Pessimisme endret til optimisme – Follo

Pessimisme endret til optimisme

Det jobbes godt i kulissene til Follo HK. Og vi som er glade i klubben har fått mange av de svarene vi ønsker. 

Vi måtte altså ta den tunge veien ned til 1. divisjon igjen, etter bare et år i Rema1000-ligaen. Svært mange fryktet at Follo HK skulle slite med å beholde spillerne slik vi har sett i mange andre toppklubber som rykker ned. At noen vil satse videre i toppligaen er ingen overraskelse. 

Slik at vi sett Benjamin Hallgren mange ganger gjennom årene.

Forrige uke kom den formelle beskjeden at Benjamin Hallgren forlater Follo HK til fordel for Haslum HK. Benjamin Hallgren er opprinnelig Nordby-spiller og gikk via Ski G96 til Follo HK Rekrutt i sesongen 2013/14

Sesongen 14/15 – 1. divisjon

12 kamper – 14 mål

Sesongen 15/16 – 1. divisjon

22 kamper – 39 mål

Sesongen 16/17 – 1. divisjon

19 kamper – 68 mål – Årets toppscorer

Sesongen 17/18 – 1. divisjon

19 kamper – 73 mål 

Sesongen 18/19 – 1. divisjon

18 kamper – 103 mål 

Sesongen 19/20

14 kamper – 94 mål

Totalt 7 sesonger ble det i Follo-drakta for Benjamin Hallgren. Vi har allerede sagt farvel til Halvard Martin Lunde som legger opp etter denne sesongen. Vi velger å si på gjensyn til Benny, nå som han fortsetter i Rema1000-ligaen som Haslum spiller. Follo HK kan se seg stolt tilbake, selv om det er surt å miste en så viktig spiller som Benjamin Hallgren, så leverer vi som mange ganger tidligere en egenprodusert elitespiller til toppklubber. Vi er sikre på at Haslum har gjort en god signering, og vi er sikre på at Benny vil lykkes i Haslum.

Benjamin Hallgren kan fortelle Follo Media at det blir vanskelig å forlate gode lagkamerater.

«Lagsmiljøet er upåklagelig – tviler på at så mange andre lag har det samholdet og kameratskapet som man har i Follo»

Det er nettopp dette vi skal huske, for historien går igjen og bekreftes av veldig mange av spillerne til Follo HK. Det er nettopp dette som gjør at nesten hele troppen er med videre selv om laget måtte ta den tunge veien ned til førstedivisjon. Det er nettopp dette som gjør at en klassespiller som Andreas Björkman Myhr tror på prosjektet Follo HK. Da tåler vi at Benjamin Hallgren satser videre til en topp 5 klubb i Norge. Benjamin Hallgren har klokketro på at Follo skal rett opp i eliten med den troppen som nå er på plass. «I tillegg til at man har fått på plass en god kjerne er det mulighet for påfyll fra meget gode juniorspillere fra ski. Jeg tror og mener at Follo har gode forutsetninger alle muligheter til å etablere seg som en toppklubb i eliteserien»  

Benny vil se tilbake på seieren over ØIF Arendal i cupen som beste minne parallelt med opprykket til Rema1000-ligaen. Han fremhever spesielt Kasper Lothe som beste medspiller i sine år i Follo.

«Kan du få med at klubben betyr ekstremt mye for meg, og at jeg tror og håper Follo etablerer seg i eliten. Og at det ikke er siste gang man ser meg ikledd Follo drakt.» avslutter Benjamin Hallgren.

Når vi vet at Victor Helsinghof legger opp og Jonas Stenersen har signert kontrakt med Halden Topphåndball, så lurer vi på status fra klubben pr i dag.

Vi har lenge vært spente på fremtiden til vår andre høyre bakspiller Eirik Brøste Fossnes. Etter korsbåndskade og påfølgende betennelse i kneet, er det lenge siden Eirik har fått lov til å glitre på håndballbanen. Det er derfor svært hyggelige nyheter når vi nå kan fortelle at Eirk er med videre.

Sportslig leder Torbjørn Andersen er glad for å ha med Fossnes med på laget også i fremtiden. Eirik har vært hos oss i 6 sesonger, men har vært skadeplaget etter korsbåndskaden. Derfor legger vi opp til masse spilletid i Ski IL Håndballs andre-divisjonslag i tillegg til trening og kamp med Follo HK. 

Eirik har trent seg tilbake fra korsbåndskade og er klar for å spille håndball igjen. Han er veldig klar for comeback, så vi blir ikke veldig overrasket om vi ganske snart ser Eirik tilbake på banen for Follo HK.

Vi er samtidig svært fornøyd med på ha med Eirik i Follo Media teamet for 2020/2021. Det er stor grunn til optimisme.

Med Fossnes på plass står vi med følgende tropp pr 3.5.2020

Andreas Björkman Myhr 

Erlend Tytingvåg

Magnus Ramos

Andreas Holmelid Jakobsen

Bjørnar Pedersen

Martin Lysdal Hansen

Lukas Karlsson

Kasper Lothe

Dag Olsen

Mathias Bolivar Jakobsen

Sander Lothe

Tobias Skonnord Hansen

Sander Smestad

Eirik Brøste Fossnes

Marius Bergseng Gulbrandsen

Trenerapparatet består i år av:

Martin Lysdal Hansen

Lukas Karsson

Erik Horgen

Mats Julius Haakenstad

Axel Reimblad

Sportslig Utvalg:

Torbjørn Andersen

Olli Rødal

Martin Juul

Mats Saugen

Styret 2020/2021

Laila Horgen – Styreleder

Axel Reimblad – Nestleder

Cathrine Schierning – Økonomiansvarlig

Torbjørn Andersen – Sportslig leder

Steinar Eriksen – Styremedlem

Stein Kåre Tytingvåg – Styremedlem

Monica Schei – Varamedlem

Hva tenker vi videre? Vi trenger en linjespiller. Sportslig leder Torbjørn Andersen sier at det jobbes hard med å få på plass dette. Pr i dag har vi Bjørnar Pedersen på linje-posisjon. Vi trenger en ekstra på den plassen.

Økonomi er alltid viktig. Vi er svært takknemlige over å ha så gode sponsorer og støttespillere på laget. Vi håper at alle bruker firmaene som støtter oss. 

Du som privatperson kan allerede nå bestille sesongkort. Vi tror og håper på en jubelsesong.

Vi har begynt fysisk trening med i små grupper. Follo HK skal være blant de best trente i ligaen når sesongen starter. Vi er trygge på med med Plexusprestasjon og Axel Reimblad på laget.

Og som ikke dette er nok. Follo HK er 20 år i år. Vi skal være stolte over klubben vår. Og det er vi. Veldig stolte.