«Godt å komme i mål som EHF Master Coach» – Follo

«Godt å komme i mål som EHF Master Coach»

Follos dyktige trenerduo Lukas Karlsson og Adrian Ark Saastad ble i begynnelsen av juni tildelt tittelen EHF Master Coach. Utdannelsen er også kjent som Trener 4 her til lands. Håndballforbundets mål med utdannelsen trener 4 er å gjøre treneren i stand til å ha kompetanse til å videreutvikle spillere som er på høyeste nasjonale og internasjonale nivå.

For å trene lag i norsk eliteserien må man være sertifisert trener 4. Skal man lede klubblag i europacup spill må man ha fullført EHF Master Coach. Trener 4 går over 2 år og det er 20 trenere på hvert kull.

Follo Media tok en prat med trenerduoen etter at utdannelsen var i boks. 

Gratulerer! Hvordan kjennes det ut å være ferdig med trener 4? 

«Takk! Det kjennes deilig ut å bli ferdig. Endelig ferdig med 4 år med utdannelse på trener 3 og trener 4», sier Lukas

«Ja, det er utrolig deilig å komme i mål. Det har vært mange år med utdannelse. Jeg kjenner at det er godt å være ferdig. Underveis har vi hatt muligheten til å bygge et godt nettverk med mange trenere. Det har vært lærerikt», sier Adrian.

Hvordan har trener 4 utdannelsen vært? 

«Det har vært en bra gjeng med trenerkolleger å være sammen på Trener 4 samlinger. Her får man høre om forskjellige erfaringer i forhold til å være både trener og leder. Det har vært veldig bra. Blant annet interessant å høre ulike perspektiv på det å være leder. For meg har det vært veldig nyttig», fortsetter Lukas. 

«Underveis har det vært variert opplegg med godt faglig innhold. Som alt annet er det noe som treffer spot on og så er det sikkert noen andre saker som treffer bedre for andre. Først og fremst er det interaksjonen med andre trenere som er utrolig nyttig. Treffer folk i samme situasjon. Underveis har vi også hatt gleden av å treffe store internasjonale trenernavn. I Gøteborg fikk vi treffe legenden Carlos Ortega fra Barcelona som pratet om forsvarsspill. Det var inspirerende», istemmer Adrian.

Hvorfor er dette viktig for Follo? 

«Det er viktig for Follo fordi vi viser at vi er en seriøs klubb der både spillere og trenere kan utvikle seg. I Follo jobber vi alltid for å videreutvikle oss som lag og individ også å trenersiden. Det er også en lærdom fra kjente trenere at man alltid skal søke etter utvikling, man er aldri utlært», sier Lukas. 

«Utdannelsen gir inspirasjon for å utvikle laget vårt ytterligere. I tillegg er utdannelsen viktig som en formalitet for å være en trener i eliteserien», avslutter Adrian.

Sportssjef Torbjørn Andersen; hvor viktig er det for Follo med trener kompetanse som trener 4 i klubben?

«Det er så klart veldig viktig. Håndballen er i stadig utvikling og det er viktig med faglig påfyll. Håndballen blir bare mer og mer komplisert. Sammenlignet med noen få år tilbake er det ingen tvil om at idretten vår har blitt enda mer komplisert. Det er detaljer i spillet som vi må henge med på»

«For Follo som klubb er det jo viktig å vise at vi har dyktige og kompetente trenere når vi skal rekruttere spillere utenfra. Det hjelper oss til å bli enda mer attraktiv for spillere», sier Torbjørn.

Follo Media gratulerer nok en gang Lukas og Adrian som EHF Master Coach!