Årets inkluderingspris går til Follo – Follo

Årets inkluderingspris går til Follo

Årets inkluderingspris ble tildelt Follo HK Rullestolhåndball tirsdag 2. juni 2020.

Erik og Laila Horgen – Anne Berit Haube 

Prisen skulle tildeles en klubb som aktivt arbeider med å styrke inkludering av barn, unge og voksne med flerkulturell bakgrunn og/eller med funksjonsnedsettelse.

Follo HK Rullestolhåndball ble etablert i mars 2015. Bakgrunnen for å etablere et rullestolhåndballag var et ønske om å tilby tilrettelagt håndball for personer med ulik grad av funksjonsnedsettelse. De er et miks-lag som består av omtrent 15 spillere fra Akershus, Østfold og Oslo i alderen 15 til 64 år. Follo HK Rullestolhåndball v/ Laila og Erik Horgen ble nominert på bakgrunn av deres engasjement og brennende lidenskap for inkludering.

– Uke etter uke jobber de i timevis for at denne gjengen skal få muligheten til å spille håndball, skrev personen som nominerte.

Den 2. juni 2020 dro vår styreleder Anne Berit Haube til Stil Arena for å overrekke prisen: En sjekk på 20.000 kroner.

– Jeg er ganske rørt og gleder meg til det blir offisielt og vi kan fortelle spillerne våre, uttalte Laila Horgen.

På spørsmål om hva som har gjort Follo HK Rullestolhåndball til en suksess svarer hun:

– Den viktigste læringen vi fikk fra Drammen var at vi måtte være mange nok på trening. Det har gjort at vi fra start «dro med» familien (mann og barn + venner), samt at vi inkluderte herrelaget. Det har vært suksess å ha med rutinerte spillere på trening. Stas å møte de lokale håndballheltene som da setter seg i stol og trener og spiller med oss.

Follo HK Rullestolhåndball har fokusert mye på bredde og dermed inkludert spillere med ganske forskjellig funksjonsevne. Likevel har de blitt som en familie som tar godt vare på hverandre og hjelper hverandre så best de kan. 

– Det at vi har kjørt lavkost har vært viktig for mange. At vi har klart å tilby drakter m.m. gjør at de føler at de er inkludert og betyr noe. Vi er et lag. Vi er Follo HK Rullestolhåndball og mange har lyst til å bidra, og enda flere har lyst til være med på treningene våre fordi det er så gøy 😊

NHF Region Øst gratulerer med velfortjent pris og er stolte over hva Follo HK Rullestolhåndball gjør for håndballen i regionen!