Follo er klare når Runar kommer på besøk til Stil Arena – Follo

Follo er klare når Runar kommer på besøk til Stil Arena

Follo er alltid klar til start uavhengig av hvilke store håndballnavn de møter. Det er klart for NM kamp i Stil Arena og Runar fra Sandefjord kommer på besøk onsdag klokken 1830. Runar er et velkjent håndballnavn for mange. Laget spiller i Rema 1000 ligaen og har flere kjente spillere med i laget. 

Follo Media tok en prat med hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av kampen. 

Solid «trøkk» på trening 

Follo kommer fra en seier i åpningskampen i første divisjon mot Nøtterøy. En sliteseier som kom mot slutten av kampen. Den typen seiere som viser at Follo er et lag som kjemper til det siste fløytesignalet går.

Lukas melder om at treningene etter Nøtterøy kampen har vært gode: «Vi har fortsatt solid trykk på treningene. Det er en ekstra god følelse blant gutta etter seier i første seriekamp. Vi har hatt en god treningsperiode og jeg merker at folk er ekstra «på» i treningsarbeidet. Det solide trøkket vi har hatt på trening siden oppstart av ny sesong gjelder fortsatt»

Videre sier Lukas at de fleste er klar for kamp «det er Viktor (Warrer, keeper) som er den som er fraværende for vår del. Ellers er de andre klare for kamp»

Mange kamper framover

Kampprogrammet til Follo er tett den neste uka med NM-kamp onsdag mot Runar og seriekamp i 1. divisjon mot ROS på lørdag. Blir det for mange kamper framover? «Nei, våre spillere er godt trent og skal klare kamp belastningen fint. Vi er ikke Kolstad som spiller kamper hver eneste uke onsdag pluss lørdag. Det er litt ekstra for oss den kommende uken og det burde gå fint. De som presterer bra på kamp og trening spiller i kampene onsdag og lørdag så sant de er kampklare. Så bruker vi sikkert litt tid på restitusjon mellom onsdagskampen og lørdag»

Runar har vært en toppklubb igjennom flere år

Som nevnt er Runar et av to gode lag fra Sandefjord som har vært en toppklubb igjennom mange år. I dagens Runar utgave finner vi også spillere fra Follo området. Langhusgutten Sander Rogne Myklebust var linjespiller for Follo HK igjennom flere sesonger før turen gikk til Bækkelaget og deretter til Runar. Runars keeper Mats Bjørnstad er opprinnelig fra Kolbotn og også han har vært innom Bækkelaget før han kom til Runar. Ytterligere en Kolbotngutt finner vi på høyrekanten der Robin Gerhardsen Wulvik spiller. Han spilte hele sin ungdomstid for Kolbotn før turen gikk til Nøtterøy og deretter Runar.

Den meste kjente på dagens Runar lag er nok Christoffer Rambo som har vært på Norges herrelandslag igjennom flere år og har også spill i tysk Bundesliga bak seg. Den målfarlige bakspilleren er en attraksjon for publikum. Dessverre melder Runar at Rambo er skadet og han stiller trolig ikke til start mot Follo onsdag kveld. Vi håper at Rambo kommer raskt tilbake etter skaden så han kan fortsette med å underholde publikum. God bedring til Christoffer.

Follo har et høyt nivå inne

Dagens Follo utgave er sterk og har mange gode spillere på alle plasser. Hva forventer Lukas av kampen mot Runar?

«Det blir en morsom kamp å se på. Vi møter et sterkt norsk lag, et komplett norsk lag. Jeg har sett de en del og de er gode i forsvar og ellers i banen. De har flere spillere med erfaring fra landslag og ligaer i utlandet. Det er en kamp der vi kanskje ikke er den største favoritten på forhånd. Når det er sagt skal vi selvsagt legge en taktisk plan der vi skal gå for seier og det er fullt mulig. Vi har alt å vinne»

«Vi har et høyt nivå inne. Vi spiller på et høyt eliteserie nivå når vi treffer vårt toppnivå. Vi gleder oss til NM kamp mot Runar og vi går for seier!», avslutter en kampklar Lukas Karlsson.