Lukas Karlsson: «Follo mot ROS blir en severdig kamp og det er en kamp vi skal vinne» – Follo

Lukas Karlsson: «Follo mot ROS blir en severdig kamp og det er en kamp vi skal vinne»

Follo er videre i NM etter å ha slått ut Runar i en dramatisk kamp onsdag kveld. Det blir ingen lang kamppause for Follo-gutta. Etter NM-kampen mot Runar venter andre runde i 1. divisjon mot ROS for Follos herrer. Follo vant som kjent sin åpningskamp i serien mot Nøtterøy og nå kommer altså ROS på besøk lørdag klokken 16:00 i Stil Arena. 

Gjensyn med David Valderhaug 

ROS står for Røyken og Spikketad idrettslag. En av de mest kjente som har vært innom ROS er landslagskeeper Torbjørn Bergerud som nå spiller for Kolstad. ROS har etter forrige sesong mistet spillerne Sondre Skovli og David Haugstvedt til Drammen samt Magnus Solberg og Henrik Hartz Hagen til Fjellhammer. Alle 4 talentfulle bakspillere. Hagen, Skovli og Haugstvedt var med på å vinne Lerøygullet for ROS i foregående sesong i tillegg til at de spilte mye for klubbens a-lag i første divisjon sammen med Solberg. For Follos del blir det et gjensyn med den dyktige og hardtskytende bakspilleren David Valderhaug som valgte å gå tilbake til ROS i forrige sesong i Follo. Av andre forsterkninger som har kommet til ROS finner vi strekspiller Håkon Økern som er tilbake i ROS etter spill i Sandefjord og Runar. På bakspiller plassen har ROS fått Kristian Gjestrud som flytter på seg etter flere sesonger i Haslum. I tillegg har Kolbotngutten Niklas Gjerde (høyreback) byttet klubb fra Bækkelaget til ROS.

 første seriekamp møtte ROS et av favorittlagene i årets første divisjon nemlig Sandefjord. Kampen endte med seier til Sandefjord 33-26. Toppscorer for ROS ble Kristian Gjestrud med 5 spillemål pluss 3 mål på straffe. David Valderhaug lagde flest spillemål for ROS med 6 mål i målprotokollen. 

Lukas Karlsson

«Vi går for seier»

Dagene etter seieren over Runar brukes til forberedelser til ROS kampen. Keeper Viktor Warrer er fortsatt på skadelisten til Follo. I tillegg skal Sander Lothe sjekkes etter cupkampen og han er trolig ikke aktuell for spill mot ROS. 

Lukas Karlsson er opptatt av å nullstille til hver kamp: «Vi møter et ungt og sultent ROS lag. Litt underdog kanskje og et lag som har alt å vinne. De har mange gode spillere og har fått forsterkninger selv om de har mistet noen spillere. Vi må nullstille oss etter Runar kampen. Det å være klar til hver eneste kamp er noe vi har fokusert ekstra på før sesongen. Neste kamp er den viktigste» 

Lukas håper på en fartsfylt kamp: «det blir en fartsfylt og severdig kamp. Det kommer til å bli en tøff kamp, men det er kamp vi skal vinne». 

Nikolai Stabenfeldt Falao
Mikkel Vestli
Mathias Bolivar Jakobsen
Andreas Pihl
Tobias Skonnord Hansen
Sivert Jonson Tryggestad
Marius Gulbrandsen
Martin Søbye Fjelstad
Mikkel Vestli
Lukas Karlsson
Martin Søbye Fjelstad