Sparebankstiftelsen DNB tildeler midler til Follo Rullestolhåndball – Follo

Sparebankstiftelsen DNB tildeler midler til Follo Rullestolhåndball

Follo Håndball var en av pionerene for rullestolhåndball i Norge når Follo håndball startet opp planlegging og igangkjøring av laget for snart 10 år siden. Familien Horgen var primus motor i oppstarten og er fortsatt svært aktive i arbeidet omkring rullestollaget. Laget er helt i toppen og har flere spillere involvert i landslagsspill. 

Anført av Laila Horgen har klubben nå sikret midler til fortsatt utvikling og drift av rullestollaget. 

Follo kan snart feire 10 år med eget rullestollag 

Snart feirer rullestollaget sitt 10 års jubileum. I 2014 startet laget opp med litt aktivitet, besøk på skoler og trening, men offisiell dato for oppstart ble 1 mars 2015. Reisen så langt har vært krevende og arbeidsintensiv for alle rundt laget. Med hvordan begynte det egentlig? 

«Jeg tror at det var Drammen som først forsøkte å starte opp uten at de fikk det helt til. Forbundet utfordret flere klubber etter at Drammen la ned, ettersom Håndballforbundet satt med flere rullestoler som de ikke fikk brukt. Vi tok praktisk talt ballen og dro i gang laget. Vi i Follo Håndball var definitivt de første som klarte å få til en varig aktivitet rundt rullestolhåndball. Bergen startet i 2019 og Elverum startet opp tidlig 2022», forteller Laila Horgen om historien bak det framgangsrike laget. 

Laila og Erik Horgen var initiativtakere til laget. Duoen er fortsatt sentrale rundt laget.  

«Vi er helt avhengige av ildsjeler for å lykkes og vi har vært heldige og har fått med oss flinke folk på trenersiden. Oskar Olafsson var den første med suksess på trenersiden. I dag er det Mathias Bolivar Jakobsen og Leon Lorang Moe som er trenerne for laget. Det er så klart mye annet rundt laget som må løses på den administrative siden. I tillegg er det en del praktisk som skal ordnes med service og vedlikehold av utstyret vi bruker. Erik og jeg er fortsatt aktive rundt laget, og vi fortsetter gjerne med det», følger Laila opp. 

Rullestol laget er en del av Follo Håndball, men finansiering av driften gjør rullestolgruppen selv. 

«Når vi startet opp var planen at vi skulle klare oss selv og det har vi gjort økonomisk. Vi holder styret i Follo Håndball orientert om hvordan det går og vi får litt hjelp med noen mindre saker. Utover det klarer vi oss selv som var vår plan i utgangspunktet», sier Laila.  

To store mål for sesongen 

I hjemlig serie spiller laget i 5 divisjon sammen med funksjonsfriske. Spillerstallen teller 24 spillere og spillerne kommer fra Sarpsborg til Lier. Klubben håper på at flere rullestollag kommer til og at det på sikt er mulig å få til en nasjonal serie.  

«Enn så lenge er det ikke nok rullestollag til å få til en egen serie. Vi følger basketmodellen i hjemlig serie. Det vil si at vi spiller på hjemmebane og spillere fra funksjonsfriske lag setter seg i rullestol når de kommer til oss. Det er samme modell som er praktisert i basket tidligere», fortsetter Laila. 

For Laila og laget er det to store mål som peker seg ut.

«For vår del er det to store mål for sesongen som peker seg. Vi har en høstturnering i Belgia der vi har deltatt tre ganger tidligere og så har vi Salto Cup på hjemmebane i juni».  

Mathias Bolivar Jakobsen, Erik Horgen, Laila Horgen, Leon Lorang Moe

Midler fra Sparebankstiftelsen DNB er viktig for driften av laget 

Drift av et håndball lag er krevende og kostbart. Drift av et rullestollag er enda mer krevende ettersom det er mye utstyr som brukes. 

«Det er mye utstyr som er i sving og noen av stolene begynner snart å bli 10 år gamle. Vi trener to ganger i uka og vi har en del slitasje på utstyret. Utstyr koster penger og utstyr generelt til bevegelseshemmede koster utrolig mye penger. Blant annet må vi av og til bytte setetrekk og reimer. Eikene på stolene løsner etterhvert og da må vi ha inn en vedlikeholdsmann for å justere dette korrekt», sier Laila Horgen. 

Støtten fra Sparebankstiftelsen DNB er øremerket til vedlikehold av utstyr og stoler.

«Vi er utrolig takknemlig for at vi får denne støtten fra Sparebankstiftelsen DNB. Dette er gull verdt for vår del. Stor takk til Sparebankstiftelsen DNB», avslutter Laila Horgen.  

Follo Håndball takker for støtten. Heia Follo!

Victoria Hagerup
Vladimir Karlov
Bjørn-Egil Brekke
Robin Brest
Renny Hagelin
Volodimir
Olav Ottesen
Frøydis Olsen
Oddvard Hauge
Thor Erik Strand
Kine Rørass
Carl Erik Moksness
Elisabeth Nes
Marcus Kavaleff
Dang Van Ty

Steinar Lunde, Luis Gran, Eivind Nordseth, Frida Østlie og Harald Røed var ikke til stede under photoshoot.

Bilder fra Follo HK Rullestolhåndball – Siggerud