Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette vårt konsentrerte spill og ta med oss 2 nye poeng mot Falk» – Follo

Lukas Karlsson: «Vi skal fortsette vårt konsentrerte spill og ta med oss 2 nye poeng mot Falk»

Ny måned og nye toppkamper for Follo. Lørdag 2 desember tar Follo den korte turen over til Horten og Lystlunden Arena. Der venter Falk SK som har spilt en rekke gode matcher i årets sesong.

Falk med en god spillerstall og erfaren trener 

Falk trenes av den tidligere landslagskjempen Johnny Jensen. Flere tror at laget fra Horten blir å regne med blant topplagene i årets første divisjon. Og de har levert gode prestasjoner blant annet mot serietoer Sandefjord i en kamp som endte uavgjort.

Falks 3 siste kamper: 
Ryger Stavanger – Falk: 24-23 (9-9) (lørdag 25 november) 
Falk – Bodø: 37-33 (22-15) (søndag 19. november) 
Charlottenlund – Falk: 32 – 22 (13-12) (søndag 12. november)

Sportsklubben Falk har flere dyktige spillere i sin spillerstall. 

Magnus Aasvestad er en sterk venstreback og han er god begge veier. Den 199 cm høye bakspilleren er opprinnelig fra Elverum, men han kom til Falk foran årets sesong etter et år i Nøtterøy.
Anders Grime Orning er en annen spiller som produserer mange mål og målgivende for laget fra Horten. Orning har tidligere vært innom Fjellhammer, Lillestrøm, Bækkelaget samt dansk håndball før han kom til Falk.
Orning og Aasvestad var meget gode mot Sandefjord i kampen som endte 26-26 på Sandefjords hjemmebane. Duoen har levert på et høyt nivå i alle Falks kamper så langt.En annen sentral spiller på Falk er forsvarssjef og strekspiller Øystein Midtun. Viktig i et tøft Falk forsvar.

Lagets mest effektive spiller er Anders Orning som også har flest målgivende pasninger for Falk med 46 stykk. Toppscorer er Aasvestad.

Follo med 10 av 10 seiere i 1 divisjon
Etter seieren mot Bodø i Stil Arena på tirsdag står Follo nå som serieleder med et poeng mer enn Sandefjord på andre plass. Sandefjord står etter 10 seriekamper med 9 seiere og en uavgjort mot Falk. Sandefjord kommer til Stil Arena lørdag 9 desember, helgen etter bortematchen mot Falk.

Follos 3 siste kamper i første divisjon:
Follo – Bodø: 29-27 (15-10) (tirsdag 28. november) 
Charlottenlund – Follo: 25-30 (11-17) (lørdag 25 november) 
Follo – Fyllingen: 32-28 (19-12) (søndag 29. november) 

I Follo leieren er det ingenting nytt på skadefronten med unntak av at keeper Viktor Tofthøj Warrer nærmer seg et comeback. Med Viktor tilbake vil keepertrioen være komplett igjen.

Follos mest effektive spiller (total MEP score) etter 10 kamper er Mikkel Vestli. Vestli har levert flere gode kamper denne sesongen og satte 6 mål i sist kamp mot Bodø. Tobias Skonnord Hansen har flest målgivende pasninger for Follo så langt med 45 assist. Marius Bergseng Gulbrandsen gjorde 7 nye mål mot Bodø og befester dermed sin posisjon som toppscorer for Follo med 50 fulltreffer.

Lukas Karlsson: «Det kommer ikke av seg selv, vi må fortsette å jobbe hardt for seierne»
Follo Media fikk siste nytt fra hovedtrener Lukas Karlsson i forkant av kampen mot Falk fra Horten.

Lukas om en treningsuke med 3 kamper på 7 dager

«I en sånn periode blir det noen få treninger med trykk og ellers fysisk restitusjon. Jeg forteller spillerne på forhånd om planen for treningene den uka sånn at de vet når de skal gi alt og når det blir litt lettere fysisk. Vi bruker også en del på taktisk trening i en sånn periode» 

«Jeg kan se på spillerne at det nærmer seg viktige kamper framover. I det siste har vi hatt noen virkelig gode treninger med høyt nivå»

Lukas om Viktor Warrer

«Viktor ser bra ut. Han kommer til å være med mot Falk. Vi får se hvor mye han skal spille. Som sagt ser det bra ut og han er veldig energisk. Han er klar for comeback»

Lukas om Falk

«Man vet hva man kan forvente. De kommer nok med et 6-0 forsvar og de er nøyaktige i sitt angrepsspill. Ingen overraskelser og de står alltid klar til å fighte. Et godt lag. Vi har både vunnet og tapt mot de»

«Deres venstre back er god. Han har x-faktor og han kan skyte over et forsvar. De har hurtige vinger i kontraspillet og de har en forsvarsgeneral som får med seg sine lagkamerater»

Lukas om forventninger til kampen

«Falk spiller tøft i forsvar og er gode framover. Vi må fortsette vårt fine konsentrerte spill som vi har vist i lange perioder i de foregående kampene. Ingenting kommer av seg selv, vi må fortsatt jobbe hardt og være konsentrerte mot Falk»

«Vi går for seier i Horten og vi skal bygge videre på vår seiersrekke»

Stem på den spilleren som spilte best i november