Follo HK endte som nummer 8 på tabellen! – Follo

Follo HK endte som nummer 8 på tabellen!

Spillemessig ble det nedrykk, men tilskuermessig ble det en hederlig 8.plass på nyopprykkede Follo HK i Rema1000-ligaen.

Follo HKs kamper hadde et snitt på 702 tilskuere i 2019/2020 sesongen. Kolstad toppet den samlede tilskuertabellen foran Elverum og ØIF Arendal Elite.

På hjemmekampene i STIL Arena var Follos snitt 559, nesten 300 flere enn forrige sesong i 1.divisjon. Det ga 8.plass på «hjemme-tabellen». Sammenlignet med forrige sesong økte Follo hjemmesnittet med 114 % – en økning i særklasse i eliteserien for menn – gjennomsnittlig økning var 7 %.

I årets sesong imponerte kanskje Kolstad aller mest med hele 2254 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper. Kolstad, Elverum, ØIF Arendal Elite og Nærbø hadde alle over 1000 tilskuere i snitt på hjemmekampene, mens hadde fire mellom 1000 og 500 og fire under 500 tilskuere.

Gjennomsnittet per hjemmekamp i Rema1000-ligaen for menn var 920, opp fra 860 forrige sesong. Drammen var det klart mest populære bortelaget med 1464 i snitt.

Til tross for nedrykket er det optimisme å spore i Follo-leiren. De fleste fra sesongen blir med videre, og noen nye spillere er på plass. Treningen har så vidt startet opp igjen, og det blir spennende å se hvordan lagets nye spillende assistent trener Lukas Karlsson teamer opp med Martin Lysdal Hansen, Mats Julius Haakenstad, Axel Reimbladh og Erik Horgen for å utvikle dette unge Follo laget videre.

Kanskje opprykk og opprettholdelse av tilskuersnittet på hjemmebane kan være friske målsettinger?

Vi gleder oss til sesongstart!