Saastad og Andersen nye ved roret på rekruttlaget – Follo

Saastad og Andersen nye ved roret på rekruttlaget

Adrian Ark Saastad og Jørn Rune Andersen er nye trenere på årets rekruttlag. For de som har fulgt håndballen i Follo regionen er det nå 2 velkjente navn som nå tar over rekruttlaget etter Mats Saugen og Ole Stian Rødal. Adrian kommer fra rollen som trener for Follo HK Damer rekrutt og vant Lerøygull med Follo damenes rekrutter i foregående sesong. I tillegg har Adrian vært spiller selv i Follo Håndball og har også vært trener for andre lag i Follo-regionen. Adrian vil også fortsatt være daglig leder i Ski IL Håndball i sitt daglig arbeide. Jørn Rune har vært trener i Follo regionen i flere tiår for både jentelag og guttelag. Han har også vært trener for forbundets regionale sportslige utviklingsprogram kalt SPU.

Tett samarbeid

Adrian og Jørn Rune kjenner hverandre godt fra tidligere som spiller og trener. I tillegg til hovedansvaret for Follos rekrutter vil også Adrian være assistent trener for klubbens a-lag. Det gir en god struktur for godt samarbeid mellom lagene i klubben. Jørn Rune vil jobbe aktivt med spillerutvikling som ligger hans hjerte nært. Adrian og Jørn Rune deler mye av den samme filosofien som trenere. 

Vi skal skape en god treningskultur 

«Jeg ser fram til å starte med blanke ark i Follo rekrutt. Det er spennende å sette sammen ulike klubb og treningskulturer. Vi har spillere i 2005-årgangen som har vært her et år som får inn nye lagkamerater fra våre samarbeidsklubber. Nå skal vi flette sammen dette til en lagskultur i Follo Rekrutt. Vi skal finne vår vei og være en arena for å utvikle toppspillere», sånn innleder Adrian Ark Saastad sin beskrivelse på hvordan de skal jobbe med Follo HK rekrutt. «Follo har nå fått til en rød tråd mellom a-laget og rekruttlaget der vi skal jobbe sammen med noen felles prinsipper og ha et godt samarbeid på tvers av lagene. Det gir et godt grunnlag for å skape fremtidige toppspillere», følger Jørn Rune Andersen opp.

Balanse mellom utvikling og resultat 

Å drive et rekruttlag i en prestasjonsklubb er en balanse mellom å drive utvikling av enkeltspillere og samtidig jobbe for å bygge opp en prestasjonskultur.«Utvikling, utvikling og utvikling er fokus for et rekruttlag. Vi skal som sagt jobbe for å skape morgendagens toppspillere og jobbe med utvikling av individ. Men samtidig skal gutta lære seg å jobbe for å vinne matcher, det er en del av den mentale utviklingen. Det er balansen vi skal få til. På treningene vil vi jobbe med både forsvar og angrepsmønster. Spillerne skal lære seg flere ulike varianter av forsvarsspill sånn at de behersker det. I kamp skal vi også tenke på utvikling, men her er det igjen viktig at vi også lærer gutta å vinne kamper», forklarer Adrian. «I vår utvikling av enkeltspillere vil vi jobbe mye på detaljer. Som for eksempel passningsdetaljer, hvor skal pasningene treffe. Det er elementer som bidrar til utvikling av spillere som gjør at laget blir ennå skarpere i kampsituasjoner», mener Jørn Rune

Samarbeid a-lag og rekrutt

Adrian vil som nevnt ha to trenerroller i klubben der han og Lukas Karlsson (hovedtrener a-lag) vil dele erfaringer og perspektiv når det gjelder angrepstrekk og forsvarsformasjoner. Trenerne vil i stor grad bruke samme system på tvers av lagene. «Det vil være en stor styrke for vår del. Det gjør det enklere for rekruttgutta når de skal hospitere på a-laget og enklere for a-lags spillerne som skal være med å spille NM gutter 20. Da er bevegelsesmønster kjent for alle involverte uavhengig om du til daglig trener med a-laget eller rekruttlaget. Vi på rekruttlaget vil nok trene på flere forsvarsformasjoner enn a-laget rett og slett fordi vi skal utvikle komplette spillere. Da må våre spillere lære seg ulike forsvarsformasjoner. I et a-lag vil man kanskje fokusere på noen færre forsvarsformasjoner for å bli trygg på enkelte system», forteller Adrian. 

Plan framover

Fram til sesongstart blir det noen gode treningsuker med terping på detaljer. I tillegg vil rekruttgutta delta på Follo Cup og få til noen treningskamper før seriespill og Lerøykvalikk drar igang.«Det blir en hektisk kampsesong så vi vil bruke perioden inn mot sesongstarten godt. Vi har Lerøykvalikk, 2 divisjon og Gutter 20 serien som vi skal delta i. Så det vil ikke være noen mangel på kamper», sier Adrian.Samarbeid med Follos samarbeidsklubber er viktig. Hospitering fra samarbeidsklubbene vil gjennomføres under høsten og vinteren.«Etter at vi er ferdig med Lerøy-kvalik og våre samarbeidsklubber er ferdig med Bring-kvalik vil ta opp igjen arbeidet med hospitering. Dette er viktig for vår del og våre samarbeidsklubbers del. Vi vil også få til besøk ute hos våre samarbeidsklubber for se hvordan de jobber», sier Jørn Rune.

Mål for sesongen

«Vi har som mål å bli topp 5 i vår andre divisjonspulje. I tillegg til at vi har som mål å vinne juniorserien. Når det gjelder NM G20 tar vi en kamp om gangen og vi har som mål å vinne hver kamp», avslutter Adrian Saastad.

Adrian og Jørn Rune gleder seg til sesongen drar i gang for fullt.