Follos Knoll og Tott – Follo

Follos Knoll og Tott

Samboere, bestevenner og lagkamerater igjennom 16 år. Sander Lothe og Tobias Skonnord Hansen er virkelig Follos Knoll og Tott. Duoen gjør nesten alt sammen og er tett på hverandre i livet som samboere, bestevenner og lagkamerater. Tobias og Sander også trenere på Ski gutter 2007, sammen selvsagt. 

Follo Media tok en prat med duoen noen måneder før kampsesongen drar igang. 

«Toyota’n til Elsa» 

Karpe har en egen låt om Toyota’n til Magdi. I livet til Tobias og Sander er det annen Toyota som har fått oppmerksomhet under sommerens Instagram takeover nemlig Toyota’n til Elsa. Der så vi nemlig at den godeste Tobias dro på helgetur til Sverige med familien uten Sander, men med nøkkelen til Toyota’n de sammen disponerer i lomma. Fadesen ble oppdaget og familien Hansen gjorde vendereis før svenskegrensa ble nådd. Et betimelig spørsmål er da hvem som har mest orden i samboerforholdet til Lothe og Skonnord Hansen. «Det er 50/50 når det gjelder orden og surr» melder Sander. Og en smilende Tobias sier seg enig og legger til «den blå Toyota Yarisen til Elsa leverer den. Det blir av og til litt surr med nøkler, men det løser seg det».

Samboerskapet har vart et drøyt år og duoen bor sammen på Solberg på grensen mellom Ås og Nordre Follo kommune. Duoen deler broderlig på alt i sitt samboerskap når det kommer til utgifter og praktiske saker. Når det gjelder matlaging er det Tobias som er MasterChef. Under året som samboere meldes det at menyen har utviklet seg og av spesialiteter er det chicken wraps, smash burger, pizza og fried rice som gjelder. «Men Lothe har en sykt god eggerøre som vi kjører ofte til frokost» melder Skonnord Hansen. «Jeg synes det er supert at Tobias lager mye mat. Og han er god på det», istemmer Sander.

Venner for livet 

Tobias og Sander har vært lagkamerater i 16 år, men de har vært venner mer eller mindre hele livet. «Våre mødre tvang oss sammen når vi var født», sier duoen samstemt etterfulgt av en rungende latter fra begge. Begge er født i 2000 og har fulgt hverandre tett opp igjennom oppveksten. Som de aller fleste kjenner til var duoen en del av Skis gode gutter 2000 lag som hadde stor suksess igjennom flere år.

Tobias og Sander bruker som nevnt mye tid sammen. Selvsagt diskuteres det mye håndball i samboerskapet. «Det er bra for vår del at vi har hverandre og bruker hverandre som sparringspartner. Selvsagt diskuterer vi mye med Lukas (Karlsson, Follos trener) også, men det er bra å bruke hverandre for å diskutere detaljer i spillet som kan gjøre oss bedre», sier Sander. Samboer Tobias følger opp «vi har både lik spillestil og litt ulik. Sander er utrolig god til å spille opp andre, men burde gå litt mer for egne sjanser mener jeg. Så vil sikkert Sander mene at jeg av og til går litt for mye for egne sjanser. Men utover det har vi mange likheter i spillestil og da er det verdifullt å ha en god sparringspartner i hverandre»

«Våre mødre tvang oss sammen når vi var født»

Tobias Skonnord Hansen – Sander Lothe

«Det er høyt nivå på trening nå» 

Årets Follo tropp er på plass med 7 nye spillere. 4 fra egne rekker opp fra Follo rekrutt og 3 spillere utenfra. I følge Sander og Tobias er det høyere nivå på trening nå enn det var på samme tid ifjor.

«Det er uten tvil et høyere nivå i den spillergruppa vi har i år. Det føles som at alle må steppe opp litt for å kjempe om spilletid. Det er bra trøkk på trening nå» sier Tobias.

«De nye har kommet godt igang. Både gutta som har kommet fra rekruttlaget pluss Morten, Falao og Jostein. I år har vi to gode høyre backer og det blir bra for oss», mener Sander.

Lothe og Skonnord Hansen er sammen med Bjørnar Pedersen og Sander Smestad blant de med lengst fartstid i Follo Håndballs a-lag. Hva betyr det for Sander og Tobias?

«Det at vi er blant de med lengst fartstid betyr at vi må ta større ansvar både på og utenfor banen. Kanskje ta litt større plass i garderoben og ta ordet når det trengs», sier Sander.

Hvem er viktigst i Follo? Når duoen skal liste opp hvem som er viktigst i årets Follo lag er de ikke tvil.

«Det er Ivar og Axel» sier de i kor. Ivar Lysjø har vært oppmann og materialforvalter igjennom flere år og Axel Reimblad er fysisk trener og medisinsk ansvarlig for Follos håndballherrer. «Ivar gjør en utrolig jobb for oss og har gjort det lenge. Helt utrolig. Axel er viktig for oss for å holde oss skadefrie. Det er flere av gutta som går mye til Axel. Han er helt klart viktig. Sammen er de to de klart viktigste i Follo» sier Tobias.

Follo HK – sesongen 2023-24 – Foto: Eline Solstad

«I år skal vi nok en gang kjempe helt i toppen»

Årets mål for Follo er ikke helt hugget i sten ennå, men Sander og Tobias mener at det er naturlig å kjempe helt i toppen. «Vi burde henge med helt der oppe» mener duoen.

Hva med egne ambisjoner i år og framover? 

«Mitt personlige mål er å bli mer stabil spillet. Ha litt mer marginer i spillet og luke bort tekniske feil. Ta et nytt steg som håndballspiller», sier Tobias.

«Vi er jo blant de mest lengst fartstid i laget. Vi og jeg må ta litt ekstra ansvar på banen og både spille opp andre og bidra til at vi lykkes som lag» istemmer Sander.

De har begge ambisjoner og et sterkt ønske om å hjelpe Follo opp i Rema 1000 ligaen. «Follo burde ha et lag i den øverste divisjonen. En region som alltid har produsert mange talenter», oppsummerer Sander.

«Ikke stress med din egen utvikling, men ha det gøy med håndballen» 

Det er rådet til unge spillere. «Jeg synes det er viktig at unge spillere ikke stresser med egen utvikling. Man må ikke være i 1 divisjon eller eliteserien som 19 åring. Det viktigste er at det er gøy med håndballen og at du er et sted hvor du får spille og utvikle deg. Både Sander og jeg har spilt flere 2 divisjons kamper før vi tok steget i Follo og det var bra for vår utvikling» er rådet fra Tobias.

«Rådet til unge spillere er så klart at det er mye trening som skal til over lengre tid. Og ikke minst se mye håndball også, gjerne her i Stil Arena og Follo Håndball. I kommende sesong blir det helt sikkert mye bra håndball fra vår side. Mange gode og spennende spillere på plass i årets tropp», følger Sander opp. 

Lothe og Skonnord Hansen er også trenere i Ski gode gutter 2007 lag. Noe de begge trives godt med og ser helt klart at det mange gode spillere i dette laget som kanskje kan med tid og stunder ta steget opp til Follo. Årets høydepunkt for gutter 2007 er Bring og målet er å komme seg til sluttspillet. 

Vi gleder oss til en ny håndballsesong avslutter samboerne og bestevennene Sander og Tobias.