Fra rekrutt til A-laget – Follo

Fra rekrutt til A-laget

To nykommere på årets a-laget er Even-Jacob Ungersness og Andreas Tveit. Henholdsvis årets lagspiller og årets spiller på Follo Rekrutt sesongen 2022/2023. De tar med andre ord begge steget opp fra eget rekruttlag til å være en del av årets A-lags stall. Både Even-Jacob og Andreas har solid fartstid i Follo Håndballs samarbeidsklubber. Andreas startet sin håndballkarriere i Langhus før han byttet til Follos håndballs rekruttlag. Even-Jacob på sin side startet opp i Driv før han i 8 klasse byttet til Ski IL Håndball. De siste to årene har han värt en del av rekruttlaget i Follo Håndball.

Hva er deres opplevelser etter henholdsvis 2 og 1 sesong på Follo rekrutt? 

Even-Jacob: det var to gode år med godt kameratskap, gøy å være en del av et miljø som satser på egne krefter og moro å få mulighet til å ta steget opp til A-laget i Follo Håndball.

Andreas: fin start med større og eldre gutter på trening. Bra for egen utvikling. Fin-fin utviklingsarena for egen del, merker selv at jeg har tatt steg i sesongen som har passert. Bra med tilpasning fra aldersbestemt håndball til mer «voksen håndball».

Målsetninger og forventninger foran en ny sesong 

Både Even-Jacob og Andreas har fått sjansen på a-laget i sesongen som har passert og nå tar duoen fatt på en full sesong som en del av a-lagstroppen.

Hva er så målsetninger og forventninger til sesongen som kommer?

Andreas: jeg har som mål å etablere meg i første divisjon og være et sikkert valg som går ut på banen. I tillegg er det et mål å få kjempe om opprykk med a-laget, kanskje ta med seg et NM for G20 og ikke minst Lerøy gull. Jeg mener at Lerøy gullet skal hjem igjen til Follo. 

Even-Jacob: et mål må være å få spille så mye som mulig på a-laget. I tillegg er det et mål å gjøre det så bra som mulig med G20 i NM, kanskje kjempe om et NM Gull. For a-lagets del håper jeg at vi ligger oppe i toppen i 1 divisjon.

Det å ta steget opp til a-laget har bydd på nye utfordringer for gutta.

Even-Jacob: jeg merker at vi kommer inn i en ny treningsgruppe der alle er litt større og sterkere. Solid fokus på treninga. En annen forskjell er at jeg foregående sesong var jeg blant de eldste på rekrutt og nå er jeg blant de yngste. Det innebærer blant at jeg må rydde utstyr. 

Andreas istemmer «jeg måtte rydde utstyr ifjor også, da var jeg blant de yngste på rekruttlaget. Nå på a-laget må jeg fortsatt rydde utstyr.» Andreas fortsetter: «det er ennå mer seriøs tone på treninga på a-laget. Det kan være litt fleip i garderoben, men med en gang vi går ut av garderoben så er det en seriøs tone med solid fokus på treninga.

Follo Media ønsker Andreas og Even-Jacob masse lykke til i sesongen som kommer.

Trykk her for mere info