Halvard Martin Lunde til Elverum – Follo

Halvard Martin Lunde til Elverum

«En kjempe takker av»

«Veteranen» i Follo HK legger håndballskoene på hylla etter årets sesong. Halvard Martin Lunde spilte sine første kamper for Follo HK helt tilbake i 2011, og ble som rekrutt tatt opp i a-stallen. Halvard er dermed den eneste av dagens Follo HK spillere som har Postenligaen på CVn. Det ble 11 kamper og 5 mål i debutsesongen. 

Halvard Martin Lunde ble hentet opp til a-stallen allerede i 2012 – Foto: ØB Knut Stenseth

Deretter gikk turen til Herulf HK og et kort innhopp hos Kolbotn før Valter Perisa hentet Siggeruds store sønn tilbake til Follo HK. Under Valter ble Halvard kjent som en av de viktigste krigerne i forsvar, og leverte flere sterke sesonger i den røde trøya.

– Jeg likte ikke håndball. Pappa måtte tvinge meg på trening

Litt statistikk:

2012/13 – 5 kamper / 11 mål – Trener Jan Ivar Lorentzen – 9 plass Postenligaen
2015/16 – 22 kamper / 28 mål – Trener Valter Perisa – 3 plass 1. div

2016/17 – 22 kamper / 22 mål – Trener Valter Perisa – 6 plass 1. div

2017/18 – 21 kamper / 33 mål – Trener Dusan Poloz – 9 plass 1. div 

2018/19 – 19 kamper / 39 mål – Trener Martin Lysdal Hansen – 2 plass 1. div Opprykk

2019/20 – 19 kamper / 15 mål – Trener Martin Lysdal Hansen – 11 plass Rema 1000-ligaen. Nedrykk

Follo HK og Don Pablos lanserer «Follopizzaen»

Jeg begynte å tenke på at dette blir min siste sesong i desember en gang og snakket med folk i klubben om det. I EM-pausen ble avgjørelsen tatt, og dette blir min aller siste sesong i Follo, sa Halvard Martin Lunde da nedrykket var et faktum. Jeg kom vel frem til at ambisjonene mine er til dels nådd. Har alltid hatt mål jeg har spilt etter men har ikke klart å sette meg et nytt mål for sesongen 20/21 og videre. Jeg flytter til Elverum til høsten hvor nye utfordringer venter. Begynner i ny jobb og gleder meg til å prøve noe nytt. 

Kan du si noe om hva som har vært ditt beste minne? Det har blitt mange sesonger i Follo Trøya: Opprykket til eliteserien. Sinnsykt moro å være med på. 

Vi har kikket litt på dine medspillere. Er det noen som kan trekkes frem? Beste medspiller er vanskelig å velge da jeg bare har hatt gode medspillere. Men har over tid utviklet et godt samarbeid med Benjamin Hallgren. 

Er det noen opplevelser som oppleves som større enn andre?: Det må være å få muligheten til å spille eliteserien når jeg var rekruttspiller i Follo. 

Hva tenker du om veien videre? – Om Follo klarer å beholde mesteparten av spillerstallen så er nok ikke veien tilbake til eliten så altfor lang. Det gror godt i Follo området og det er mange unge talenter som også etterhvert kan spille seg inn i på A-laget.

Våre venner i Tungvekterne har følgende å si om Halvard Martin Lundes karriere i Follo HK «Han har vist at Siggerud er mer enn bare Tungvekterne. Og han har vist at man ikke må være et supertalent, flaska opp i en storklubb for å kunne spille eliteserien» «Hardt arbeid slår ofte talent»

Vi ønsker Halvard Martin Lunde masse lykke til i ny jobb i Elverum, og håper du tar med håndballskoa. Det finnes noen lag oppe i skogene også! Du kommer til å bli savnet i Follo HK.

Plexusklinikken har i flere år sponset Halvard Martin Lunde