Media takker Eirik, Magnus og Erlend for «sykebesøket» og ønsker alle tre all mye lykke til med opptreningen. Vi gleder oss til å se dere tilbake i hallen med Follodrakta på.

 

For Follo Media, 21.8.2018

Tor Solstad, foto

Magnus Gulliksen, tekst

 

«Kom til festningen»

Follo Media vil vise alle årets hjemmekamper live

Halv-fjers til firs prosent fra start ga 25-19 seier mot Herulf