«Det blir nesten et Sörmlands-derby mot Kristiansand» – Follo

«Det blir nesten et Sörmlands-derby mot Kristiansand»

Follo tar turen til det vakre Sørlandet på søndag for å møte Kristiansand på bortebane i det som er serierunde nummer 7 i Rema 1000 ligaen. På de første 6 kampene i eliteserien står Follo med 3 seiere og 3 tap. Kristiansand på sin side står også med 3 seire og 3 tap og ligger på plassen foran Follo på tabellen med litt bedre målforskjell.

Foran sesongen forsterket Kristiansand laget med blant annet bakspiller og forsvarskjempe Herman Vildalen som kom hjem igjen til Kristiansand fra Drammen. Om vi skal trekke fram øvrige nøkkelspillere er det vanskelig å komme utenom keeper Loke Brasen og midtback Marcus Ekman. Brasen har så langt i ligaen en redningsprosent på 30,3% og bakspiller Ekman står registrert med 30 mål og 26 assist på 6 kamper. Ekman er foreløpig Kristiansand mest effektive spiller

Kristiansands 3 siste kamper i serien: 

Søndag 6 oktober: Nærbø – Kristiansand 28-25

Onsdag 2. oktober: Kristiansand – Halden 31-27

Onsdag 25. september: Kristiansand – Elverum 25-27 

Kristiansand har spilt bra på hjemmebane og de har hatt et bra grep på motstanderne som kommer på besøk til Aquarama.

Lukas Karlsson

Lukas Karlsson: «Det blir nesten et Sörmlands-derby mot Kristiansand»

Follo Media tok en prat med Lukas Karlsson for å få siste nytt fra Follo leiren før avreise til Kristiansand.

Hvordan er stemningen i Follo troppen etter 6 kamper i eliteserien?

-Egentlig er 6 poeng etter 6 kamper helt godkjent. Samtidig er det en skuffelse i spillergruppa over noen kamper der vi burde ha prestert bedre. Men det er både godt humør og god sult i spillergruppa vår.

Hvordan har treningsperioden sett ut etter Halden kampen? 

-Vi har hatt noen dager med fri og spillerne har fått en lang-helg. Spillerne har inn mot helgen som var fått noen individuelle øvelser og de har fått treningsfri i helgen. Som spiller likte jeg godt selv noen perioder med litt fri. La kroppen og hodet få hvile litt er godt. Vi har vært igjennom en relativt intensiv periode og det er godt med litt hvile. Det er også bra for noen av de unge spillerne å lære seg å få litt treningshvile innimellom.

-Jeg merker på spillerne at vi nærmer oss en kamp som er viktig for oss. Kristiansand er nok et lag som er tippet å ligge på tabellen rundt den samme posisjonen der vi også kanskje havner. En klar fordel om vi vinner kampen mot Kristiansand.

Hva synes du om vår neste motstander Kristiansand? 

-Kristiansand har gjort det ganske likt som oss i sesonginledningen. De har prestert bra i noen kamper og mindre bra i andre kamper. De har også hatt perioder i enkelte kamper der de svinger litt prestasjonsmessig.

-Av spillere vi skal se opp for er midtback (Marcus) Ekman en veldig god spiller, han har vært deres klart beste spiller så langt. Han står bak mye av det som skjer offensivt hos Kristiansand. Jeg har faktisk spilt med faren hans i Hammarby og husker han fra han var 10-12 år gammel. 

-Ellers synes jeg at kantene deres har gjort gode kamper. Trondur (Mikkelsen) som tidligere spilte i Ryger har gjort mye bra også synes jeg. Men Ekman er den store spilleren i Kristiansand.

-Det blir faktisk nesten et Sörmlands-derby mot Kristiansand. Deres trener (Victor Skillhammer) og sportssjef (Emil Berggren) er begge fra Eskilstuna og jeg er fra Nyköping, sier Lukas.

For de som ikke vet så er Södermanland, allment kjent som Sörmland i Sverige, området sør for innsjøen Mäleren der byene Eskilstuna og Nyköping ligger.

Hva tror om kampen på søndag? 

-Det merkes som sagt at det er en viktig kamp på gang. Begge lagene har nivået som kreves for å klare sluttspillplass. Det blir en fysisk kamp og de som kan styre nervene kommer trolig best ut av kampen. Vi gleder oss til kamp mot Kristiansand og vi går «stenhårt» for 2 poeng 

Vi ønsker våre gutter lykke til mot Kristiansand!

Kampen ser i i Aquarama eller på TV2 Play