Lerøykvalifisering på hjemmebane – Follo
Kenneth Lien Andersen og Adrian Ark Saastad

Lerøykvalifisering på hjemmebane

Til helgen blir det nok en mulighet til å se mye god håndball i Stil Arena, når Follo arrangerer kvalifisering til Lerøyserien 24/25. Etter solide seire i den første kvalifiseringsrunden, leder Follo-rekruttene tabellen ubeseiret på målforskjell foran Tromsø, som også hadde to sterke seire i forrige runde.

Den prestisjetunge Lerøyserien regnes som Norgesmesterskapet for spillere 18 til 19 år. I år går kvalifiseringen over to helger. Første- og andreplassen i hver pulje er kvalifisert til Lerøyserien A, mens tredjeplassen i hver pulje er kvalifisert til Lerøyserien B.Modellen med to Lerøyserier er nytt av året og gjennomføres kun i gutteklassen.

Follo, som er i pulje 8 sammen med lagene ROS, Bjørnar, Tromsø og Stjørdal, vant begge sine kamper da de møtte ROS og Bjørnar i Trøndelag i september. Denne helgen møter de Tromsø og Stjørdal på hjemmebane. 

-Vi er favoritter

Follo-trener Adrian Ark Saastad er optimistisk før helgens kamper og ser på laget sitt som klare favoritter. 

– Vi er favoritter med tanke på bredden og kvaliteten i troppen, og vi har hatt en veldig god sesong så langt uten tap. Gutta gleder seg til å spille på hjemmebane, og vi har gode sjanser til å gå ubeseiret gjennom kvalifiseringen, men det krever at vi er skjerpa og gir alt fra start. Dette blir ingen enkel spasertur, selv om tabellen kanskje sier noe annet, sier han. 

Tromsø hadde to solide seiere mot ROS og Stjørdal forrige kvalifiseringshelg, så Adrian vil ikke ta seieren på forskudd. 

-Tromsø er et godt og strukturert lag med flere spennende spillertyper, men de har en litt tynnere tropp enn oss, og det kan være den største forskjellen mellom oss, sier han.

Når det gjelder Stjørdal, er Adrian mer usikker. 

-Jeg har ikke sett de spille, men de tapte begge sine kamper sist. Jeg vet de har et høyt tempo i spillet sitt og løper mye. Det blir en test for oss, for vi er vant til å kontrollere tempoet i kampene, sier Adrian, og legger til at han ser frem til å møte et lag med en annerledes spillestil.

God fremgang i en tropp med skyhøy selvtillit

Follo har hatt en god treningsperiode, og Adrian ser positivt på lagets utvikling denne høsten. Follos rekruttlag får hvert år nye spillere fra Follos samarbeidsklubber. I år består mer enn halve laget av nye spillere. Ifølge Adrian er det ingenting å si på selvtilliten til ungguttene. 

-Det er en herlig, positiv arroganse i gruppa. Selvtilliten er høy, og det skal den være på dette nivået, så må vi prøve å finne den riktige balansen både i trening og på kamp, sier Adrian med et smil. Han sier det har vært en fin utvikling i hele spillergruppa denne høsten. 

-Når vi virkelig gir alt, er vi et ekstremt godt lag, og da er det få på vårt nivå som slår oss, avslutter han.

Kampoppsettet finner du her

Lørdag 12.10.24 – 12:00 – Stil Arena – Follo HK – Tromsø
Lørdag 12.10.24 – 14:30 – Stil Arena – Ros – Stjørdal HK
Lørdag 12.10.24 – 17:00 – Stil Arena – Tromsø – Bjørnar
Søndag 13.10.24 – 11:00 – Stil Arena – Bjørnar – Ros
Søndag 13.10.24 – 12:30 – Stil Arena – Stjørdal HK – Follo HK

Mats Bystrøm
Mats Neverdal
Mikkel Sæteren Stensrud
Isak Finstad
Fredrik Faksum
Mats Borge
Preben Berg Salomonsen
Magnus Tellefsen
Birkir Smari Birgisson
Fredrik Westgaard
Wille Magnusson
Sebastian Madsen-Kaarød
Une August Trøstheim Amundsen
Oscar Anstensen
Mikkel Pettersen Roald
Marius Åberge
Sander Strøm Tjernshaugen
Gabriel de La Fuente Lyngstad
Hlini Snær Birgisson
Kristian Nikolay Abelsen