Lukas Karlsson: «Vi håper at det kommer mange tilskuere mot Charlottenlund»  – Follo

Lukas Karlsson: «Vi håper at det kommer mange tilskuere mot Charlottenlund» 

Det er klart for partnerklubbkampen når Charlottenlund fra Trondheim kommer på besøk til Stil Arena onsdag 6. mars. Follo er fortsatt serieleder 9 poeng foran Sandefjord, men Follo HK har en kamp mer spilt enn laget fra Vestfold. Med seier mot Charlottenlund og et eventuelt tap for Sandefjord mot Bodø samme dag vil medføre at Follo er klare for neste års Rema 1000 liga. Med andre ord det er mye å spille for på onsdag. Vi håper på mange tilskuere i Stil Arena når avkast tas klokken 18:00 

Charlottenlund i 3 NM-finaler på rad 

Vår neste motstander har en talentfull og ung tropp som har spilt 3 NM finaler på rad i junior-NM. De to siste finalene har endt med en gullmedalje rundt halsen. Charlottenlund er en del av samarbeidet rundt Kolstad Håndball og flere av spillerne har fått spille i Rema 1000 ligaen underveis i sesongen. 

I årets første divisjon har Charlottenlund vært et av topplagene i divisjonen og ligger så langt på en fin tredjeplass. Det mangler ikke på store talenter blant de som spiller i stålgråe drakter og rød shortser. 

På keeperplassen har de Henrik Ibsen. 2004-modellen Ibsen er et stort keepertalent og er av den eksplosive keepertypen. Han flere aldersbestemte landskamper for både LM02 og LM04. Ibsen har også spilt i Rema 1000 ligaen for Kolstad senest i helgen mot Drammen. Neste sesong skal Ibsen spille for Bergen Håndball.  

På bakspillerplassen finner vi stortalentet Henrik Hestbek Nielsen. Nielsen har gjort sine saker meget godt og regnes som et av Norges største bakspiller talenter. Nielsen har også aldersbestemte landkamper for Norge og han har spilt for Kolstad i Rema 1000 ligaen. Bakspilleren som i likhet med Ibsen er født i 2004 skal også spille i Bergen Håndball fra neste sesong. 

Martin Wang er en annen målfarlig bakspiller som putter på bra med mål og assist for Charlottenlund. I NM finalen mot Haslum var han en stor trussel og scoret 7 mål. Wang har mest assist for Charlottenlund så langt med 86 målgivende pasninger i årets første divisjon.

 

Bakspiller Emil Persgård er en annen sentral spiller hos Charlottenlund. Også han har vært med på å vinne NM-gull for juniorer. 

Det er nok av talent i Charlottenlund som kan ødelegge for Follo hjemme i Stil Arena. 

Mikkel Solheim Follos beste i februar 

Bakspilleren Mikkel Solheim ble kåret til Follos beste spiller i Februar måned. Nesten 32% av stemmene gikk til Langhusgutten etter flere gode prestasjoner i rød drakt. 

Follos keeper Viktor Warrer ble kåret til Follos beste mot Fyllingen. Andreas Pihl har etter 9 assist mot Fyllingen hele 95 målgivende pasninger så langt i sesongen og er med det nummer to bak Tobias Skonnord Hansen som har 116 målgivende pasninger. Skonnord Hansen er fortsatt Follos mest effektive spiller. 

Toppscorer for Follo er Marius Bergseng Gulbrandsen som har muligheten til å passere 100 mål i første divisjon underveis i kampen mot Charlottenlund. 

Lukas Karlsson: «Vi håper at det kommer mange tilskuere mot Charlottenlund» 

Lukas om bortekampen mot Fyllingen i Bergen 

«Jeg synes at det ble en fin arbeidsseier. Vi gjorde det vi måtte for å vinne og det ble en stabil lagseier. Viktor (Warrer) stod en veldig fin kamp og vi fikk med oss 2 poeng hjem» 

Lukas om stemningen i Follo-troppen 

«Stemningen er veldig god. Spillerne ser hele tiden fram til neste kamp. Selvom vi kommer nærmere og nærmere målet så er konsentrasjonen fortsatt veldig god. Og nivået på treningene er fortsatt veldig høyt» 

Lukas om å være 4 poeng unna drømmen om Rema 1000 ligaen  

«Det er deilig at vi kommer nærmere drømmen. Vi har jobbet veldig hardt og kjennes ut som at det har vært en veldig lang sesong. Vi er glade for alle seiere vi får. Jo nærmere vi kommer målet, jo mer tenker vi på det. Det er naturlig. Når det er sagt fokuserer vi kun på våre egne resultater og våre egne prestasjoner. Det tror jeg er viktig» 

Lukas om Charlottenlund og kampen på onsdag 

«Charlottenlund har gjort det bra i årets serie. De har mange talentfulle spillere. Deres bakspiller Henrik Nielsen er en kommende landslagsspiller tror jeg. Han er allerede god og kommer til å bli bedre og bedre. De har mange finte sterke bakspillere, de har en sterk strekspiller og de har en god keeper»

«Vi har snakket mye om at vi må ha et godt og fysisk forsvar. Charlottenlund har gode ballspillere og vi har avhengige av å ha 1,5 mann mot duellspillerne. Det blir viktig» 

«Vi håper at det kommer mange publikummere mot Charlottenlund. Det har spillerne fortjent. Jeg synes at spillerne har levert bra i år og vi har tatt mange poeng. Vi har utviklet oss som lag og vi stresser ikke selv om vi skulle starte litt bakpå i kampene. Spillerne er tro mot konseptet og det har gitt mange poeng i løpet i av sesongen. Vi satser på 2 nye poeng mot Charlottenlund» 

Follo Media ønsker våre gutter lykke til mot Charlottenlund!