Tungvekterne – en duo med et stort hjerte for håndballen i Follo  – Follo

Tungvekterne – en duo med et stort hjerte for håndballen i Follo 

Like sikkert som at det selges kaffe i pappbeger i Stil Arena når Follo HK spiller kamp er at du ser en eller begge i duoen «Tungvekterne». Tungvekterne er Knut Andreas Stenseth og Magnus Gulliksen. 

Stenseth og Gulliksen har et stort engasjement for all idrett i Follo regionen. De står bak podcasten Tungvekterne der de med stor iver prater om alt som rører seg i ulike idretter alltid med lokal kobling til idrettsutøvere eller lag fra Follo. I tillegg produserer duoen mange artikler om håndball i både Østlandets Blad og Norsk Topphåndball. Stenseth og Gulliksen er også en viktig stemme for idretten i Follo når det kommer til det å kjempe for at idretten i Follo regionen får best mulig rammebetingelser. Nå sist argumenter Knut Stenseth i Østlandets Blad hvorfor det er viktig og riktig at Kolbotns gode fotball lag som nylig sikret opprykk til Toppserien får en ordentlig bane. 

Tungvekterkampen mot Fyllingen 

På søndag 19. november venter Tungvekterkampen Follo mot Fyllingen. Knut og Magnus inngikk et veddemål om at de skulle klare å skaffe 750 tilskuere til kampen. Som alltid går duoen engasjert til verks og blant annet lykkes de med å hente inn tidligere Follo, Arendal, GOG, Flensburg og Norge stjerne Magnus Jøndal for å gjøre comeback i Stil Arena.  

Magnus Jøndal – Foto: Knut Wefring

 

Follo HK All Stars – 2000 – 2020

I tillegg skal de dele ut røde t-skjorter til de som kommer fra ulike lagsmiljø og med det håper Tungvekterduoen å få til Norges største lagbilde. 

Follo Media tok en prat med duoen for å sjekke status noen dager før kampen. Det ble en samtale av det underholdene slaget, man kan trygt si at både Knut og Magnus er to karer som byr på seg selv og de byr også på hverandre. 

Knut Stenseth har i sitt virke som sportsjournalist i Østlandets Blad en viktig stemme for idretten i regionen og blant annet har han tatt til orde for at enkelte idretter fortjener bedre anlegg i kommunen enn det de har idag. 

«Det er for dårlig at enkelte idretter skal ha så dårlige forutsetninger som de har. Nå har jo håndballen fått Stil Arena, men fotballen har for dårlige rammebetingelser. Kolbotn som er et lag som klarte opprykk til Toppserien har måtte spille 5 av sine hjemmekamper utenfor Nordre Follo kommune. Det må være flaut for kommunen. Kolbotn og Follo burde få et felles anlegg på Langhus rett ved Stil Arena. Det har de fortjent. Trist at kommunen ikke spiller på lag med private investorer som vil utvikle eiendommer, hadde de gjort det hadde det vært mulig å få til bedre idrettsanlegg og ennå flere håndballhaller rundt omkring i kommunen. Kommunen har ikke penger til å klare det selv», sier Knut Stenseth med et stort engasjement og omtanke for idretten i Follo. Les saken her

Magnus Gulliksen og Knut Stenseth – Foto: Tor Solstad

Mange kjenner til duoen Stenseth og Gulliksen, men hvordan kom egentlig Tungvekterne igang? 

«Det var Knut og jeg som dro det igang. Vi fikk med Østlandets Blad som synes at det hele var en god idé. Jeg har hatt en drøm om å dra igang en podcast på et tidspunkt. I starten hadde vi litt dårlig utstyr, men vi hadde overraskende mange lyttere med oss. Navnet på podcasten Tungvekterne ga seg litt selv og det var jo et passende navn», sier Magnus Gulliksen. 

«Nå har vi gjort snart 60 episoder tror jeg og vi har holdt på i 3 år. Vi har fokus på lokal idrett med en fin blanding av glimt i øyet og litt seriøsitet. Nå skal vi utvide studioet litt for å få med flere gjester. Det er artig å holde på og vi får også gode innspill fra publikum. Blant annet har jeg fått beskjed av mora til Gulliksen om at jeg avbryter han for mye, noe som kanskje kan være riktig», uttaler en humrende Stenseth. 

Hvordan kom Tungvekterkampen igang? 

«I vår podcast så har vi som nevnt en fin blanding av seriøsitet og humor. Blant annet uttalte vi at Follo HK Damer og Follo HK burde gjøre en bedre jobb på å få inn tilskuere på sine kamper. Lagene har blitt ganske gode på sosiale medier, men det må gjøres mer for å få inn flere tilskuere. Vi må snakke sammen og bruke litt tid på å kontakte folk. Om du ikke gjør det så blir det ikke mer enn 125 tilskuere på en kamp. Det er for dårlig. Så da sa vi at vi kan gjøre en bedre jobb sjøl», sier Magnus Gulliksen. 

«Hvorfor ble det gutta? Litt tilfeldig, men gutta i Follo HK tok oss på ordet og tok tak i Stenseth når han var innom en trening. Derfor ble det gutta denne gangen ettersom de var raskest på ballen. Det kunne så klart ha vært jentene også om de vil, kanskje neste sesong?», fortsetter Gulliksen. 

«Stenseth er den eneste tungvekteren i verden som går med guarden konstant nede. Viktor (Warrer, keeper) overraska Knut med et kamera på en trening og så var det plutselig et veddemål på gang der vi i Tungvekterne skal skaffe 750 tilskuere. Derfor ble det Tungvekterkampen. Helt nydelig!», humrer Magnus. 

Hva forventer dere av Tungvekterkampen? 

«Vi håper ihvertfall at det kommer mer enn 750 publikummere på tribunen, det er helt sikkert. Det å løpe ut som maskott vil vi unngå. Hvor langt skal man løpe? Det er vel 30 meter, men det blir lett skader av sånt. Med gamle korsbåndskader er det ikke bra å løpe for langt», sier en lattermild Knut Stenseth. 

Magnus istemmer: «om Stenseth skal løpe ut på der blir det mer enn nok arbeid for Plexusklinikken. Det blir garantert skader» 

Stenseth fortsetter: «Vi ville jo skape litt blest og oppmerksomhet om kampen. Og det har vi jo lykkes med så langt. Nå er vi inne i sluttspurten inn mot kampen denne uka og da har Gulliksen dratt til San Sebastian i Spania, på jobb sier han. Det tror jeg ikke på, han bare er der og koser seg. Så da blir det mye på meg».

«Vi har mobilisert en del for å skaffe oppmerksomhet om dette. Jeg tok en prat med Rema kjøpmannen i Ski Stian Landbakk for å få trykket opp noen røde trøyer med Rema logo, Follo sikter jo på å komme i Rema 1000 Ligaen. Stian satte meg i kontakt med sponsorsjefen i Rema 1000 Vidar Riseth og han tente på ideen. Så nå har vi fått tak i 500 t-skjorter til utdeling. Veldig gøy», sier Magnus Gulliksen. 

 

Hvorfor skal folk komme på Tungvekterkampen? 

«Magnus Jøndal er verdt inngangspengene alene. At vi fikk med han er et stort pluss. Også utrolig gøy at Follo HK ble med på den ideen. Vi skal også få til Norges største lagbilde. Det eneste vi har funnet er et lagbilde med mye folk fra Kjelsås fotball, det skal vi slå. Petter og KC Follo har trykket opp mange røde t-skjorter så det blir mye rødt på lagbilde», sier Stenseth.  

«Jeg håper for guds skyld at vi slipper å være maskotter. Om jeg skal være maskott så blir jeg den første kommentatoren i historien som løper inn som maskott med headset. Jeg skal kommentere damekampen på TV2 Play. Jeg håper at det blir Follos herrer som skal være maskotter. Vi har klart å skape litt blest om kampen og vi håper at publikum kommer for å heie fram Follos herrer. Det har de fortjent. I tillegg spiller Follo damer en viktig kamp før gutta. Vi håper på mange tilskuere», avslutter Gulliksen. 

Vi ønsker alle lykke til med veddemålet og vi håper på mange tilskuere. Follo – Fyllingen søndag 19 november klokken 18:30. Heia Follo!