Midtveis i 1.divisjon – hovedtrenerne gir sine vurderinger om toppstriden fremover – Follo

Midtveis i 1.divisjon – hovedtrenerne gir sine vurderinger om toppstriden fremover

Vi er nå omtrent halvveis i sesongen. Follo Media har fulgt opp før-sesong praten med en spørreundersøkelse til hovedtrenerne i 1.divisjon. I forrige artikkel vurderte trenerne sesongen så langt. I denne artikkelen presenteres trenernes vurderinger av toppstriden, både antatte topp seks lag og de sterkeste kandidater til plassene fra 1. til 4. ved sesongslutt. 

I kommende artikler presenteres trenernes kandidater som Toppscorere og Badboys ved sesongslutt, All Stars, beste forsvarsspiller og MVP, og avslutningsvis spådommer om hvem som gjør det best i håndball VM. 

Topp seks kandidater

Det var stor enighet blant alle trenere, som nesten uten unntak mente trenerne at lagene som per i dag er topp seks også ville være blant topp 6 ved sesongslutt.

11 av 12 trenere mente de samme seks lagene ville ende topp seks ved sesongslutt: Falk Horten – Fold HK – Follo HK – Kristiansand Topphåndball – Nøtterøy Håndball og Viking TIF. Jan Ottosen, Stavangers trener, mente Stavanger (nå nummer 8) ville ta en plass blant topp seks på bekostning av Viking TIF.                

Topp fire – opprykkskandidater

Trenerne fordelte sine fire fremste opprykkskandidater som nummer 1 (direkte opprykksplass) og på kval-plassene 2., 3. og 4.

 Vi starter med 4.plassen. Trenerne mente 4 lag var aktuelle for siste kvalifiseringsplass. Lagene er listet nedenfor, med antall ganger de ble vurderte som nummer 4 i parentes. 

  • Fold (6)
  • Falk (4)
  • Viking TIF (1)
  • Stavanger (1)

Trenerne mente Kristiansand og Nøtterøy ville ende som nummer 2. og 3. på tabellen. Kristiansand Topphåndball fikk 10 for 2.plass og 2 stemmer for 3.plass. Nøtterøy fikk 10 stemmer for 3.plass og 2 stemmer for 2.plass.

12 av 12 trenerne mente Follo var den heteste kandidaten til direkte opprykk.

Om trenernes vurderinger stemmer ved sesongslutt blir Fold nummer 4Nøtterøy nummer 3Kristiansand nummer 2 og Follo nummer 1

Dersom det spilles 2.divisjon denne sesongen kan fire lag rykke ned. Lagene som ikke er forventet å blande seg inn i toppstriden kan havne i bunnstriden, og eventuelt kjempe for å unngå nedrykk. Flere av lagene på den nedre halvdelen av tabellen har nettopp unngå nedrykk som en klar målsetting resten av sesongen. Follo Media ser frem til å følge med på både topp- og bunnstrid fremover.  

Neste artikkel omhandler hovedtrenernes fremste kandidater til Toppscorer og Badboy i 1.divisjon.