Follo-lag imponerte i Lerøy og Bring – Follo

Follo-lag imponerte i Lerøy og Bring

Follo-rekruttene leverte to imponerende kamper i helgen. G16-lagene til Follo’s samarbeidsklubber Ski, Oppegård og Kolbotn har også grunn til å juble. Lagene vant samtlige kamper og skal spille Bring.

Foto: Martin Strøm


Follo HKs rekruttlag reiste til Stjørdal i helgen og viste at de absolutt hører hjemme blant de beste i landet. Lørdag vant guttene overlegent 36-21 mot Bjørnar, der alle kom på scoringslista. Søndag fulgte laget opp med en knusende 39-23 seier over ROS, mye takket være gode målvakter og godt forsvarsspill.

-Samtlige 14 leverer to veldig gode kamper. Vi viser enorm styrke når hele troppen kan bidra på et høyt nivå, som gjør at vi maler i stykker både Bjørnar og ROS. 75 mål fremover på 100 minutter er veldig imponerende, og forteller mye om hvor mange talentfulle unge gutter som spiller i Follo, sier en fornøyd trener Adrian Ark Saastad. 

Takk til Martin Strøm for bilder.

Sterk helg for Follos G16-lag 


Det var ikke bare rekruttene som imponerte i helgen. FolloHK sine samarbeidsklubber Ski, Oppegård og Kolbotn kvalifiserte alle sine G16-lag til Bringserien, som er uoffisielt NM for 16-årsklassen.

Foto: Ski IL Håndball



Oppegård spilte på hjemmebane og tok tre solide seire med 25-18 mot Halden, 24-21 mot Randesund og 33-20 mot Bravo. Ski måtte reise til Molde, men det stoppet ikke laget fra å kvalifisere seg etter en 26-22 seier mot vertene, 37-33 mot Toten og en overlegen 39-21 seier mot Kolstad.

Foto: Oppegård Håndball



Kolbotn, som stilte med et rent G15-lag, viste at alder bare er et tall. De er ett år yngre enn sine motstandere, men klarte likevel å vinne to av tre kamper i Sofiemyrhallen. Laget vant imponerende 42-26 mot Bryne, og 33-28 mot Strindheim. De ble slått 29-34 av Teie-Flint Tønsberg, men de også sikret en plass i Bringserien.

Foto: Kolbotn Håndball

En lys fremtid for håndballen i Follo

Det gror godt i Follo-regionen. Tore Solheim som er partnerklubbansvarlig i Follo HK sier helgens resultater viser at det gror godt i Follo-håndballen. Han er særlig fornøyd med at det kommer opp flere talentfulle lagsmiljø. 

-Det er spesielt gledelig at man klarer å kvalifisere med flere klubber og på den måten unngår å samle alle de største talentene i en klubb for tidlig og at flere da får prøve seg på denne arenaen, sier Solheim. 

Partnerklubbansvarlig Tore Solheim

At Follo har samarbeidsklubber som gjør det bra sikrer god rekruttering til klubben. 

-Det er morsomt for unge spillere å delta i Bring-serien. Dette bør gi god motivasjon for både klubbene og spillerne til å fortsette arbeidet med ferdighetsutvikling slik at spillerne fortsetter å ta steg og at noen av de etter hvert blir en del av den lokale spillerbasen som er viktig for oss i Follo HK, sier Solheim.