Halv-fjers til firs prosent fra start ga 25-19 seier mot Herulf – Follo
Trener - Martin Lysdal Hansen

Halv-fjers til firs prosent fra start ga 25-19 seier mot Herulf

Det var en relativt godt fornøyd spillende trener Martin Lysdal Hansen som møtte Follo Media noen sekunder etter at Skihallens voldsomme sirene hadde signalisert at kampen var over, og Follo hadde slått Herulf 25-19 i høstsesongens første treningskamp.

Trener – Martin Lysdal Hansen

-Vi starter kampen sakte, måske bare halv-fjers til firs prosent, forklarer en litt svett trener.

-Beklager kan du gjenta? (Jeg måtte kjøpe meg litt tid for å friske opp gamle danskkunnskaper fra gutteturer til Løkken tidlig på 90-tallet)

–Vi starter kampen sakte, måske bare halv-fjers til firs prosent, gjentar Martin tålmodig.

Jeg noterer stolt på blokka at laget innledningsvis bare ga 70-80 prosent, og at det var en rolig start på kampen. Trener Martin fortsetter oppsummeringen:

-Vi gjør masse feil, og det er helt ok i treningskamper, så lenge vi lærer av våre feil. Jeg er veldig fornøyd med vårt forsvarsspill, både i 6-0 og i 3-2-1. I forsvar er vi riktig gode. Vi lot mange spillere spille mye, vi forsøkte mange forskjellige formasjoner og da blir det er litt rotete kamp, oppsummerer en godt fornøyd trener.

Omlag 200 tilskuere tok turen til Skihallen på en fredags ettermiddag for å se Follo HK spille treningskamp mot HK Herulf Moss

Treningsleir i Danmark

-Det er avreise til Danmark på søndag, hva blir hovedfokuset på treningsleiren?

-Angrepsspill. I treningskampene blir fokuset angrepsspillet. I tillegg skal det trenes en del 7 mot 6 og 6-0 forsvar. Men det sosiale er også viktig. Vi skal hygge oss på tur, bli kjent og trygge på hverandre, og selvfølgelig gjennomføre gode treninger og treningskamper.

-Hygge dere på tur? (Nå er vi inne på et tema jeg behersker, tenker jeg) Blir det anledning for gutta å ta seg en Bayer?

-Vi skal ha en avskjedsmiddag lørdagen før vi reiser hjem, og da skal gutta få lov til å ta seg en Bayer, gliser Martin.

Jevnt lenge

Så tilbake til selve kampen. Som Martin forklarte ble det byttet mye, og flere forskjellige konstellasjoner ble forsøkt. Forsvarsmessig fungerte det veldig godt uansett hvem som stod på banen. I angrepsspillet lugga det litt mer. Lagene fulgte hverandre tett og til pause stod det 10-10. Andre omgangen begynte som den første, Follo lå ofte et par mål foran, men Herulf tetta luka og etter et kvarter av 2. omgangen stod det 16-16.

Vladan Abramovic

Overlegne

Det siste kvarteret var Follo helt overlegne og vant den fjerdedelen av kampen 9-3, og til slutt stod det 25-19 på tavla. En komfortabel Follo-seier mot et Herulf lag som også benyttet mange spillere. Tatt i betraktning at Herulf den 23. juli kun hadde 7 spillere, og at det ikke har vært trent noe på forsommeren imponerte gutta fra Moss. Trener Igor Koprivica har fått til mye på kort tid, og laget vil ikke på noen måte bli en kasteball i årets 1. divisjon. Men det var en fullt fortjent Folloseier. De var alt i alt det klart beste laget, og det føles betryggende å vite at laget fortsatt har masse å gå på. Vi ønsker god tur på treningsleir til Danmark.

Dagens målscorere for Follo: Benjamin Hallgren 8, Sander Smestad 4, Martin Lysdal Hansen 4, Jonas Strøm 3, Magnus Ramos 3, Anders Huse 2 og Dag Olsen 1.