Treningskamp fredag, motstander Herulf har hatt en utfordrende start på sesongen – Follo
Arkivfoto: Østlandets Blad - Knut Stenseth

Treningskamp fredag, motstander Herulf har hatt en utfordrende start på sesongen

Håndballsesongen nærmer seg, og gutta våre er inne i en tøff treningsperiode. Spillesystemer skal innprentes, taktiske valg, løsninger og disposisjoner skal settes, og laget skal spilles inn. Førstkommende søndag reiser laget til Holstebro i Danmark på en uke treningsleir, men først skal det spilles en treningskamp i gode gamle Skihallen, fredag ettermiddag kl. 17:30.

Men unntak av 3-4 uker i ferien har våre gutter vært samlet til trening så å si hver eneste dag siden midten av mai. For fredagens motstander Herulf har situasjonen vært helt annerledes. Follo Media tok en prat, som viste seg å bli ganske lang, med trener Igor Koprivica for å høre hvordan står til i Herulf to dager før treningskamp mot Follo og noen uker før seriestart.

Bare sju spillere med kontrakt

-Jeg overtok laget for tre uker siden og da var det bare sju spillere som hadde kontrakt med klubben. Det betyr at vi i perioden fra midten av mai og ut juni ikke har avholdt noen fellestreninger. Gutta har vært samlet til noe fysisk trening, men med kun sju spillere tilgjengelig har det ikke vært all verden, kan Koprivica fortelle og legger til at det hele må kunne sies å være litt utfordrende.

-Men hvordan er situasjonen nå, har dere fortsatt bare sju spillere med kontrakt?

-Det har vært jobbet hardt i sommerukene i håp om å få på plass en stall, forteller trener Igor som legger til at det har vært vanskelig. Mange av fjorårets spillere har skrevet kontrakt med andre klubber, og det at det i seg selv har vært ferietid har vanskeliggjort situasjonen. Men i løpet av en ukes tid nå regner jeg med at vi skal ha på plass en stall med 16-17 spillere, forklarer Koprivica videre.

-Hvordan har det vært trent etter at du tok over?

-Vi begynte å trene igjen 23. juli, og vi har måttet kjøre mye tung trening. Det har vært spillere inne på prøve, og vi har hatt et par treningskamper hvor mange har fått prøve seg med tanke på å få på plass en komplett tropp.

-Er det noen spillere igjen av de som måtte kunne sies å være stammen i fjorårets lag?

-Ikke så mange, Sebastian Schwartz, Hans Viktor Tollefsbø og Gard Rosenlund Stølen er med videre, bortsett fra de er mesteparten av fjorårets stamme borte, sier en litt betuttet trener før han med optimisme forklarer at den nye stallen ser ut til å bli en fin blanding av unge gutter (1998-2000) og litt mer rutinerte spillere. 

Kampen mot Follo, og sesongen som kommer

-Hva legger du i treningskampen mot Follo?

-Resultatet betyr ingenting, men kampen betyr mye, forklarer Igor. Vi kommer til å bruke mange spillere, noe som gir meg en fin mulighet til å få en oversikt over troppen. Laget skal etter hvert spilles inn, og jeg kan se hvilke konstellasjoner som fungerer bra, eller ikke fullt så bra, fortsetter han før han presiserer at om en mulighet for en seier er til stede skal det gjøres alt for å vinne kampen. Det er fin trening i det også.

-Har dere satt dere noen målsetting foran sesongen, og hvordan tror du tabellen vil kunne se ut i år?

-Vi har ikke definert noen klar målsetting enda. Vi skal trene mer og spille noen treningskamper før vi går ut med en klar målsetting. Men et underliggende mål er helt klart å beholde plassen i divisjonen, forklarer Igor. Når det gjelder hvilke lag som vil kjempe i toppen har jeg mest tro på Nøtterøy, Sandnes og St. Halvard. OSI og Vålerenga har vel signalisert at de har trappa ned på treningen, så kanskje vil de slite i den andre enden av tabellen. Det er naturligvis vanskelig å spå, og dessuten dukker det alltid opp overraskelser. Jeg er forresten veldig spent på Viking i år, de har noe spennende på gang, avslutter Koprivica.

-Helt til slutt, hva tror du om Follo HK i år?

-Jeg har hevdet i mange år at Folloregionen er blant de 3 beste i landet, om ikke den beste på rekruttering. Men de har kanskje ikke vært de alle beste på å forvalte alt talentet. Jeg liker, og har tro på at klubben nå satser på unge lokale spillere. Det blir også spennende å se hvordan det fungerer med en spillende trener. Det er utfordringer med det, som trener for en gjeng med unge gutter bør man være litt autoritær og holde en viss avstand. Det er ikke alltid like lett for en som skal være med å spille selv. Jeg kjenner ikke Martin godt nok til å si så mye, men det blir veldig spennende å følge med Follo i år, avslutter Herulf-trener Igor Koprivica, som gleder seg til kamp i Skihallen til fredag.

Vi i Follo Media takker Igor for en lang og hyggelig prat. Vi ønsker han og Herulf all lykke arbeidet som skal legges ned frem til seriestart og med sesongen de har foran seg.

Vi ses i Skihallen, fredag 10. august klokka 17:30.

 

For Follo Media, 8.8.2018

Magnus Gulliksen

Link til arrangement 

Follo Media vil vise alle årets hjemmekamper live

En tilstandsrapport før ferien

«Kom til festningen»

Martin Hansen – Ny trener i Follo HK