«Den som intet våger, intet vinner» – Follo

«Den som intet våger, intet vinner»

Stillingen er 26-26 i Stil Arena. Klokken tikker, og det gjenstår fire minutter av kampen mellom Follo HK og Halden. Hjemmelaget er i en posisjon hvor man absolutt trenger alle poeng man kan få.

De rødkledde vinner ballen. Ungutten Sander Lothe ekspederer med seg ballen oppover i banen. Supporterne på tribunen holder pusten og følger med store øyne hvor ballen er på vei.

Ut av intet kommer raketten fra Nordby, Benjamin Hallgren. Han letter fra bakken og mottar den perfekt balanserte pasningen fra Sander Lothe. Han gjør noe som Haldens målvakt, Bertram Obling ikke forventer.

Han tar imot og sender ballen bak ryggen, mellom beina til dansken. Hele STIL Arena eksploderer. Resten er historie.

Noen uker senere blir dette øyeblikket kåret til årets mål i Rema1000-ligaen. Hallgren som har fått trykket navnet sitt i media i negativ forstand, har nå stått for et kremmerhus av en scoring.

Etter prisen ble utdelt tok jeg en prat med den energiske høyrebacken- som nå er klar for å spille for Haslum. Det ble en rask seanse, men han kom med klare meldinger om hva han syntes, og en oppfordring til en keeper fra Kolbotn.Hvordan føltes det å vinne årets mål i Rema1000ligaen?
Forventet, men selvfølgelig stas.

Kampen var i sitt spilleminutt, stillingen uavgjort (om jeg husker riktig). Hvorfor valgte du å kjøre en backhand fra en flyverpasning, når det skulle avgjøres?
Det skjedde spontant og definerer meg kanskje litt som person. Men det føltes riktig og resulterte i årets mål og en helt vill stemning i STIL arena. Fallhøyden er stor men helt nydelig når det funker. Det er akkurat det som er «spansk» stil.

Du har ikke hatt bare positiv omtalelse i media denne sesongen. Hvordan er det da å avslutte det hele med årets mål?
Det er som sagt stas og ålreit med litt positiv omtale i ny og ne.

Til alle håndballspillere som drømmer å avslutte en kamp den måten, hva har du å si til dem?
Den som intet våger intet vinner.

Og til slutt, nå som du forsvinner til Haslum. Hvem av gutta skal ta den «spanske» stilen og energien videre for Follo?

Vanskelig å si, men jeg håper noen av de unge og lovende kan slippe seg løs og lage litt show. Så har jeg naturligvis høye forventninger til Erlend Tytingvåg. En showman uten like.


Vi kommer til å savne alt showet og energien du har skapt i STIL Arena, Benjamin. Det blir en tøff oppgave å fylle dine sko som toppscorer og ikke minst: Showmann.

Erlend Tytingvåg. En showman uten like.
Benjamin Hallgren – Foto: Tor Solstad