Tusen takk Saugen og Rødal! – Follo
Ole Stian Rødal - Mats Saugen - Foto: Tor Solstad

Tusen takk Saugen og Rødal!

Follo rekrutts fremgangsrike trenerduo Mats Torp Saugen og Ole Stian Rødal takker av etter to sesonger ved roret for Follo rekrutt. Duoen har levert gode resultater og solid utvikling av neste generasjons a-lagspillere i Follo Håndball.

Det første året på rekrutt utgjorde Saugen og Rødal en trio sammen med Kristoffer Jakobsen. I inneværende sesong har Saugen og Rødal vært duoen som har trent Follos rekruttgutter til nye fremganger.

Saugen og Rødal har sørget for mange gode minner for de som har fulgt rekruttgutta igjennom de siste sesongene. Nå skal duoen følge håndballen fra en annet sted en trenerbenken.

Follo Media tok en prat med duoen om deres tid i Follo og Follo Rekrutt. «Det beste med å være trener er å se unge lokale spillere utvikle seg som personer og gruppe»

«Det beste med å vært trener i Follo er å møte sultne og motiverte unge lokale gutter med et langsiktig mål. Hvert år møter vi nye personligheter som vi skal lage et samhold og et lag ut av. I begge årene har vi fått opp folk unner hverandre suksess som personer og lag», sier Mats Saugen.

«Som trener på Follo Rekrutt har vi 20 spillere som er dedikerte og vil bli bedre. På trening har vi super motiverte gutter som vil noe på håndballbanen. Det ligger en stor motivasjon blant spillerne der. For en trener som er utrolig glad i sporten er det gøy å treffe andre som er like dedikert til sporten», istemmer Ole-Stian Rødal.

«Det er vanskelig å trekke fram et minne etter to år på Follo Rekrutt. Det beste minnet er nok å se lokale gutter som kommer inn på Follo rekrutt og tar et steg opp eller ut til andre klubber. Som trener er man stolt av at vi har klart å skape to gode treningsgrupper i disse årene. Det er den helheten jeg tar med meg, 2 år med gode grupper som har levert gode prestasjoner. De lokale spillerne kommer inn til oss som lokale konkurrenter, men ender opp med å bli en stor kameratgjeng som vil noe med håndballen. Det er gøy å se!», fortsetter Saugen.

«Det beste med å være trener på Follo Rekrutt er todelt. Jobben er å få fram spillere til a-laget og samtidig skape resultater med den treningsgruppa vi har. Når vi får fram spillere til Follos A-lag så føler vi at vi lykkes på Follo Rekrutt. Ifjor fikk vi fram 6-7 spillere fra rekruttstallen til a-laget og i år har vi fått fram 4 spillere. I tillegg har vi lykkes godt med å ligge i toppen av Lerøyserien og vi har gjort det godt i andre divisjon. Vi hadde kanskje trodd at årets sesong i andre divisjon kom til å bli tøff, men her har gutta hatt en solid utvikling og de har gjort en god jobb. Noe som endte med en fin topp 3 plassering», legger Rødal til.

Follo toget ruller videre

«Follo toget ruller videre. Follo regionen har alltid produsert mange talentfulle spillere som har fått spille 1 divisjon og eliteserie. Kommende sesong blir også bra for Follo Rekrutt. Det kommer opp gode spillere fra samarbeidsklubbene og det er gode trenere i klubben som kan bygge videre på det vi har. Rekruttlaget kommer til å bite godt i fra seg i både Lerøyserien og andre divisjon. Det er spillere på Rekrutt som helt klart kommer til å ta nye utviklingssteg i sesongen som kommer», sier Saugen når han skal tro noe om framtiden til Follo og Follo Rekrutt.

«Det er mange gode spillere i samarbeidsklubbene. I alle år har det alltid kommet mange talenter fra Follo regionen. I løpet av en sesong på Follo Rekrutt utvikles spillerne mye både som individ og lag. Spillerne tar alltid steg igjennom sesongen. Det blir spennende å følge utviklingen fra tribunen”, sier Rødal.

Hva nå da Saugen og Rødal?

«Nå skal jeg framover bruke tid på familie, jobb og litt egen tid. Håndballen har alltid vært et fristed for meg og det vil det helt sikkert være i framtiden også. Men den sesongen vi går inn i nå skal jeg først og fremst være tilskuer. Så får vi se hva som skjer etter kommende sesong. Jeg er absolutt ikke ferdig med håndballen», sier Saugen.

«Jeg har alltid vært engasjert i håndballen og det blir nok i en litt annen rolle i sesongen som kommer. Jeg har en sønn på snart ti år som spiller i tillegg til Niclas så jeg skal definitivt følge med på håndballen. Kanskje litt mer som tilskuer. Jeg har trent spillere som har vært født i 1980 og opp til dagens generasjon så håndball vil alltid være en viktig del for meg», sier Rødal om egen håndballframtid.

«Takk til alle i og rundt laget»

«Jeg vil få takke for to gode, lærerike og fine år. Vi har hatt gode trenerkolleger på både rekrutt, A-laget og i klubbens sportslige ledelse. Så klart skal spillerne ha en stor takk. Spillere som har utviklet seg og de har jobbet mot et felles år. Positive gutter som vil framover. De har tatt steg som både personer og gruppe. Det er inspirerende for en trener å se. Alt i alt to fine år resultatmessig og utviklingsmessig. Det siste året har Ole-Stian og jeg brukt mye tid sammen. En stor takk for et utrolig fint og godt samarbeid til Ole-Stian», sier Mats Saugen.

«Jeg er enig med Mats det er mange som skal ha en takk. Engasjert folk i og rundt laget. Spillerne skal ha en stor takk for å være dedikert, hardtarbeidende og at de har skapt et godt samhold. Det var ikke noe gøy å komme på den siste treninga og vite at dette var den siste. Det er litt vemodig». «Vi har hatt et veldig bra samarbeid på trenersiden først med Mats, Kristoffer pluss meg selv og det siste året med Mats og meg selv. For min del har det vært litt ekstra spesielt å samarbeide med Mats. Som ung hadde jeg Trond Saugen (Red Anm: Mats Saugens pappa) som trener så jeg har alltid visst hvem Mats har vært siden han ble født. Samarbeidet med Mats har vært strålende og vi har brukt mye tid sammen. Og vi har lykkes med mye», summerer Rødal.

«Stor takk for tilliten til sportssjef Torbjørn Andersen. Et meget godt samarbeid igjennom to fine sesonger», sier Saugen og Rødal avslutningsvis.

På gjensyn Mats Saugen og Ole-Stian Rødal!

Ole Stian Rødal – Mats Saugen – Foto: Tor Solstad