Midtveis i 1.divisjon – hovedtrenerne gir sine vurderinger av sesongen så langt – Follo
red mottled abstract dark and moody background with a messy, grunge, vintage feel with a hint of noise added to create texture with copy space

Midtveis i 1.divisjon – hovedtrenerne gir sine vurderinger av sesongen så langt

Vi er nå omtrent halvveis i sesongen. Follo Media har fulgt opp før-sesong praten med en spørreundersøkelse til hovedtrenerne i 1.divisjon.

I dagene som kommer presenteres trenernes vurderinger av sesongen hittil, prediksjoner om toppstriden, hvem som blir Toppscorere og Badboys ved sesongslutt, All Stars, beste forsvarsspiller og MVP så langt og avslutningsvis spådommer om hvem som gjør det best i håndball VM.

I denne artikkelen oppsummerer vi trenerens vurderinger av sesongen så langt. Vi starter med å sammenligne trenernes tabelltips før sesongstart, trenernes samlede forhåndstips og status nå (det er noe ulikt antall spilte kamper blant lagene).

Tabellen viser at topp-tre lagene Follo (23 poeng, 14 kamper), Nøtterøy (23 poeng, 15 kamper) og Kristiansand (20 poeng, 13 kamper) har prestert omtrent som egenvurderingen før sesongstart og samlet forhåndstips, og er nummer 1, 2 og 3. 

Fold har prestert litt bedre enn Mads Fjelddalens egenvurdering før start og litt bedre enn samlet forhåndstips (5 – 8) og ligger med 17 poeng på 14 kamper på den siste kval.plassen. 

Falk har også samlet 17 poeng på 14 kamper og ligger på 5.plass, samme plass Johnny Jensen trodde på før sesongen startet. Plasseringen er også i tråd med forhåndstipset (5 – 8). 

Viking TIF trener Andreas Berntsen var offensiv og meldte «Vi vinner!» før sesongstart. Laget ligger nå litt under forhåndstipset (4.plass) og er nummer 6. Med 16 poeng på 14 kamper er det bare 1 poeng opp til 4.plassen. 

Sandnes har truffet perfekt i forhold trener Dalibor Sedjaks egenvurdering, og bedre enn samlede forhåndstips (9 – 12). Laget har samlet 14 poeng på 14 kamper og er nummer 7 på tabellen. 

Jan Ottosens Stavanger har også prestert bedre en samlet forhåndstips (9 – 12). Laget har 11 poeng, men har kun spilt 12 kamper, og ligger som nummer 8.

Herulfs trener Igor Koprivica tipper laget på 8.plass og det var i tråd med samlet forhåndstips (mellom 5 -8 plass). Herulf ligger nå på 9.plass med 9 poeng på 15 kamper.

Charlottenlund trener Roger Kvannli tippet 6.plass før sesongstart og det var i tråd med samlet forhåndstipset (5 – 8).  Laget ligger nå på 10.plass med 8 poeng på 13 kamper.  

Vikhammer og trener Jim Roger Kvello var tippet i bunnstriden (9 – 12) og med 6 poeng på 13 kamper ligger de på 11.plass.

Oscar Erichsen tippet selv 8.plass for Oslo Studentene. Samlet forhåndstips var 9 – 12. Med 0 poeng på 13 kamper er OSI desidert sist før jul.

Med dette som bakteppe stilte vi hovedtrenerne noen spørsmål om sesongen så langt. 

Hvordan vurderer du nivået på 1.divisjon?

Det er seks nye lag i divisjonen denne sesongen. Ni trenere mente at nivået var omtrent som forventet. Follos trener Martin Lysdal Hansen, Nøtterøys trener Robert Hedin og Charlottenlunds trener Roger Kvannli mente nivået i 1.divisjon var høyere enn forventet.

Hvordan vurderer du eget lags prestasjoner så langt i sesongen?

Åtte av 12 hovedtrenere mente lagets presentasjoner var omtrent som forventet. Robert Hedin og Dalibor Sedjak, Sandnes, mente lagets prestasjoner så langt var bedre enn forventet. Andreas Berntsen, Viking TIF og Oscar Erichsen, Oslo Studentene, mente lagets prestasjoner var dårligere enn forventet. 

Hvordan vurderer du eget lags tabellplassering så langt i sesongen?

Åtte av 12 hovedtrenerne mente lagets tabellplassering var omtrent som forventet. Både Robert Hedin og Dalibor Sedjak mente lagets plassering var bedre enn forventet. Andreas Berntsen, Oscar Erichsen og Jim Roger Kvello, Vikhammer HK, mente lagets plassering var dårligere enn forventet.

Trenerne ble også spurt om det var noe de ønsket å trekke frem for å begrunne/forklare eget lags tabellplassering (bedre enn, omtrent som, eller dårlige enn forventet). 

Igor Koprivica, Herulf Moss HK mente tabellplasseringen var omtrent som forventet. «Krevende skadesituasjon. Ikke stilt med fullt lag så langt. På det meste 12 spillere ute samtidig. Hadde nok ligget noe høyere opp på tabellen med full tropp.»

Mads Fjelddalen, Fold HK mente tabellplasseringen var omtrent som forventet. «Vi er gode på vårt aller beste, men har en veldig ung stall og er ustabile.»

Jan Ottosen, Stavanger mente tabellplasseringen var omtrent som forventet. «Vi har spillet mange meget tætte kampe, hvilket jeg ser som positivt for vores udvikling som lag.»

Roger Kvannli, Charlottenlund mente tabellplasseringen var omtrent som forventet. «Helt nytt lag, med spillere som ikke spilte særlig mye sist sesong.»

Jim Roger Kvello, Vikhammer HK, mente lagets tabellplassering var dårligere enn forventet. «En kombinasjon av egne ferdigheter, manglende rutine, for mange skader og marginer.»

Hva blir målsettingen for 20-21 sesongen nå?

Martin Lysdal Hansen, Follo HK: «At holde det nivå vi drog på juleferie med.»

Martin Lysdal Hansen – Foto: Tor Solstad

Igor Koprivica, HK Herulf Moss: «Få spillere skadefri og komme over nedrykksstreken.»

Igor Koprivica – Foto: HK Herulf Moss

Oscar Erichsen, Oslo Studentenes IK: «Det blir å begynne og plukke litt poeng! Målet vårt nå er å ikke ende sist på tabellen, så vi må begynne å vinne kamper fra januar av!»

Oslo Studentenes IK

Dalibor Sedjak, Sandnes: «Overleve»

Dalibor Sedjak – Foto: Sandnes HK

Mads Fjelddalen, Fold HK: «Når vi nå ligger på kvalikplass etter jeg tippet oss på 5., blir målet å beholde denne.»

Mads Fjelddalen – Foto: Fold HK

Johnny Jensen, Falk Horten: «Bli jevnere, ikke svinge så mye i prestasjonen.»

Johnny Jensen – Foto: Truls August Råen

Andreas Berntsen, Viking TIF: «Komme topp 4.»

Andreas Berntsen – Foto: Lars Jakob Løtvedt

Jim Roger Kvello, Vikhammer HK: «Vi vil fortsette å kjempe for å komme oss over streken.»

Jan Ottosen, Stavanger: «Over nedrykningsstregen»

SIF Håndball – Foto SIF Håndball

Gunnar Pettersen, Kristiansand Topphåndball: «Opprykk»

Gunnar Pettersen – Foto: Kristiansand Topphåndball

Robert Hedin, Nøtterøy: «Kvalplats»

Roger Kvannli, Charlottenlund: «Berge plassen»

Charlottenlund Sesongen 2020/21

Neste artikkel omhandler hovedtrenernes prediksjoner om toppstriden fremover.