Adrian kommer hjem! – Follo
Adrian Ark Saastad Sesongen 2015/16 - Foto: Tor Solstad

Adrian kommer hjem!

Etter suksesstrenerne fra Follo HK Rekrutt har varslet sin avgang så har det blitt jobbet godt i Sportslig Utvalg. Under gårdagens sponsortreff ble trenerne for 2023/24 sesongen presentert.

Store sko å fylle

Ole Stian Rødal og Mats Saugen takker nå for seg (Follo Media kommer tilbake med egen sak om dette) og inn kommer en gammel kjenning – Adrian Ark Saastad som hovedtrener for rekruttene. Med seg på laget kommer Jørn Rune Andersen som mange i nærmiljøet allerede kjenner. Alt i alt et sterkt trenerpar som skal lede rekruttene videre. Men det stopper ikke der. Lukas Karlsson, Viktor Warrer og Axel Reimblad er også med rundt teamet til Rekruttene. Og for Adrians del blir det et steg opp fra rekrutt nå som han blir makker med Lukas Karlsson på a-laget.

Nåtid

Follo Media har gravd i arkivet og funnet noen gamle skatter. Det var Valter Perisa som i sin tid satte Adrian i tospann med Dragan Kondic til å vokte målet for Follo HK.

Det ble totalt 3 sesongen for Follo før Adrian trakk seg tilbake for å konsentrere seg om trener-karriere og etterhvert jobb som daglig leder. Først for Follo HK Damer og deretter for Ski IL Håndball hvor han jobber i dag. Og trenerkarrieren ble kronet med Gull i årets Lerøyserie sammen med Follo HK Damer Rekrutt

Kenneth Andersen og Adrian Ark Saastad var trenerduoen som gikk helt til topps med Follo HK Damer Rekrutt i årets Lerøyserie – Foto: Privat

Fortid

Adrian Ark Saastad legger opp og blir trener for Follo HK Damer J18. Vi er ikke overrasket over at Adrian blir trener. Balkan Follo Summercamp og Wintercamp har i flere år vært en stor suksess. Mye takket være Adrian som en av hovedinstruktørene. Med sine holdninger og gode økter har han gått foran, bidratt til at flere har blitt bedre spillere og ikke minst lært opp de yngre gutta til å bli bedre instruktører. I tillegg har Adrian vært 100% lojal mot klubben og har sammen med Dragan Kondic vært vår bakre skanse.

Follo Media 11.05.2018
Adrian Ark Saastad Sesongen 2015/16 – Foto: Tor Solstad
Bak fra venstre: Thomas Solstad, Stian Gabrielsen, Oskar Olafsson, Henrik Bielenberg, Espen Røhmer, Stein Olav Johannesen, Benjamin Hallgren Midt fra venstre: Valter Perisa, Mats Andreas Slaastad, Per Olav Røhmer, Henrik Baumann, Halvard Martin Lunde, Tor Solstad, Ole Martin Viken Foran fra venstre: Kjell Andre Hardy, Magnus Solbraa Ramos, Dragan Kondic, Adrian Ark Saastad, Eirik Brøste Fossnes – Foto: Beate Solstad
Adrian Ark Saastad – Sesongen 2016/17 – Foto: Tor Solstad
Follo HK – 2016/17 – Bak fra venstre: Eirik Brøste Fossnes, Magnus Rein Schønfeldt, Thomas Solstad, Stein Olav Johannessen, Mats Andreas Slaastad, Bjørnar Pedersen, Benjamin Hallgren Midt fra venstre: Steinar Steinsveen, Valter Perisa, Sander Smestad, Halvard Martin Lunde, Christian Ørjevik Westby, Daniel Christopher Zachrisson, Tobias Bamberg, Dusan Poloz, Thomas Lyse Egeland Foran fra venstre: Kjell André Hardy, Magnus Solbraa Ramos, Adrian Ark Saastad, Dragan Kondic, Adrian Ark Saastad, Kasper Lothe, Tomas Bergane Johansen. Ikke til stede: Stelian Babici, Jonas Strøm Tjernshaugen, Anders Huse Foto: Tor Solstad
Adrian Ark Saastad – Sesongen 2017/18
Follo HK – 2017/18 – Bak fra venstre: Anders Huse, Bjørnar Pedersen, Jonas Strøm Tjernshaugen, Dagen Kondic, Sander Steig Ekeberg, Sander Smestad, Halvard Martin Lunde Midt fra venstre: Steinar Steinsveen, Thomas Lyse Egeland, Eirik Brøste Fossnes, Magnus Rein Schønfeldt, Stian Gabrielsen, Sander Rogne Myklebust, Christian Ørjevik Westby, Benjamin Hallgren, Tobias Bamberg, Dusan Poloz, André Tønnesen Foran fra venstre: Kjell André Hardy, Dag Hafsengen Olsen, Magnus Solbraa Ramos, Adrian Ark Saastad, Erlend Tytingvåg, Kasper Lothe, Tomas Bergane Johansen, Victor Sprus Helsinghof Foto: Tor Solstad

Framtid

Follo Media tok en prat med Adrian om returen til Follo HK –

«Jeg er utrolig glad, og ikke minst stolt over at jeg er tilbake i Follo HK. Endelig tilbake i klubben jeg har sett opp til, og drømt om siden jeg var barn»

Makker med Lukas

«Å få lære, og jobbe med Lukas (Karlsson) blir også veldig spennende og gøy. Samtidig som det er et fint karrieresteg for meg, ser jeg virkelig frem mot å bidra til å løfte klubben til nye høyder.»

Hva blir din rolle i teamet til Lukas rundt a-laget? «Først og fremst ønsker jeg å være med på å forsterke Lukas sitt budskap, gjennom individuell utvikling hos utøverne våre. To øyne og en stemme ekstra på trening vil skape bedre forutsetninger for ferdighetsutvikling og bedre felles forståelse for hva vi ønsker å oppnå. Så tror jeg rollen som sparringspartner vil bli viktig; til tross for at vi har ganske ulik inngang til trenerkarrieren, opplever jeg at vi kan diskutere og prate fag på en veldig fin måte- og det er utrolig spennende og lovende!»

Follo HK Rekrutt

Du blir også hovedtrener for rekruttene og får et samarbeid med Jørn Rune Andersen. «Det blir gøy og lærerikt! Jørn Rune var jo tross alt treneren min på G16 i Ski for 12 år siden, så han besitter jo en helt annen erfaring og rutine enn jeg gjør. Tilnærmingen hans til spillerutvikling passer perfekt i et miljø som Follo rekrutt, og jeg har stor tro på at det blir en god match!»

Fornøyd sportssjef

Som vanlig er Sportssjef Torbjørn Andersen fornøyd når vi spør om signeringer. – «Mats Saugen og Ole Stian Rødal har vært helt fantastiske de siste to årene som trenere på Follo rekrutt. Når jeg fikk beskjed om at de begge ønsket å trappe ned var det både trist og utfordrende for meg som sportssjef. Heldigvis trengte jeg ikke lete lenge ettersom jeg fikk høre at Adrian skulle avslutte sitt engasjement hos Follo Damer og at han ønsket seg på herresiden. Etter noen effektive samtaler viste det seg at Adrian veldig ønsket dette, og at han var god match for oss»

Hvorfor ble Adrian Ark Saastad valg? – «Adrian er en veldig dedikert trener som bruker all sin tid på håndballen. Han er går for øyeblikket trener 4 utdannelse og brenner for spillerutvikling. I team med Jørn Rune, Axel, Lukas og Viktor har vi igjen fått et fantastisk trenerteam på Follo rekrutt. I tillegg til hovedtrener på rekrutt skal Adrian også være assistent på A-laget. Lukas og Adrian kjenner hverandre godt, så det blir en fint og fruktbart samarbeid. Hjertelig velkommen hjem Adrian!

Jeg er utrolig glad, og ikke minst stolt over at jeg er tilbake i Follo HK. Endelig tilbake i klubben jeg har sett opp til, og drømt om siden jeg var barn

Adrian Ark Saastad