Solheim og Tveit motstandere for første gang på 12 år – Follo

Solheim og Tveit motstandere for første gang på 12 år

Langhus-gutta Mikkel Solheim og Andreas Tveit har spilt på samme lag i nesten 12 år. Først spilte de sammen for Langhus fram til 16 års alderen deretter har de spilt i rødt og hvit for Follo HK. Duoen var med på å vinne Bringserien sammen som Langhus spillere. Det var det siste de gjorde i den burgunder fargede drakta før de begge meldte overgang til samarbeidsklubb Follo. Foran årets sesong meldte høyrekant Andreas overgang til Halden og inneværende sesong er første gang duoen ikke spiller i samme klubb.

Sist søndag møttes duoen i Halden Arena til NM-kamp mellom Halden og Follo. Kommende søndag møtes Follo og Halden igjen, denne gangen i Stil Arena. Denne kampen er bedre kjent som «Kampen for Follo» og det er gratis inngang for alle som vil komme å se håndball på øverste nivå i Norge. 

Tidligere Follo-spiller Andreas Tveit – arkivbilde fra sesongen 2023-24

Hvordan har sesongstarten vært for Halden så langt, Andreas? 

-Sesongstarten har vært veldig bra. Vi har hatt god intensitet på trening og kamper. Som lag har vi lykkes mye å vinne jevne kamper og vi har slått både Nærbø og Runar med mange mål. Jeg vil si at vi har kommet godt igang. For egen del har jeg blitt tatt godt i mot og jeg har fått terpet på noen saker. Fått god matching på både trening og kamp. Jeg fått et litt annet syn på min egen utvikling. I Halden har jeg kommet godt inn det og det er gøy å få tillit.

-Halden er et samlingslag for hele Østfold. Mange står bak klubben. Folk fra Halden, ned til Sarpsborg, opp til Moss og Indre Østfold har tilknytning til klubben. Mye likt håndballmessig som i Follo. Vi har litt annerledes treningshverdag enn det jeg var vant med. Vi har fri to dager i uka, stortsett mandager og torsdager. Men vi har en morgenøkt på lørdager som er litt nytt. Det er også lagt litt til rette for pendling. Vi har ikke styrketrening sammen med laget, men hver for oss. Jeg trener fortsatt styrke på Sparta og vi har to til tre styrkeøkter i uka. 

Mikkel Solheim – Follo HK

Hvordan har sesongstarten vært for Follo så langt, Mikkel? 

-Vi hadde en bra første kamp med seier mot Nærbø. Deretter hadde vi to vanskelig bortekamper med tap mot Runar og Drammen. Vi burde ha gjort det bedre i de to kampene. Så var vi bra igjen mot Haslum synes jeg. I bortekampen mot Sandnes burde vi ha tatt med oss poeng, men sånn ble det ikke. Alt i alt en grei sesongstart. Det er som forventet et steg opp fra 1. divisjon til Rema 1000 ligaen.

Hvordan er det å møtes som motstandere for første gang? 

-Det blir gøy det selvfølgelig å møte Andreas igjen. Jeg er jo vant til at vi er på samme lag. Vi har jo spilt på lag i nærmere 12 år eller noe sånt. Kult om vi slår de på søndag. Foreløpig så har det ikke vært så mange meldinger i forkant mellom oss, sier Mikkel. 

-Jeg unner Andreas alt godt, men ikke i kampen mot oss selvfølgelig, sier en smilende Mikkel.

-Det er jo litt rart å møte Mikkel som motstander. Litt kjipt å ikke ha Solheim på sin side. Jeg har alltid hatt gleden av å ha han på laget, han har alltid vært viktig for lagene vi har spilt på sammen. Han er rett og slett «jævlig» å spille mot, han er veldig veldig god. Jeg skal forberede Halden på det, melder høyrekant Andreas. 

Hva forventer du i kampen kommende søndag

-Jeg forventer at det blir bra trøkk og håper at det kommer så mange som mulig. Det er jo kampen for Follo og gratis inngang. Vi håper at trøkket på tribunen smitter over på banen. Vi skal ihvertfall komme med god energi og trøkk på banen, melder Mikkel.

-Jeg forventer at det skal bli en jevn kamp fra start til slutt. Ingen tar lett på Follo på deres hjemmebane. Det blir en jevn kamp tror jeg der det handler om hvilket lag som har mest guts. Det er en kamp jeg har gledet meg til hele sesongen, sier Andreas.

Hva synes du om årets Halden lag, Mikkel? 

-Et bra lag synes jeg. De spiller tålmodig og disiplinert håndball der de venter på den rette sjansen. Det krever at vi står bra bakover og holder intensiteten i forsvarsjobben utover den første bølgen og satsningen som kommer. Halden står mye med sine tre faste bakspillere og de er samspilte. 

Foran fra venstre #48 – Andreas Tveit og #45 – Mikkel Solheim maskoter for Follo HK i sesongen 2016/17

Hva synes du om årets Follo lag, Andreas? 

-Mye av det samme som når jeg var der. Det har kommet inn noen nye. (Mats) Fossum er inne. (Oskar) Kvernes, (Thomas) Stenersen, (Johannes) Gurrich og (Henrik) Bielenberg er nye. De har fått det bra til og Follo har bevart stammen i laget. Follo tørr å rullere mer nå med spillertroppen. Det blir vanskeligere for motstanderne. Nå må alle lag forberede seg på flere spillere enn bare første sekseren til Follo. Vanskelig for motstanderne å forholde seg til. Det kan «switche» litt hvem som har dagen i Follo. Må være obs på flere spillere. 

Hvorfor skal folk komme på kamp på søndag? 

-Her er det muligheter for å se det øverste nivået i norsk håndball. Og det er gratis inngang. Når jeg var yngre så lærte jeg masse av å se senior håndball og se det øverste nivået live. Det har absolutt vært inspirerende for min del, sier bakspiller Solheim. 

-Dette blir en toppkamp og helt sikkert fight hele veien. Vi får se hvem som tar seieren til slutt av Solheim og meg. Er det en ting jeg skal forberede oss i Halden på så er det Solheim, sier en lattermild Andreas med referanse til sin gode lagkamerat igjennom flere år. 

Rema 1000 liga oppgjøret mellom Follo og Halden ser du i Stil Arena søndag klokken 18:00. Håndball er best live i en håndballhall og på søndag er det gratis inngang. 

Følgende sponsorer og støttespillere sponser Kampen For Follo