Kenneth Lien Andersen ny trener inn på Follo HK rekrutt – Follo
Kenneth Lien Andersen - Foto: Knut Stenseth - Østlandets Blad

Kenneth Lien Andersen ny trener inn på Follo HK rekrutt

Kenneth Lien Andersen er ny trener inn på Follo Rekrutt. Kenneth er en velkjent person i håndballmiljøet i Follo-regionen. Den blide dansken har vært involvert lenge i vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball. I Ski har han enten trent eller hatt spillere på hospitering fra alle årganger mellom 1996 og 2004. I tillegg har han hatt et opphold i HK Eidsberg i 1,5 til 2 år. Kenneth har trenerutdannelsen trener 3 og han har vært trener i ulike klubber i snart 25 år.

Kenneth er opprinnelig fra Roskilde i Danmark og denne sommeren skal Kenneth feriere sin mors sommerhus i Danmark. Privat er han gift og bosatt i Tomter. Hans to barn er også aktive i Ski IL Håndball og han skal i tillegg til rollen på Follo Rekrutt fortsette i en trenerrolle rundt sønnens 2009 lag. Den hyggelige dansken jobber til daglig som pedagog ved Drømtorp.

Kenneth trente Follo HK Damer rekrutt sammen med Adrian Ark Saastad. De to årene sammen der endte som kjent med et Lerøy gull for duoen som nå gjenforenes på Follo HK rekrutt. Adrian vil i tillegg til rollen som hovedtrener for Follo HK rekrutt fortsette som assistent trener for A-laget. Denne strukturen er med på å bygge klubben enda sterkere sammen på tvers av lagsmiljøene.

Velkommen til Follo. Hva synes du om Follo så langt? 

«Takk for det. Det er jeg glad for» 

«Det er en god retning på klubben helt opp til toppen. Follo er en klubb der unge lokale spillere skal få muligheten til å prøve seg på elitenivå»

«Jeg kjenner jo blant annet Adrian (Ark Saastad) og Lukas (Karlsson) fra før av. Jeg har trent lag sammen med Adrian og jeg tok trener 3 sammen med Lukas. Det er mange hyggelig og kompetente folk i klubben. Jeg har mange av de samme verdier som de andre trenerne i klubben» 

«Det skal være en vei opp fra rekrutt til a-laget samtidig skal det være et fellesskap der alle kjenner alle. Jeg kaller det GOG modellen; en klubb der alle kjenner alle. A-lagsspillerne i GOG vet hvem spillerne er på yngre lag i klubben og alle hilser på hverandre» 

«Follo er en attraktiv klubb å være i og mange spillere også utenfor Follo regionen vet at vi er en attraktiv klubb å være i. Trivsel er også viktig for å lykkes som håndballspillere. Vi skal verne om det som er gratis»

Hva er målet for sesongen? 

«Vi trenerne har jo mål som spillerne også har. Det er et lag med et stort potensiale og vi holder et veldig høyt nivå. Jeg vil si at vi har mange strenger å spille på i laget. Skudd, duellkraft, gjennombrudd, gode vinger, gode linjer og ikke minst veldig gode keepere. Det ser bra ut» 

«Vi skal først kvalifisere oss til Lerøy. Men vi har et stort potensial til å komme langt der. Når det er sagt tar vi absolutt ingenting for gitt. Vi skal jobbe hardt og godt»

Hvordan blir det å samarbeide med Adrian igjen?

«Det blir bra. Vi sparrer med hverandre på det håndballfaglige. Jeg jobber som pedagog og kan sparre på mellommenneskelig ting. Adrian er ekstremt faglig sterk og er en veldig god sparringspartner»

«Sammen skal vi utvikle spillerne. Vi skal sørge for god trivsel og alle spillerne skal føle seg sett. Vi skal ha god respekt for hverandre»

Trent en hel haug med lag – Les mer i Østlandets Blad

Adrian Ark Saastad: «Kenneth er faglig sterk og han er utrolig dyktig på å bygge relasjoner»

Adrian er hovedtrener for Follo HK rekrutt og assistenttrener for klubbens a-lag og har jobbet sammen med Kenneth tidligere.

Hvordan er det å få Kenneth med som trener på Follo Rekrutt? 

«For det første er han faglig sterk. Han har en ekstrem evne til å bygge relasjoner og han er en person som skjønner gruppedynamikk. Kenneth er detaljert og faglig sterk. Han er alltid med på å skape gode lagsmiljø og klubber»

«Kenneth er en erfaren type med et spennende syn på håndball. Det blir en veldig fin dynamikk i trenerteamet»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Kenneth er dyktig på å skape trygge rammer for å prestere»

Hovedtrener for Follos a-lag Lukas Karlsson kjenner Kenneth fra tidligere og Lukas tok utdannelsen trener 3 samtidig som Kenneth.

Hva synes du om Kenneth som trener? 

«Kenneth er en dyktig trener som passer bra inn i Follo og i trenergruppa. Han er en trener som bryr seg personlig om spillerne. Kenneth er dyktig på å skape trygghet for å prestere»

«Vi utfyller hverandre bra i trenergruppa og har det gøy sammen i trenerteamet»

«I tillegg får spillerne nå alle skandinaviske språk i trenerteamet med svensk, dansk og norsk», avslutter Lukas med et glimt i øyet.

Sportssjef Torbjørn Andersen: «Kenneth er en veldig god lagbygger» 

Hvilke vurderinger gjøres når trenerteam skal settes sammen? 

«Det er viktig med rett kompetanse og at trenerne passer sammen. Vi vet at Kenneth og Adrian har fungert bra sammen tidligere. Kenneth er en veldig god lagbygger. Blant annet er han dyktig til å fange opp enkelt spillere og det er veldig viktig i den rollen han skal ha. God på 1 til 1 kommunikasjon. Kenneth er flink til å se menneskene og han bygger en trygghet som er viktig, han fanger opp alle»

«Vi glade for å få med Kenneth på trenersiden hos oss» 

Follo Media ønsker Kenneth velkommen til Follo HK!