Simon Åkesson Ypma: «Vi har bra trøkk i Stil Arena og vi er ubeseiret i egen hall» – Follo

Simon Åkesson Ypma: «Vi har bra trøkk i Stil Arena og vi er ubeseiret i egen hall»

Simon Åkesson Ypma kom til Follo foran denne sesongen fra Falk Horten. Målvakten er opprinnelig fra vår samarbeidsklubb Kolbotn IL og har også vært inom klubbene Viking Stavanger (nå kjent som Ryger) og Sandnes. Ypma var i ungdomsårene i Sävehof i Gøteborg der han også gjennomførte videregående skole i kombinasjon med håndball. Sävehof er regnet som en talentfabrikk i Sverige og klubben kjemper alltid i toppen av svensk eliteserie.

Simon har spilt flere gode kamper for Follo i comeback sesongen i Rema 1000 ligaen og han har bidratt med viktige redninger i kamper som har vippet i favør Follo. Ypma er en keeper med et stort engasjement på banen, benken og som keepertrener for Follos unge lovende rekrutter. 

Follo Media tok en prat med Simon i forkant av hjemmekampen mot Kolstad. 

Hva synes du om oppstarten i ny klubb, Simon? 

-Det har vært veldig bra synes jeg. Resultatmessig har det gått bra. 5. plass så langt er en god start. Jeg er veldig fornøyd med spillergruppa, treningshverdagen, trenerne og klubben. Et godt sted å være. Vi har et veldig bra målsvaktsteam med Viktor (Tofthøj Warrer), Martin (Søbye Fjelstad), Mads (Gulbrandsen) og meg selv. Vi jobber bra sammen og vi har gode diskusjoner blant oss «målvaktsnerder»

Hvordan er det å være keeper i eliteserien sammenlignet med første divisjon?

-Det er ganske annerledes vil jeg si. Mot de beste lagene i første divisjon er det litt samme følelse som i eliteserien. Alle lag i Rema 1000 ligaen er gode med gode enkeltspillere. I første divisjon sett bort ifra de aller beste lagene er det 1 til 2 spillere pr lag som er veldig gode. Tempoet i eliteserien er nok den aller største forskjellen. I noen kamper i første divisjon kunne det være en tålmodighetsprøve, i eliteserien er det bra fart og trøkk i alle kamper.

Hva synes du om Follos prestasjoner så langt? 

-Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes at de kampene vi har tapt er det litt vår egen feil. Spesielt mot Sandnes og også Drammen. Det er et forbedringspotensial vi kan jobbe med. Det var litt samme følelse i Kristiansand kampen. Selvom vi vinner føler vi at vi har et knepp til å gå på. Man er alltid sulten på neste seier og det er en positiv sirkel å være i.

Hva tror du om kampen mot Kolstad på søndag? 

-Vi har bra trøkk i Stil Arena og vi er ubeseiret. Inn mot kampen gjør vi vi samme prosedyre som mot alle motstandere. Vi skal treffe på vår kampplan.

-Vi håper på mange tilskuere på søndag. Håndball er best live og det er bra for å unge spillere å se live håndball. Det er lettere å lære ulike elementer i spillet når du ser det live. Det synes i hvert fall jeg. På tv er det ikke alltid like enkelt å få rett inntrykk av trøkket i en finte eller trøkket i en redning. 

Hvilke tips og råd har du til unge håndballkeepere? 

-Det viktigste er å trene og stå på. Og ha det gøy, motivasjonen må komme innenfra. Ha motivasjon til å forbedre små elementer i spillet. For eksempel et utfall som keeper eller finte som utespiller. På sommeren når man trener mye styrke kan det være bra å visualisere situasjoner når man gjør styrkeøvelser. For eksempel knebøy så kan tenke at man skal ha nok trøkk som om man skal gjøre en finte eller et utfall, avslutter Simon.

Avkast Follo mot Kolstad klokken 18:00 søndag 27. oktober.