«STEM PÅ VÅR SVENSKE SUPER-KEEPER» – Follo

«STEM PÅ VÅR SVENSKE SUPER-KEEPER»

I håndball er det ofte en spiller som utgjøre den store forskjellen i en kamp. Et lag kan ha en ledelse på flere mål, men håpet lever likevel for motstanderen. Det er fordi hvert lag har en «joker» som kan snu kampen til deres forskjell. Den jokeren Follo Håndballklubb besitter, er nemlig Andreas Björkmann Myhr.

Her kan du stemme på Andres Björkman Myhr. Det tar ikke lang tid, og du er med på å hedre en fantastisk spiller og ambassadør for Follo HK


Svensken som kom til Follo før sesongen, leverte vanvittige prestasjoner første del av sesongen. Mange i håndball-Norge har klødd seg i hodet over at Follo`s sisteskanse ikke har fått plass på noen av kåringene til månedens lag. Det er ingen tvil om at det er flere keepere i årets Rema1000-ligaen som også har levert varene. Men vi i Follo Håndball anser den tidligere Ystad-spilleren som en av ligaens beste målvakter.

Han har uttalt til media at hans største øyeblikk fra årets sesong, var kampen mot Drammen. Andreas tidligere klubb har tydelig angret på at de lot svensken forsvinne til vårt lokale flaggskip. «Adde» som han kalles av lagkameratene, leverte redninger som fint kunne vært kårets til årets beste. Med hans attityde og karismatiske jubelbrøl løftet Follo-gjengen til å stikke av med ett poeng.

I løpet av sin tid i Follo har han rukket å bli en ordentlig publikumsfavoritt og ikke minst en profil i lokalmiljøet. Han ble kåret til årets spiller i Østlandets Blad etter å ha blitt kårets til lagets beste ved flere anledninger denne sesongen. Hans bidrag som keepertrener for talentfabrikken Ski er noe som har gitt flere unge keeper-talenter kompetanse og motivasjon.

Akkurat nå skal publikumsfavoritten i REMA 1000-ligaen kåres


Jeg tok en prat med hans keepermakker, Erlend Tytingvåg, om hva Andreas betyr for laget og ikke minst ham selv.

«Først og fremst er «Adde» en fantastisk fin fyr å omgås uansett om det er på trening, kamp eller fritid. Det har gjort at han blanda seg godt rett inn i gruppa, som kanskje andre nye tilskudd i et lag bruker litt tid på.

«Adde» har på sett og vis blitt et lite forbilde for både meg og flere yngre målvakter i regionen, nettopp fordi han gir veldig mye av seg selv. Glad i å dele erfaringene sine, gi tips uavhengig om det er små eller store ting og ikke minst veldig oppmuntrende.

Andreas har gitt meg en ordentlig «boost» denne sesongen, i form av at jeg selv har tatt steg jeg kanskje ikke trodde selv jeg skulle ta – og vist vei for hvordan man skal fremstå som en profesjonell idrettsutøver på banen. Jeg har på en måte aldri hatt en målvakt foran meg som Andreas, så det at jeg hver dag får muligheten til å lære fra han er gull verdt.

Samarbeidet vårt har vært veldig bra siden han først kom til Follo og det gleder meg veldig å se at flere enn meg setter pris på det han gjør for Follo, men også samarbeidsklubben vår Ski hvor det kryr av ny-inspirerte unge målvakter som tydelig har fått seg en favoritt spiller!»

Det skal kåres årets publikumsfavoritt i Rema1000-ligaen for menn og vår mann er naturligvis nominert. Vi i Follo Håndballklubb oppfordrer alle til å stemme på vår svenske super-keeper! 

Erlend Tytingvåg
Samarbeid!