En tilstandsrapport før ferien – Follo
Follo HK - Axel Reimblad

En tilstandsrapport før ferien

«Dersom det bare blir damer og stranda på gutta i ferien ser jeg det med en gang i august»

Fysisk trener Axel Reimblad har stålkontroll på gutta og er fornøyd med oppkjøringen så langt.

Fysisk trener i Follo HK Axel Reimblad

 

Sommerferien har begynt eller er rett rundt hjørnet for de fleste av oss. Gutta på laget får også 4 uker ferie. Men det blir ikke på noen måte en ferie uten trening, 5 ganger i uka skal gutta være i aktivitet. Den gode jobben som er gjort og de flotte fysiske resultatene som er skapt siden sesongoppstarten den 14. mai skal ikke ødelegges.

Follo HK har en samarbeidsavtale med Plexusklinikken. De har ansvaret for at gutta er i god fysisk form, mest mulig skadefrie og mottakelig for all den trening som kreves for å være en toppidrettsutøver. Axel Reimblad, hockeyspiller, Osteopat og medeier i Plexusklinikken er den som er ansvarlig for det hele,  og vi tok en prat nå rett før ferien for en liten tilstandsrapport.

GUTTA ER STERKERE NÅ ENN PÅ SAMME TID I FJOR.

-Vi bestemte oss allerede før oppkjøringen startet den 14. mai for at vi skulle ha et større fokus på den fysiske delen av treningen, forteller Axel. Vi har siden oppstarten kjørt 3 styrkeøkter og 2 håndballøkter i uka. Kondisjonstreningen har blitt bakt inn i håndballøktene og det har vært mindre ren løping i år enn i fjor, fortsetter han ivrig.

-Hvordan er formen til gutta akkurat nå?

-Det ser veldig bra ut. Vi kjørte kondisjons- og styrketester på alle gutta en ukes tid etter at vi dro i gang treninga, og vi tok nye tester denne uka. Vi har som lag blitt mye sterkere rent fysisk, og vi har i tillegg forbedret oss litt på kondisjon. Det siste til tross for at vi var veldig gode på kondisjon og at det som nevnt har vært mindre ren løping enn tidligere, forteller en godt fornøyd fysisk trener.

-Rent bortsett fra mer styrke- og mindre løpetrening, er det andre endinger som er gjort i den fysiske treningen siden i fjor?

-Vi har nok hatt litt kortere treninger med litt høyere kvalitet enn tidligere, forklarer Axel. Det har medført at gutta har fått restituert bedre enn før og respondert bedre på treningen. Vi ser at mange av gutta har gått opp noen kilo, uten at magen har blitt større, og det er et tydelig tegn på at treningen gir resultater, fortsetter Axel. Han skryter videre av det gode samarbeidet med Sparta Treningssenter i Ski som gjort det mye lettere å gjennomføre kvalitetsøkter.

-Tidligere har vi brukt den gode gamle «labben» i Skihallen. På Sparta Treningssenter er det bedre plass, mer og bedre utstyr og det er lettere for meg å gi individuelle treningsråd.

Follo HK – Axel Reimblad

FERIETID ER TRENINGSTID

-Det er ferie snart, skal gutta trene og har de blitt drittlei deg?

-He, he, jeg tror faktisk ikke gutta er drittlei, de har vist en imponerende motivasjon gjennom hele oppkjøringsperioden, og jeg tror de synes det er veldig motiverende å se resultater og kjenne på kroppen at formen er bra, forteller en smilende trener.

-Hvordan skal gutta trene i ferien?

-Det blir 4 uker uten fellestreninger. Men hver og en av gutta har fått et treningsprogram som skal følges. Det blir 3 styrke- og 2 kondisøkter i uka, med noe individuell tilpasning, forklarer Axel før han fortsetter.

-Når ferien er over blir det nye tester. Så dersom det bare blir stranda og damer på gutta vil jeg se det med en gang, forteller Reimblad smilende og legger til at han ikke har noen tro på at gutta vil slurve med treningen selv om sol, strand og sikkert noen øl frister.

-De kommer til å holde formen ved like, men jeg tipper de blir glade for selv å kunne bestemme når på døgnet treningen skal gjennomføres.

-Blir det mer håndball- og mindre styrketrening etter ferien?

-Ja, det er meningen. Det er lagt opp til 3-4 håndball-, og 2 styrkeøkter i uka etter ferien. Noen av styrkeøktene blir i kombinasjon med håndballøkter. Kondistreningen vil også bli ivaretatt i håndballøktene, forklarer Axel og forteller videre at det under sesong er viktig med riktig vedlikeholdstrening for å forebygge skader og å holde det fysiske nivået opp på det rette nivået.

-Helt til slutt Axel, hvordan tror du det går i år.

-Det ser bra ut, men jeg har selvfølgelig ikke kontroll på hvordan alle de andre lagene ligger an. Vi har et godt samarbeid i trenerteamet, vi snakker mye og godt sammen og vi har en felles oppfatning av hvordan vi bør gjøre ting. Martin og Vladan kommer inn i laget med den erfaringen, rutinen og kompetansen vi har savnet, alle de andre gutta har blitt ett år eldre, og vi har lært av en del av de feilene vi gjorde i fjor. Jeg er optimist, det er glede og engasjement i spillegruppa, og vi bør kunne kjempe på øvre del av tabellen, avslutter en entusiastisk fysisk trener Axel Reimblad.

Det er betryggende for oss i Follo å ha en samarbeidspartner som Plexusklinikken og Axel Reimblad. Nivået på norsk håndball er høyt, også i 1. divisjon, og skal du «danse med de beste» må du ha den beste dansepartneren. Det har vi i Plexusklinikken og med Axel.

HVORDAN MENER GUTTA AT VI LIGGER AN?

Etter å ha fått denne optimistiske tilstandsrapporten fra fysisk trener Axel må vi få en uttalelse fra en av gutta og vi tok en telefon til Benjamin Hallgren

Benjamin Hallgren – Kasper Lothe

-Er du i bedre form nå enn på samme tid i fjor Benjamin?

-Ja, helt klart og det tror jeg alle gutta er. Det har vært mye bedre fysisk trening i år og mindre ren løping enn tidligere år. Testene viser at vi har blitt sterkere og at den allerede brukbare kondisen vår har blitt bedre, forteller en ivrig Benjamin og bekrefter dermed det Axel nettopp har fortalt oss.

-Begynner dere å bli litt lei all den fysiske treninga?

-Nja, egentlig ikke. Det har vært gode treninger, det har vært bra individuell oppfølging. Axel er flink til å pushe oss, og vi ser og merker at vi er i bedre form. Jeg innrømmer at det skal bli digg med mer håndballtrening, men den hadde ikke vært like digg om den fysiske formen hadde vært dårlig. Det er morsommere nå når vi kjenner at kroppen er bedre enn før.

-Du har fått et treningsprogram du skal følge i sommer, kommer du til å følge det?

-Ja

-Til punkt å prikke?

-Ja, vi har til og med fått en app og noe greier vi skal bruke, Axel følger med på oss så det nytter ikke å slurve, fortsetter Benjamin overbevisende.

-Det blir tester rett over ferien, og Axel forteller meg at han vil se det med en gang om det bare blir stranda, damer og øl?

-Det blir stranda, damer og øl på meg også, innrømmer Benjamin, og forklarer at planen er at treninga skal gjennomføres hver eneste morgen.

-Hverken jeg eller noen av de andre gutta er interessert i å ødelegge formen og den sommerkroppen vi nå har fått, gliser Benjamin.

-Helt til slutt, hvordan tror du det kommer til å gå i år?

-Det ser bra ut, vi skal kjempe i toppen.

-God sommer a Benjamin.

-God sommer!

Tobias Skonnord Hansen – Sander Smestad
Tobias Skonnord Hansen – Sander Smestad
Sportslig Leder Knut Håland bidrar også i øktene når det trenges
Sander Smestad
Martin Lysdal Hansen
Dag Olsen
Sander Smestad